21:00-tól pályán a Pacers, jön az OKC-Mavs visszavágó

Lesz Spurs-Celtics, de megnézhetjük a GSW-t is - mutatjuk a szilveszteri NBA-menüt annak, aki inkább ezt választja ma este, illetve holnap hajnalban. 

Indiana Pacers - Atlanta Hawks 21:00

Ez előzetesen kifejezetten jó meccsnek ígérkezik, a felek néhány napja találkoztak Atlantában és akkor 129-121-re győzött a Pacers - most otthon persze még inkább esélyes a társaság, de a Hawks azóta kettőből kettőt, összességében hatból ötöt nyert, méghozzá nem véletlenül. Az Indiana a liga egyik legjobb formájában lévő, top2-es védekezést bemutató csapata, amely jelenleg egy 11-2-es periódussal a háta mögött léphet pályára, sérülések nem nehezítik a dolgát, úgyhogy papíron persze minden adott az újabb sikeréhez, de a támadásban nagyon gyors és az utóbbi időben meglehetősen eredményes Atlanta azért megnehezítheti a dolgát. A vendégeknél viszont problémát jelent, hogy Kent Bazemore bokasérüléssel egy időre kiszállt, pedig neki nagy szerepe volt a feljavuló támadójátékban. 

Charlotte Hornets - Orlando Magic 00:00

Az Orlando back-to-backet vív a Detroit elleni hazai meccs másnapján, amit Evan Fournier buzzer floaterével végül megnyert a gárda - érdeklődve várhatjuk, hogy most mire megy, mert a gyenge időszaka után az elmúlt két meccsét megnyerte és támadásban talán összekapta magát. A fáradtság viszont nehezíti Augustinék dolgát, ráadásul a Charlotte otthon jóval stabilabb, mint idegenben, most Tony Parker is ismét pályára léphet a hazaiaknál, úgyhogy ők mindenképpen jobb állapotban vannak, de a játékuk továbbra is csak rövid időszakokra állt össze, úgyhogy egyáltalán nem mehetnek biztosra. Az is kérdés, hogy Nik Vucseviccsel mire mennek a palánk alatt, de otthon azért meg szokták oldani a feladatot, ezt a 13-7-es mérleg is jelzi, úgyhogy ezt a találkozót most igazából nyerniük kellene a fáradt Orlando ellen, amelynél ráadásul DJ Augustin bokasérülést szenvedett, nem biztos, hogy pályára tud lépni. 

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 1:00

A meccs kérdése, hogy mennyit bír még el James Harden, a liga egyértelműen legelképesztőbb formában lévő játékosa ugyanis hihetetlen terhet cipel most már egy ideje úgy, hogy folyamatosan győzelemre vezeti a Paul-Ennis párost nélkülöző Houstont - az elmúlt tíz meccsből kilencet megnyert a gárda, a regnáló MVP most már zsinórban háromszor jutott 40 pont fölé, 35 alatt pedig elég régen járt utoljára. Most viszont már Eric Gordon is kiszállt mellőle, nem túlzás azt állítani, hogy teljesen egyedül maradt, Austin Riversnek, vagy Michael Carter-Williamsnek kell majd nagyon jól játszani ahhoz, hogy ne szakadjon meg Harden, ezt pedig a Memphis fizikális periméter-védekezése kihasználhatja - olyan szinten egy emberre kell koncentrálniuk és olyan jó védőik vannak egyénileg, illetve csapatszinten is olyan hatékonyak tudnak lenni, hogy most vendégként is lehet emiatt esélyük. Persze a Grizzlies összességében jóval gyengébb formában van, de Mike Conley-ék játékstílusa most nagyon kellemetlen lehet a Houstonnak...

San Antonio Spurs - Boston Celtics 1:00

Az elmúlt meccseken két alkalommal is megdöccent a Spurs gépezete, Houstonban és Denverben, de egyrészt mindkettő idegenben történt, másrészt mindkét ellenfél olyan csapat volt, amely ellen nem kell szégyellni egy vereséget - legutóbb a Clippers otthonában viszont már nyertek DeRozanék, hazai pályán pedig most már egy jó ideje hozzák az eredményeket. Ettől függetlenül ez egy kőkemény ki-ki meccs lehet, mert a Boston is összekapta magát annak ellenére, hogy Houstonban milyen verést kapott, azóta Memphisben azért már nyerni tudott és bár ez az idegenbeli túra harmadik állomása lesz Kyrie Irvingék számára, nagyon kellene nekik a győzelem. Idegenben 10-9-re állnak, úgyhogy ez nem jelent nekik akkora problémát, Aron Baynest leszámítva mindenki bevethető náluk, elvileg mindenük megvan ahhoz, hogy nyerjenek - kérdés, hogy a San Antonio mit szól ehhez, mert az elmúlt heteket tekintve a Popovich-legénység egyértelműen jobb formában vna. 

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 2:00

A Minnesota back-to-backet játszik a Miamiban aratott fontos győzelem után, meglátjuk, hogy ez milyen hatással lesz az együttesre, de az tény, hogy most egy teljesen más meccsre készülhet - a Pelicans jóval gyorsabban játszik, mint a Heat és támadásban sokkal nagyobb potenciállal bír. Karl-Anthony Towns parádéja hozta meg a sikert a Wolves számára Floridában, a magasember most viszont Anthony Davisszel találja majd szemben magát, ahol fáradtabban nagyon nem lesz könnyű dolga, ráadásul egyes poszton Teague és Rose játéka továbbra is erősen kérdéses, ami szintén nem segíti az ügyüket. A Pels otthon képes a győzelemre és elég nagy nyomás alatt is van most már, hiába verte a Dallast, ettől még messze van a playofftól, a Minny pedig közvetlen riválisnak számít, úgyhogy nagyon kellene neki a siker. Ami viszont a keretet illeti, lehet náluk egy örömteli változás: hosszú hetek után jó eséllyel visszatérhet Elfrid Payton, a sérüléssel bajlódó Darius Miller is pályára léphet, így bár Nikola Mirotic továbbra sem bevethető, mégis javulhat a helyzetük. 

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 2:00

Érdekes a helyzet, mert a felek néhány órája csaptak össze Dallasban, most pedig azonnal egymás ellen vívnak back-to-backet Oklahoma Cityben, meglátjuk, hogy ez melyik csapatból mit hoz majd ki. A Dallasnál azért nagyon számít, hogy otthon, vagy idegenben játszik-e, vendégként 2-15-re állnak Doncicék, míg az OKC otthon 12-4-re és a Thunder úgy is közel állt a győzelemhez Texasban, hogy Russell Westbrook 4/22-t dobott mezőnyből - azon nagyon meglepődnénk, ha a korábbi MVP még egy ilyen meccset hozna rögtön az előző után, márpedig ha ő feljavul, akkor otthon az előző esti vereség után abszolút favoritnak számítanak Steven Adamsék.

Phoenix Suns - Golden State Warriors 3:00

A portlandi győzelem csak egy szépségtapasz volt a GSW szezonján, de egy-egy ilyen siker ahhoz már kevés, hogy domináns bajnokról beszéljünk - Klay Thompson most éppen jól dobott, de amíg nem állandósítja ezt a formát, addig ez csak egy kiugrás, Draymond Green megint gyenge volt, úgyhogy van még mit bizonyítania a társaságnak. A Suns a jó idegenbeli túrája után kikapott otthon az OKC-től és a Denvertől, amik azért vállalható vereségek, igaz, mindkétszer elég sok pontot kaptak, ezen mindenképpen javítaniuk kell, ha eredményesebbek akarnak lenni. Meglátjuk, hogy hogyan fognak pörögni Curryék, természetesen masszív favoritok és kötelező lenne számukra a győzelem, de annyit botlottak már idén, hogy biztosra azért ezt nem vehetjük...

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus