21:30-tól Bucks-Nets a Sport TV-n

Lesz Boston-Portland is, győzelmi kényszerben a Lakers, San Antonióban meccsel a Sixers - mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 21:30 (Sport 1)

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen két olyan keleti élcsapat feszül majd egymásnak, amelyek egyaránt bajnokságot szeretnének nyerni, lehetőség szerint már idén. Jelenleg a Brooklyn áll jobban 3,5 meccsel, vagyis a Bucks maximum akkor érheti utol riválisát, ha ezt a derbit megnyeri és a folytatásban is hibátlan marad, a realitás azért azt diktálja, hogy helyet már nem fognak cserélni - a Netsnek viszont így is rendkívül fontos a mérkőzés, hiszen alig fél meccsel vezet a Sixers előtt, vereség esetén könnyen visszacsúszhat a második helyre. Jó hír, hogy Giannis Antetokounmpo és Kevin Durant is ott lesz a parketten, a nagy nevek közül egyedül a régóta sérült James Hardent nem láthatjuk majd, de így is igazi csemegének ígérkezik ez a találkozó. Giannis és Durant a pályán is sokszor nézhet majd farkasszemet, Jrue Holiday és Kyrie Irving csatája is jónak ígérkezik, de arra is kíváncsiak lehetünk, hogy Khris Middletonnal mire megy a Nets - ahogy arra is, hogy centerposzton a jó formába lendült Brook Lopez milyen ellenállásba ütközik DeAndre Jordanék részéről. Egyik fél sincs kirobbanó formában, de mindkettejüknél sok volt a sérülés mostanában, ezek okozták a döccenők nagy részét - a Brooklynnál egyébként leginkább egy döccenő volt, a legutóbbi meccs, amikor fáradtan, Durant nélkül kikaptak a Portlandtől. Eddig egyszer találkoztak egymással idén, akkor Brooklynban 125-123-ra nyert a Nets, a realitás pedig most is egy hasonlóan sokpontos, szoros találkozó lehet.

Boston Celtics - Portland Trail Blazers 01:30

Ez is remek meccsnek tűnik, a Portland ugyanis kilábalni látszik a hullámvölgyéből, hiszen az előző három meccsét megnyerte, méghozzá 133, 130 és 128 dobott ponttal, a legutóbbi, Nets elleni siker során pedig már Damian Lillard is úgy játszott, ahogy azt tőle elvárjuk, vagy megszoktuk - kíváncsian várhatjuk, hogy a Blazers vezére ezzel ismét belendül-e. A Boston hullámzó szezonja most is ugyanígy néz ki, három vereség után az előző két meccsüket éppen megnyerték, de legutóbb például 32 pontos hátrányból álltak fel a Spurs ellen és végül Jayson Tatum 60 pontos karriercsúcsával, hosszabbításban izzadták ki a győzelmet. A siker viszont mindkél gárdának nagyon kell, a Celtics a keleti 5-7. helyen küzd, jelenleg egálban van a Heattel és fél meccsel van a Hawks mögött hatodikként, míg a Portland az egy meccsel előtte lévő Lakers-Mavs párost (vagy legalább egyiküket) szeretné utolérni, hogy elkerülje a playint és bent legyen a nyugati top hatban. Ami a sérüléseket illeti, elvileg egy fontos hiányzó lesz, a hazaiaknál továbbra sincs Kemba Walker.

Charlotte Hornets - Miami Heat 02:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik és mindkettő győzelemből érkezik, a Hornets LaMelo Ball visszatérésével legyűrte a Detroitot, míg a Heat remek támadójátékkal hozta a kötelezőt Clevelandben. A győzelem itt is nagyon fontos lenne a csapatok számára, a Miami a már említett Celtics-Hawks párossal van közelharcban a playin elkerüléséért, míg a Charlotte közvetlenül a floridaiak mögött, a nyolcadik helyen áll Keleten, ha most nyer és jól zárja az alapszakaszt, akkor egy esetleges gyengébb Heat-időszakkal még helyet is cserélhetnek a felek. Összességében azért a Miami jobb csapatnak számít, az utóbbi két mérkőzésén támadásban egyben is volt a gárda, de Jimmy Butler szerint még mindig a védekezésük lenne a lényeg, amit stabilan továbbra sem tudnak jól csinálni. Náluk Oladipo és Herro biztosan hiányozni fog, rájuk nem számíthatnak, míg a Charlotte-nál Gordon Hayward sérült továbbra is, illetve Devonte' Graham térde sem 100%-os, az ő játéka kérdéses - Ball és Monk viszont visszatért, ők elvileg a b2b ellenére is játszani fognak most. 

Dallas Mavericks - Sacramento Kings 02:00

Ebben a párosításban a Dallas játszik back-to-back, előző este egy végletekig kiélezett, egylabdás mérkőzést húzott be némi szerencsével és jó pár clutch dobással a Washington ellen, meglátjuk, hogy ezt követően mennyi energia maradt a csapatban. Arra állítólag van esély, hogy Kristaps Porzingis ezen a meccsen ismét pályára lépjen, de ez egyelőre nem biztos, míg a Kings hiába játszik már tét nélkül, azért kellemetlenkedik a még tétre menő csapatokkal és legutóbb megverte a Lakerst, illetve nemrég pont a Dallast is - ugyanis a felek hétfőn találkoztak utoljára, akkor otthon 113-106-ra nyerni tudott a Sacramento. Most a frissesség szól Hieldék mellett, akiknél ugyan nincs ott De'Aaron Fox, de a jelek szerint ez annyira nem zavarja őket, az újonc Tyrese Haliburton is levezényli a támadójátékot, védekezni pedig amúgy sem nagyon akarnak, meglátjuk, hogy most pihentebben mire mennek az egyébként azért ötből négyet nyerő és a nyugati 5-7. helyen csatázó, tehát abszolút motivált Mavs vendégeként. 

Houston Rockets - New York Knicks 02:00

Ezt nyernie kell a Knicksnek, a vendégek továbbra is remek formában vannak, hozzák a meccseiket és ott vannak a keleti negyedik helyen, de annyira szoros a helyzet, hogy egy váratlan megingás rögtön veszélybe sodorhatja a pozíciójukat, hiszen hárman is ugrásra készen várnak erre mögöttük. A Rockets back-to-backet játszik és egyébként is a liga legrosszabb mérlegével bír, ugyan a Bucks elleni sikerük nagy szenzáció volt, de a realitás azért az, hogy bárkivel játszanak, ők a masszív underdogok. A New York három napot is pihenhetett a meccs előtt, úgyhogy a frissesség terén óriási különbség van, ha ettől nem alszik be túlságosan Tom Thibodeau (egyébként egészséges) legénysége, akkor nem lehet számára kérdéses a győzelem. 

Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 02:00

A Suns a friss ligaelső a Jazz elleni sima győzelem után, de a Utah azóta megint nyert már egy meccset és a Phoenixnek tartania kell a lépést, ha elöl akar maradni, mert aktuálisan éppen csak második, amíg meg nem nyeri ezt a mérkőzését is. Persze ez nem nagyon lehet kérdés, a Thunder back-to-backet játszik és előző este 57 ponttal kapott ki a Pacerstől, nem nagyon látni, hogy ezek után másnap hogyan tudná megviccelni a bajnokság jelenlegi legjobb mérlegével bíró csapatát. Az egyetlen akadály a Suns mentalitása lehet(ne), de ha Chris Paulék kellően koncentráltan lépnek pályára és hozzák a minimumot, akkor nem lehet gondjuk. 

San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 02:00

A Sixers remek formában van, az előző három meccsét megnyerte, mindhármat több mint 120 dobott ponttal és mindhármat nagyon magabiztosan, nagy különbséggel - ami arra is jó volt, hogy a kezdők bőven kaphattak pihenőt, a kispad pedig ritmusba jött, így most kiegyensúlyozottabb a keret. A Spursnél mindig megjósolhatatlan, hogy mi történik, de az utóbbi két mérkőzését elbukta Gregg Popovich legénysége, legutóbb egy félig megnyert derbit engedett ki a kezéből a Boston ellen, ott ráadásul hosszabbítást kellett játszani, ami ezen a héten már a második volt a texasiak számára. Emiatt mindenképpen frissebbek Embiidék, a tudás is mellettük szól, meglátjuk, hogy ezt a hazai pálya mennyire tudja ellensúlyozni San Antonióban - új sérült egyik oldalon sincs, ez nem lesz faktor. 

Los Angeles Lakers - Toronto Raptors 04:00

Itt most győzelmi kényszerben lép pályára a Lakers, a címvédőnél Anthony Davis után LeBron James is visszatért legutóbb és bár elsőre még nem váltotta meg a világot, de most már nincs mire várni, el kell kezdeniük nyerni - kibekkelték a sztárjaik nélküli időszakot, de pont mostanra előzte meg őket a Dallas, sőt, kis híján a Portland is utolérte őket. A Toronto back-to-backet játszik azok után, hogy sokáig vezetni tudott, de a negyedik negyedre kifulladt és végül vereséget szenvedett a Jazz vendégeként, meglátjuk, hogy ezek után mennyi energiájuk lesz még az egyébként már nagyrészt tét nélkül pattogtató kanadaiaknak. Boucher és Trent Jr. elvileg nem játszik náluk, Lowry viszont valószínűleg ismét rendelkezésre áll majd, míg a Los Angelesnél Alex Caruso besorolása kérdéses.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus