20:00-tól Thunder-Knicks a Sport TV-n

Pályán a Suns, a Nets és a Bucks is, míg a Dallas Denverben vív rangadót - ez vár ránk a következő NBA-játéknapon. 

Oklahoma City Thunder - New York Knicks 20:00 (Sport 1)

A New York egy finoman szólva is felejthető meccsel tért vissza a szünetről, az All-Star előtti jó formából semmit sem mutatott meg a gárda és értékelhetetlen védekezéssel 33 pontos verést kapott Milwaukee-ban - a Thunder viszont jól játszva megverte a Dallast, úgyhogy most is jó meccsre számíthatunk. Alapvetően azért a Knicks jobb csapat idén, előrébb tart, a védekezése a top ötben van, de a legutóbbi formával most sem lesz sok esélyük Julius Randle-éknek, csak a megszokott játékukkal nőhetnek az OKC fölé. A hazaiak persze biztos, hogy most sem adják magukat könnyen, Gilgeous-Alexander legutóbb is remekelt és az ő vezetésével ők is képesek nagyon hatékony, eredményes kosárlabdát játszani, egyszer pedig már nyertek idén New Yorkban, akkor 90 pont alatt tartották a Knickset. Annyi, hogy a Thundernél közben meghúztak egy cserét, meglátjuk, hogy ez milyen hatással lesz a többiekre, mindenesetre Bazley és Hill biztosan nem játszik - a nagyobb baj az lehet, hogy ha Gilgeous-Alexander sem tudja vállalni a pályára lépést, márpedig jelen állás szerint ez a helyzet, ha így marad, akkor erősebben billen a mérleg nyelve a vendégek felé. 

Brooklyn Nets - Detroit Pistons 01:00

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a Brooklyn nyilván egészen más szintet képvisel, mint a Detroit, a találkozó pikantériáját pedig természetesen az adja, hogy a Pistonsnál nem kellő Blake Griffin végül a Netshez írt alá - igaz, az erőcsatár egyelőre még nem debütálhat, ahogy Kevin Durant sem lehet még ott a parketten. Ezzel együtt nem lehet kérdés, hogy a Brooklyn az esélyes, ebben az állapotukban is ligaelit formát futnak, jól tértek vissza az All-Star után is, míg a Detroit egy szoros charlotte-i vereséggel kezdte újra az alapszakaszt. A vendégek okoztak már meglepetéseket idén, korábban éppen a Brooklynt is megverték egyébként, de most más a helyzet, hatalmas bravúr lenne, ha elvinnék a győzelmet Jerami Granték. 

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 01:00

A Hornets egy szoros győzelemmel, a Raptors pedig egy még szorosabb vereséggel nyitotta az alapszakasz második felét, a kanadaiak egy dudaszós triplával kaptak ki az Atlantától annak ellenére, hogy mindent megtettek a győzelemért. Nick Nurse csapatából továbbra is sok fontos láncszem hiányzik, a Siakam-VanVleet-Anunoby-McCaw-Flynn sor nélkül nyilván teljesen más együttesről beszélünk, de eddig azt láthattuk, hogy támadásban így is képesek remek játékra Kyle Lowryék, a gond inkább a védekezéssel és az arra elhasználható energiával van. Meglátjuk, hogy mire mennek Charlotte-ban, mert az egyébként kiegészülő Hornets viszont jóval mélyebb, több lábon áll és ki tud mozogni gyengébb egyéni teljesítményeket is - teljesen egészséges most a keretük, a hazai pálya is őket segíti, nincsenek rossz passzban, mennek a PO-ért, úgyhogy igazából minden mellettük szól. 

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 01:00

A Wizards back-to-backet játszik a Sixers elleni nagyon sima vereség után és a fővárosiak egyelőre nem tudják hozni a szünet előtti formájukat: pocsékul védekeznek, támadásban sincs meg igazán az erő és a lendület, úgyhogy két komolyabb pofon után, fáradtan kellene összeszedniük magukat. A Bucks ellen ez nem lesz egyszerű, Giannisék teljesen egészségesek, pihentek és az All-Star utáni első meccsüket kiütéssel nyerték a Knicks ellen, úgyhogy náluk semmilyen probléma nincs, így idegenben is abszolút nekik áll a zászló. Náluk most sem lesz hiányzó, a Wizardsnál viszont Davis Bertans nem 100%-os és a b2b azért okozhat náluk még hasonlót - kíváncsian várjuk, hogy felszívják-e magukat, vagy érvényesíti a papírformát a Bucks. 

Atlanta Hawks - Sacramento Kings 01:30

A Kings legutóbb a Rockets elleni kötelezőt húzta be, az Atlanta pedig az erősen tartalékos Raptors otthonában nyert egy dudaszós triplával, így mindkét gárda győzelemből érkezik. Nehéz jósolni, mert iszonyatos ingadozásokra képes mindkét fél, de az edzőváltás óta a Hawks 3-0-ban van, most hazatérhetett, míg a Sacramento ötből hármat nyert - összességében a hazai pályával együtt inkább Trae Youngék felé billen a mérleg nyelve, de eddig ők sem voltak stabilak a szezon során, meglátjuk, hogy megremegnek-e. A Young-Fox csata mindenképpen érdekes lehet, ahogy az is, hogy a legutóbb 0/6-ot dobó Bogdan Bogdanovics mire megy korábbi csapata és csapattársai ellen. 

Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 02:00

Alapvetően egyértelműen a Portland az esélyes, de a Minnesota legutóbb megtörte a hosszú vereségsorozatát és gálaelőadást rendezett New Orleansban, úgyhogy azért kíváncsiak lehetünk arra, hogy megmarad-e abból valami erre a találkozóra. A Blazers a Suns ellen alulmaradt, de így sem mondhatjuk, hogy rosszul játszott, vagy hogy rossz passzban lenne, Damian Lillard pedig bármire képes bármikor - McCollum és Nurkic még nincs, egyelőre nélkülük kell küzdeni, de Minnesotában így is ők számítanak favoritnak. A Wolvesnál több a kérdés, meglátjuk, hogy tényleg javult-e náluk valami, vagy csak a vállalhatatlan napot kifogó Pelicans "segített be" - akaratban. védekezésben, koncentrációban kell nagyon sokat fejlődniük, ha szeretnének elérni valamit. 

Denver Nuggets - Dallas Mavericks 04:00

A Nuggets back-to-backet játszik a Memphisben aratott egypontos győzelem után, míg a Dallas legutóbb a Doncic-Porzingis páros nélkül szenvedett vereséget, most viszont állítólag mindkettejükkel számolhatnak, úgyhogy egészen másképp nézhetnek ki. A Denver alapvetően jó formában van, a Grizzlies ellen mutatott védekezés is biztató, támadásban pedig igazából Jamal Murray 1/14-es mezőnymutatóját kellene vállalhatóra hozni és nincs különösebb gond. A fáradtság persze számíthat, de ők lesznek otthon, 5-0-val hozták le az idegenbeli túrájukat is, úgyhogy minden esélyük meg lehet a sikerre - a Dallastól a legjobb forma kellene ahhoz, hogy elvigye a győzelmet, de Doncicnak és Porzingisnek sem lesz könnyű dolga, főleg nem 100%-os állapotban. 

Phoenix Suns - Indiana Pacers 04:00

A Pacers back-to-backet játszik a Lakers otthonában elszenvedett frusztráló vereség után, ahol igazából bőven volt esélye a gárdának arra, hogy megverje a bajnokot, de az utolsó negyedben leolvadt és elrontotta a találkozót. Phoenixben még nehezebb dolguk lesz Brogdonéknak, mert a Suns továbbra is ligaelit, legutóbb a Portlandet is túldobta a gárda és bár a védekezés ott nem volt az igazi, de most frissebben, otthon ezen is javíthatnak. Sérültjük igazából nincs, a főbb játékosok bevethetőek és olyan stabilan menetelnek hosszú-hosszú hetek óta, hogy igazából minden nekik kedvez - ha Paul kicsit lassítja Brogdont, Crowderék pedig limitálják Sabonist, akkor nyert ügyük van. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus