21:30-kor Wolves-Thunder a Sport TV-n, 18:00-tól Raptors-Heat

Már csak három játéknap van hátra az NBA idei alapszakaszából, ennek megfelelően sűrűsödik a program - ma este és holnap hajnalban 14 találkozót játszanak le.

Toronto Raptors - Miami Heat 18:00

Élet-halál mérkőzés a Miami számára, a floridaiak sorozatban három vereség után próbálnak még megkapaszkodni és bejutni a rájátszásba, de ehhez most már bravúrok szükségesek, kezdetnek rögtön Torontóban. A Raptors számára semmilyen tét nincs már, a GSW elleni összevetés aligha mozgatja április elején a társaságot, a cél náluk az, hogy tudjanak gyakorolni és megszokni egymást, ezen a téren pedig jól haladtak az elmúlt időszakban annak ellenére, hogy legutóbb egy Lamb-kosárral kikaptak Charlotte-ban. A hírek szerint most sem pihentetnek senkit, mindenki bevethető, aztán hogy mennyit és milyen intenzitással játszik, az más kérdés, de az biztos, hogy a Heat dolgát nem könnyítik meg - a vendégeknél továbbra is vannak sérülések, rossz formában vannak és óriási rajtuk a nyomás, meglátjuk, hogy mi sül ki mindebből. 

Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs 21:00

Kötelező meccs a Spurs számára, a vendégek szerencsés esetben akár a hatodik helyig is feljöhetnek Nyugaton, de ehhez most már nem hibázhatnak - közben a Cleveland zsinórban nyolc vereségnél tart és egy nagyon hosszú idegenbeli túrát zárt le. Egyik csapat sem védekezik jól, de a Kevin Love-ot visszakapó Cavsnél leginkább csak a hazai pályában bízhatnak most, a San Antoniónál nincs komolyabb sérült, mindenki bevethető és ha jó napot fognak ki távolról, akkor bárkit képesek lehetnek túldobni - tűzerő persze azért a hazaiakban is van, figyelniük kell Aldridge-éknak, de ezt a feladatot most idegenben is meg kell oldaniuk, ha számít a kiemelésük. 

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 21:30 (Sport 2)

Russell Westbrook több óriási egyéni dolgot is elért mostanában, ráadásul csapata két biztos hazai győzelemmel stabilizálta is magát valamelyest, most meglátjuk, hogy vendégként is képes-e folytatni mindezt - hanyatt azért nem kell esni a gárda formájától, a játék továbbra sem közelíti meg a korábbit. A Wolves összességében jó mentalitással játssza a találkozóit, becsülettel küzd, az előző kettőt be is húzta, otthon pedig most sem lehet leírni, főleg úgy, hogy idén eddig háromból háromszor győzte le az OKC-t. Tét ugyan már csak a vendégek számára van (6-8. hely Nyugaton), de a hazaiak motivációja így is megvan hazai pályán, pláne a csoportrivális ellen, úgyhogy nem fogják magukat könnyen adni - a keretek nem változnak, mindenkinél bevethető az, aki mostanában az volt. 

Detroit Pistons - Charlotte Hornets 22:00

Nagyon fontos meccs, a Hornetsnek ugyan már csak matematikai esélye van a playoffba jutásra, de egy esetleges győzelemmel ezt még életben tudná tartani, úgyhogy aligha fogja elengedni a találkozót, sőt, mindent meg fog tenni a sikerért - közben a Detroit hullámvölgyben van, zsinórban háromszor kapott ki és ezen Blake Griffin visszatérése sem segített. Most viszont muszáj lenne nyernie az együttesnek, vereség esetén bajba kerülhet, ha viszont nyer, akkor fél lábbal már bent lesz a playoffban, a hazai pálya előnyét kihasználva nagyon fel kell pörögniük Drummondéknak. A palánk alatt fölényben is lehetnek, a vendégek ott továbbra is elég vékonyak Zeller és Williams nélkül, meglátjuk, hogy a Pistons képes lesz-e itt dominálni és esetleg győzelemre váltani ezt az előnyt - Kemba Walker mindig halálos lehet és eddig háromból három egymás ellenit meg is nyert a Charlotte. 

Indiana Pacers - Brooklyn Nets 23:00

A Pacers számára nem biztos, hogy óriási nagy téttel bír ez a meccs a Boston elleni sima hazai vereség után, de amíg még él a remény a pályaelőnyre, addig aligha fogja elengedni a sztorit Nate McMillan - ha kikapnak, vagy ha a Boston nyer, akkor már azért más a helyzet, de most még bízhatnak a rivális hibáiban. A Nets back-to-backet játszik a Milwaukee-ban aratott kulcsfontosságú siker másnapján, most következhetne a másik hasonló bravúr, de azért fáradtabban, egy, a Bucksnál talán motiváltabb ellenféllel szemben ez nagyon nehéz lesz. Bogdanovicéknál a dobóforma a kérdés, ha jól támadnak, akkor ők a favoritok, ha megint akadoznak és erőlködnek, akkor viszont a könnyedebb Brooklyn megviccelheti őket - főleg úgy, hogy Darren Collison játéka megint kérdéses, ha ő nincs, az nem segít az Indy kreativitásán...

Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 00:00

A csapatok két napja találkoztak Memphisben és a várakozásoknak megfelelően egyiknek sem akaródzott igazán nyerni, de ott végül a Grizzlies "nem tudta visszafogni magát", Delon Wright karrierjének első tripla-duplájával győzött - most is valami hasonló összecsapásra számíthatunk. Nem is érdemes ezt túlragozni, bár a vendégeknél Brunson és Powell nem szerepel már a sérültlistán (Doncic nem fog játszani), de a hazaiaknál Mike Conley és a többiek továbbra sem bevethetőek - lehet, hogy most "visszavág" a két kezdőjét is pályára küldő Dallas?

Houston Rockets - Phoenix Suns 1:00

Újabb kötelező feladat a Rockets számára, James Hardenék pihenősen hozzák mostanában a meccseiket, megnyomnak egy-egy negyedet, aztán szépen menedzselik a különbséget és figyelnek a játékpercekre, valami hasonlóra számíthatunk most is. A Sunsnál Devin Booker kidőlésével nincs miről beszélni, csak legyen már vége a szezonnak, teljességgel érthetetlen lenne, ha megszorítanák a Houstont, amelynél jelenleg nincs sérült és a hírek szerint mindenki játszani is fog - a kérdés Mike D'Antoni állapota, ő legutóbb betegség miatt hiányzott, de az sem vetette őket vissza. 

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 1:00

A Milwaukee back-to-back lép pályára a Brooklyn elleni hazai vereség után, kérdés, hogy Mike Budenholzer hogyan áll a mérkőzéshez, mert bár Eric Bledsoe elmondta, hogy szeretnék elérni a hatvan győzelmet, ez annyira sokadik szempont most, hogy valószínűleg nem ennek rendelik alá a többit. Az biztos, hogy megszakadni nem fognak, a b2b miatt elképzelhető, hogy a kezdők közül még valaki(k) pihenőt kap(nak), ráadásul most a Hawksnál is hasonló dolgokról beszélhetünk - a hírek szerint Trae Young kiüli ezt a meccset, mert eléggé le van harcolva, de többek játéka is kérdéses, köztük például John Collinsé. Tét egyáltalán nincs, meglátjuk, hogy ki akar jobban nyerni.

Boston Celtics - Orlando Magic 1:30

Itt viszont mindkét csapat számára van tét, a Boston a Pacers idegenbeli legyőzésével nagy lépést tett az elsőkörös pályaelőny felé és ha most is nyerne, azzal gyakorlatilag be is biztosítaná azt - egyébként is jó formában van most Brad Stevens alakulata, Gordon Hayward a legjobbkor szedte össze magát, úgyhogy otthon magabiztosak lehetnek. A sérülések/betegségek kicsit nehezítik a dolgukat, Brown most sem fog játszani és Rozier pályára lépése is kérdéses, Horford viszont valószínűleg ott lesz a parketten, meglátjuk, hogy mit hoznak ki mindebből a szintén remek formában lévő és az életéért (playoffba jutásért) hajtó Magic ellen. A vendégek az utóbbi tizenegy meccsükből kilencet nyertek, győztek Indianában, az utóbbi két összecsapásukat kérdés nélkül húzták be, nagyon magabiztosak és koncentráltak, ráadásul meg kell említenünk, hogy idén eddig oda-vissza legyőzték a Bostont is. Most idegenben is bőven lehet keresnivalójuk, ha hasonlóan fegyelmezett és pontos játékot mutatnak be, mint mostanában, akkor bármire képesek lehetnek és egy győzelemmel már-már bejutnának a playoffba, míg egy vereséggel ismét a szakadék szélére sodródhatnak. 

New York Knicks - Washington Wizards 1:30

Lényegtelen összecsapás két gyenge csapat között, egyikük számára sincs már tét és egyikük sem akar már semmit ettől az idénytől. A Wizards természetesen azért magasabb szintet képvisel, de idegenben, motiváció nélkül ez sokat nem ér, nyilván esélyesebbnek számítanak Bradley Bealék, de teljesen mindegy, hogy mi történik itt, az ő szezonjuk mindenhogyan abszolút csalódás. Hiányzók bőven lesznek mindkét oldalon, akinek fontosabb lesz a győzelem, az fogja behúzni. 

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 2:30

A GSW egy győzelemmel itt matematikailag is bebiztosíthatja a nyugati első kiemelést és mivel összességében most jó formában van Steve Kerr alakulata, koncentráltnak tűnnek Curryék, így meglepetésként hatna, ha nem sikerülne nekik - főleg, hogy a Clippers elengedte az előző két mérkőzését, mindkettőt elbukta otthon, így az ötödik hely helyett hirtelen a nyolcadik rémlett fel számára. A hazaiaknál Livingston és Iguodala kaphat pihenőt a hírek szerint, a vendégeknél pedig úgy fest, hogy most sem a győzelem lesz a legfontosabb cél: Beverley és Gallinari játékára sincs sok esély, de Green visszatérése is erősen kérdéses. 

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 3:00

A csapatok két napja nagy meccset vívtak egymással Denverben és azt akkor végül be tudta húzni a mélyebb Nuggets, amellyel nagyon közel került a nyugati második kiemelés bebiztosításához, egy esetleges újabb győzelemmel ezt gyakorlatilag meg is tenné a társaság. Mike Malone viszont nem így gondolkodik, úgy fest, hogy elengedi ezt az összecsapást, ugyanis Jokics, Millsap és Murray sem fog pályára lépni, így pedig értelemszerűen nem ugyanarról a Denverről beszélünk - főleg, hogy a túloldalon CJ McCollum állapota "valószínűre" javult, úgy fest, hogy ő viszont visszatérhet. A Blazersnek kell a győzelem otthon, hogy megőrizze a pályaelőnyt, a sérültjelentések alapján pedig abszolút Lillardéknak is áll a zászló. 

Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 3:00

Újabb lényegtelen találkozó, ahol olyan csapatok találkoznak, amelyek előtt már nincs cél. A Kingsnél még esetleg ilyen lehet az 50%-os mérleg elérése és egyébként sem estek ők össze annyira azt követően, hogy lemaradtak a rájátszásról, úgyhogy otthon azért jó esélyeik lehetnek, a rengeteg hiányzóját nélkülöző és egyébként is motiválatlan Pelicans nem nagyon szakad már meg - egy-két játékosuk van, aki odateszi magát, de a minőség és a hazai pálya is a Sacramento mellett szól. Persze az ilyen tét nélküli meccseken nagyjából bármi előfordulhat...

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 3:30

Itt a Utah van olyan helyzetben, hogy kötelező számára a győzelem, az együttes szinte hibátlanul hozza mostanában az ilyen meccseit, sorozatban hét, az utóbbi 13 találkozóból pedig 12 sikernél tart a társaság annak ellenére, hogy azért a pihenésre is fordít figyelmet - Rubio, Korver és Favors most sem lesz majd ott a pályán. A Lakersnél még jóval többen hiányoznak, de legutóbb így is méretes meglepetést okozott a gárda azzal, hogy megnyerte a városi derbit a Clippers ellen, úgyhogy nem írhatjuk le most sem, bár ez talán még nagyobb bravúr lenne jelen helyzetben.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus