19:00-tól pályán a Philly, a Boston és a Pacers is

Korán kezdődik a mai NBA-program, nagyon közelítünk már az alapszakasz végéhez - mutatjuk, hogy mire lehet számítani!

Charlotte Hornets - Indiana Pacers 19:00

A torontói vereség azért keresztülhúzta a Pacers reményeit, a gárda két meccs hátrányba került a negyedik Clevelanddel szemben, így valószínűleg elment számára az elsőkörös pályaelőny lehetősége - ennek ellenére most még idegenben is esélyesebb, mert sérültjei nincsenek és összességében sokkal jobb csapat a Hornetsnél. A hazaiak legutóbb ugyan alaposan kitömték a Magicet, de előtte sorra szenvedték el a vereségeket és úgy fest, hogy ők már csak az alapszakasz végét várják, különösebben megszakadni nem akarnak - persze ha esélyük nyílik nyerni, vagy kifognak egy extra dobóformát, akkor nem fognak rá nemet mondani. Amennyiben az Indiana védekezése egyben lesz, akkor azért egyértelműek az erőviszonyok, ha limitálják Dwight Howardot és elveszik Walkerék kedvét, akkor hozhatják a győzelmet. 

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 19:00

Nagyon közel áll a keleti harmadik hely megszerzéséhez a Philadelphia, a sorozatban 13 győzelemnél tartó együttes legutóbb a Cavst is maga alá gyűrte, így már csak a Dallast, az Atlantát és végül a Milwaukee-t kell megvernie, hogy biztosan ezen a helyen jusson be a rájátszásba. A Mavs elleni hazai találkozó természetesen kötelező Ben Simmonsék számára, akik ugyan védekezésben nem szakadnak meg, de olyan gördülékenyen és gyorsan támadnak, hogy azzal nem igazán lehet tartani a lépést - kérdés, hogy az elég erősen a cseréket foglalkoztató Dallasnak lesz-e erre válasza. Matthews, Barea és Nowitzki biztosan nem játszik már idén, Noel el van tiltva, Mejri sérült, és Smith, valamint McDermott játéka is kérdéses, így feszül neki a találkozónak Rick Carlisle alakulata - a Sixers-győzelem gátja egyedül az lehet, ha túl lazára veszik a figurát Redickék. 

Boston Celtics - Atlanta Hawks 19:00

Mindkét oldalon elég sok a hiányzó, a Hawks egyértelműen "G-ligás" játékosokkal áll fel mostanában, de a Celticsnél is van gond - igaz, Horford és Tatum elvileg most játszhat, Marcus Morris viszont nem fog pályára lépni. Ezzel együtt jóval esélyesebb a Boston, főleg hazai pályán és ha megtalálják azokat az egyéni extrákat Brownék, mint legutóbb, akkor Horforddal és Tatummal kiegészülve nem is okozhat nekik gondot a jóval szerényebb képességű vendégcsapat legyőzése - csak akkor, ha ők sem veszik igazán komolyan a feladatot. 

Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 21:30

Továbbra is lendületben van a Detroit, Reggie Jackson így az alapszakasz végére megmutatta, hogy mit vesztett csapata azzal, hogy hosszú időre kidőlt, így természetesen a "győzelmet ellenző" Memphis otthonában is esélyes a gárda. Ezúttal is bőven lehet hiányzókra számítani a Grizzliesnél, amely sorozatban négyszer kapott ki, ez idő alatt egyszer sem érte el a száz pontot és amelynek ez lesz az idei utolsó hazai mérkőzése, elbúcsúzik a közönségétől - a túloldal minden tekintetben rendben van, a Philly elleni vereséget leszámítva sorra hozza a győzelmeket és bár Blake Griffin most sem játszhat, ez eddig sem jelentett problémát. 

Toronto Raptors - Orlando Magic 00:00

Nincs már miért hajtania a Torontónak, bebiztosították a keleti első helyet és megdöntötték a franchise-rekordot is a győzelmek számát illetően, a hátralévő három találkozón lehet készülni a playoffra - viszont ez az utolsó hazai alapszakasz-meccs, valószínűleg a saját közönségük előtt még nem ültetik ki a sztárokat. A Magic gyalázatosan gyenge volt legutóbb és 37 ponttal kapott ki a Charlotte-tól, Frank Vogel pedig egyértelművé tette, hogy a cserék cseréit fogja játszatni, most is erre számíthatunk és mivel a Raptors teljesen más szintet képvisel, ordas nagy meglepetés lenne, ha nem hozná a győzelmet. 

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 00:00

Ez éles meccs lesz a Jazz számára, hiszen a Portland újabb vereségével Gobert-ék előtt esély nyílt arra, hogy esetleg megszerezzék a nyugati harmadik helyet, győzelem esetén egyetlen meccsre zárkózna fel ellenfele mögé a gárda. Persze egyébként is kell a győzelem a társaságnak, mert csak fél meccs az előnye a Pelicans-Spurs-Thunder trióval szemben, a Lakersszel pedig vigyázni kell, a Spurs legyőzésével már beleszólt a nyugati harcba. Ráadásul pár napja Salt Lake Cityben is csak hét ponttal kaptak ki Lopezék, ott sem játszottak alárendelt szerepet, ellenük szól viszont a rövid rotáció és hogy legutóbb nem tudták felvenni a kesztyűt a Minnesotával. Ball és Ingram most sem játszhat majd (bár Ballról biztató hírek jöttek), így kérdés, hogy mennyire tudják megbontani a motivált Jazz védekezését, főleg hogy Kuzma bokája sem 100%-os, az ő játéka is kérdéses. 

Phoenix Suns - Golden State Warriors 03:00

Sorozatban másodszor fújták ki a Warriors orrát úgy, hogy Greenék gyakorlatilag minimálisat sem védekeztek, ezt pedig ideje lenne rendbe tenni a playoff előtt még akkor is, ha támadásban nyilván sok mindenkit túl tudnak dobni - a Suns ellen ezzel nem lehet különösebb gondjuk még a back-to-back második felén sem, de a rájátszásban már nem lesz könnyű ellenfél. Tétje nincs az összecsapásnak, tényleg csak annyi, hogy hogyan hozza magát formába a bajnok, amiben akár az is benne lehet, hogy ezúttal is megég, de ezúttal ez komoly meglepetés lenne - a Phoenixnél sok a hiányzó, nem is játszik jól és nincs olyan faktor, amelyben fel tudná venni a versenyt ellenfelével. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus