21:00-tól Bucks-Nets és Celtics-Cavs

Este kilenctől páros rangadó - Indianában a Thunder, Houstonban a New Orleans - kötelező előtt a Spurs - pályán a Mavs és a Hawks

Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets 21:00

Jason Kidd tavaly nem tudta azt hozni a Brooklynnal, amit szeretett volna, idén viszont a tavalyi szezon legrosszabb csapatával, a Milwaukee-val jut rájátszásba. A Bucks hónapok óta a keleti hatodik helyen áll és bár a Celtics-Nets páros csak két meccsel van lemaradva, Antetokounmpóék maximálisan elégedettek lehetnek a szezonjukkal. A Nets számára még több nyitott kérdés van, holtversenyben állnak a Bostonnal és egy meccsel vezetnek az Indiana előtt, nekik továbbra is nyerni kell a meccseiket. Lopezék az utóbbi 16 meccsükből 12-t megnyertek és ma is a center extra játékában bízhatnak – az ez idő alatt átlagban 26 pont körül termelt és megteremtette a helyet a kinti dobóknak is. Jobban egyben van jelenleg a Nets, de a hazai pálya a Milwaukee mellett szól – a kulcs az lesz, hogy Lopez hol és mikor tud labdához jutni.

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 21:00

A Celtics két napja nyerni tudott Clevelandben és ezzel óriási lépést tett a playoff felé, ha ismét le tudnák győzni Jameséket, jó esély lenne rá, hogy ez a két csapat a rájátszás első körében is összefusson. Döntő jelentősége lesz természetesen, hogy David Blatt mennyire terheli játékosait, legutóbb James és Love is kiülte a negyedik negyedet, Irving pedig a teljes találkozót kihagyta és ha csak nem akarnak presztízsből visszavágni, ma sem várható tőlük más. A Boston mindenesetre egyben van, Smart és Thomas is produkált extra dolgokat mostanság és abban az esetben, ha a kulcsemberek ismét limitált játékidőt kapnak a vendégeknél, a hazaiak ki is fogják használni az adódó lehetőséget.

Detroit Pistons – Charlotte Hornets 21:30

Két kissé csalódott gárda találkozik, hiszen mindkét félnek reális esélye volt szezon közben a playoff elérésére, de egy-egy hullámvölgy messzire repítette őket céljuktól. A Charlotte március elején még bárkire veszélyes csapatnak látszott, de a sérüléshullám teljesen szétszedte a gárdát és az utóbbi mérkőzéseken már alig-alig emlékeztetnek magukra – az sem valószínű, hogy túl motiváltak lesznek ma. A Pistons inkább egyben van, Jacksonék, Caldwell-Pope és Drummond viszi a csapatot és annak ellenére ők az esélyesek, hogy az utóbbi öt meccsükből négyet elveszítettek – bár a védekezésükben akadnak gondok, ezt a jelenlegi Hornets aligha tudja kellő mértékben kihasználni. A vendégeknél Jefferson, Zeller,  Kidd-Gilchrist és Stephenson játékára is csak halvány esély van, de Mo Williams sem teljesen egészséges.

Denver Nuggets – Sacramento Kings 23:00

Újabb teljesen érdektelen találkozó, a Kingsnél a három legjobb dobó, Cousins, Gay és Collison sem léphet pályára – bár nélkülük is képes szép dolgokra a hátvédsor, jelenleg talán előrébb jár a Denver. A találkozó pikantériáját mindenképpen George Karl adja, a vezetőedző két éve a rájátszásba vezette a fiatal Denvert, elnyerte az Év Edzője díjat, majd némi meglepetésre menesztették – ezek után idén februárban tért vissza, pont a Kings kispadjára. A hazai kispadon korábbi segítője, Melvin Hunt ül és támadópotenciálban mindenképpen többet tud most a Nuggets – látványos és pontgazdag, de nem túl magas színvonalú összecsapásra van kilátás.

Indiana Pacers – Oklahoma City Thunder 00:00

A találkozó élet-halál harc lesz mindkét csapat számára, óriási küzdelemre és hangulatra készülhetünk. A Pacers zsinórban négyet nyert, ezzel egy meccsre van a nyolcadik helytől és a Nets-Celtics párosnál is benne van a vereség, eközben az OKC az utóbbi hét mérkőzéséből hatot elveszített és jelenleg holtversenyben van a New Orleansszal a 8-9. helyen. Egy vereség mindkét fél számára a kiesést jelentheti, így kulcskérdés lesz, hogy Westbrook melyik arcát mutatja – a Kings ellen parádézott és nyert is a csapat, előtte viszont 11 mérkőzés alatt 36%-kal dobott, ami magával is hozta a vereségeket. Döntő lehet, hogy melyik fél bírja jobban mentálisan a nyomást, az utóbbi hetek alapján a Pacers, mindenképpen jobb a csapatvédekezésük is, ráadásul Paul George 15 perc alatt 11 pontot átlagol visszatérése óta – kiemelt figyelmet érdemel ez a derbi.

Washington Wizards – Atlanta Hawks 00:00

A Wizards feladta az alapszakasz végét és nem indult meg a Toronto-Chicago páros után a pályaelőnyért, John Wall kiülte az előző két találkozót és hiába játszottak parádésan előtte, egy komoly verésbe futottak bele. Ha az irányító ma sem játszik, akkor ezúttal sem lesz sok esélyük, bár a keleti listavezetőnél sem lehet tudni, hogy marad-e ki valaki az alapemberek közül – az biztos, hogy az utóbbi időben nagyon egyben van ismét a gárda, megtalálták Muscalát és visszatért Mike Scott is – főleg miattuk pihen még mindig Paul Millsap, aki valószínűleg ma sem fog pályára lépni. Nehéz jósolni úgy, hogy csak tippelni lehet a kezdőcsapatokra, de idén háromszor legyőzte már a fővárosiakat az Atlanta, teljes kerettel pedig mindenképp előrébb járnak Teague-ék akkor is, ha a Wizards az utóbbi tíz hazai meccséből nyolcat megnyert.

Houston Rockets – New Orleans Pelicans 01:00

Ez a másik olyan találkozó, ahol „vér fog folyni”, mindkét csapatnak létfontosságú a győzelem – a Houston jelenleg 6., de fél meccsre van a Clipperstől, a Spurstől és a Memphistől is. A New Orleans a Thunder elleni párharcból igyekszik győztesen kijönni, ebben pedig már a visszatérő Jrue Holiday is segíthet nekik, kérdés, mennyire lesz használható ezúttal – legutóbb még nem igazán ment neki a dobás. Az biztos, hogy a Spurs elleni két vereség után felpaprikázva lép pályára a Rockets, a vendégeknél nem igazán van ember James Hardenre és a fizikális stílussal többször megszenvedett idén már a New Orleans – a Howard-Jones kettős jó opciónak tűnik a kisebb-nagyobb sérülésekkel küzdő Davisre. A Pelicans az utóbbi hét meccséből ötöt elveszített otthon és nekik talán lesz még esélyük javítani egy vereséget, a Houstonnak kevésbé…

San Antonio Spurs – Phoenix Suns 01:00

A tavalyi bajnok egy napig volt már harmadik is Nyugaton, de a tegnapi Clippers-Memphis meccs után visszacsúszott az ötödik helyre – számolgatni lehet, de majd csak akkor, ha a gárda hozza a mai győzelmet is. Bár sorozatban tíz siker után már törvényszerű lenne Parkerék veresége, ez most nem igazán fér bele számukra, ha feljebb akarnak lépni, de nem is nagyon látni indokot a Suns győzelmére. A Spurs 89 ponton tartja ellenfeleit a győzelmi széria alatt, az utóbbi 22 hazai meccséből 20-at megnyert, jó formában van Leonard, Duncan és Parker is, ráadásul a Phoenix 90 pont alatt átlagol az előző nyolc mérkőzésén – emellett nem igazán stimmel a védekezés és rengeteg labdát is eladnak Bledsoe-ék.

Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks 03:30

Rick Carlisle nincs könnyű helyzetben, hiszen már tét nélküli számukra a találkozó, ugyanakkor próbálja egészségesen tartani csapatát, de a játékminőségen is javítania kell, ha van bármi tervük a rájátszás első körét követően. Különösen védekezésben szeretne változásokat látni a tréner, a támadójáték jelenleg maximálisan egyben van és a Rondo-Parsons páros teljes felépülését követően valószínűleg ezen az oldalon nem lesz gond. Mindenesetre a Lakers nem fogja olcsón adni magát, Jordan Clarksonnak nem szokása alibizni a mérkőzéseken, de Kelly, Brown, Black vagy éppen Hill is mindent megtesz a sikerért – a küzdős, de védekezésben szellős arany-lilák vajon mennyire fogja érdekelni a meccs állása a vendégeket?

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus