21:30-tól Cavs-Jazz a Sport TV-n

Atlantába látogat a Hornets, Torontóban javítana a Wizards, folytatná nagy szériáját a Houston - íme a játéknap felvezetője. 

Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 21:30 (Sport 2)

Ez jelenleg kiemelt rangadónak számít, hiszen a Jazz a liga egyik legjobb csapata, a Cavs pedig az egyik legjobb formában lévő együttese, amely zsinórban négy meccset nyert és alapvetően jónak gondolt csapatokat vert rommá akár idegenben is. Most otthon bizonyíthat a remek szériát futó társaság, amelynél a magas szerkezet nagyon működik, Allen óriási teljesítményeket hoz egymás után, Mobley már újoncként is rengeteget tesz hozzá, a Markkanen-Love páros közül pedig egy valaki mindig meg tudja magát szórni - eddig ráadásul Garland is remekül játszik Sexton kidőlése óta. A Jazz elleni meccsük ebből a szempontból is érdekes lesz, hiszen Conley papíron kiváló védő lehet Garlandra, a magas szerkezet ellen nagyon kíváncsian várjuk Rudy Gobert játékát, illetve hogy a mostanában egészen elképesztő dobófesztiválokat rendező társaság labdajáratását és tripláit mennyire tudja megfogni a magasabb, de lassabb Cavs-ötös. A magas színvonal és az érdekes matchup garantált, nézzük, hogy ki tudja érvényesíteni az akaratát. 

 

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 00:00

Ez is izgalmas keleti meccs lehetne két hasonló csapat között, hiszen mindketten elsősorban a támadójátékukból élnek, a védekezésük pedig olyan, amilyen, igaz, ebben azért a Hawks valamivel előrébb tart, a Hornets viszont a liga legrosszabbjai közé tartozik. Ez és a hazai pálya is Youngék mellett szól, akik ugyan egy nappal kevesebbet pihenhettek, de a nagyjából egészséges keretük így is regenerálódhatott a Sixers elleni hazai vereség után, ahol fizikálisan őrölték fel őket, három negyedig ott sem volt baj a játékukkal. A Hornetstől ilyen felőrlés egyáltalán nem várható, tegnap pedig sokkolta őket a hír, hogy Ball, Rozier, Plumlee és McDaniels is kidőlt a koronavírus miatt, ebben a formában pedig természetesen óriási bravúr lenne tőlük a győzelem - hacsak nem alszik bele túlságosan a meccsbe a Hawks, ebben a felállásban nem igazán látni, hogy mivel tudná ellensúlyozni a vezérek hiányát a vendégcsapat. 

 

Toronto Raptors - Washington Wizards 00:00

A Raptors legutóbb három vereség után legyőzte a fáradt Milwaukee-t és bár a védekezése nagyon jól zárt, de támadásban akkor sem tudott igazán nagyot domborítani a kanadai alakulat, amely ráadásul hazai pályán kifejezetten gyenge szezont fut eddig. A Wizards ugyanakkor egy óriási pofonból érkezik, amikor hazai pályán feltörölte vele a padlót a Cleveland és azt követően Wes Unseld Jr. vezetőedző is feltette a kérdést: ugyan ilyenkor mindig jól reagálnak és összeszedik magukat, de hányszor kell még eljátszani ugyanezt? Ráadásul idegenben eddig csak 6-6-ot hoztak, érezhetően gyengébbek vendégként, úgyhogy az a visszavágás sem olyan biztos - igaz, magas poszton azért matchup-előnyben lehetnek Gafforddal és Harrell-lel, meglátjuk, hogy tudják-e ezt érvényesíteni. Idén egyszer már egyébként nyertek ebben a csarnokban, viszont három hazai vereségük egyikét éppen a Raptors ellen szenvedték el, úgyhogy Siakaméknak is van "fegyverük" ellenük. 

 

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 01:00

Két nyugati alsóházi együttesről beszélünk, amelyek egyaránt jó formában vannak. A Rockets teljesen váratlanul, a semmiből rakott össze egy ötmeccses győzelmi sorozatot, ezzel konkrétan a liga egyik legjobb formában lévő csapatának számítanak akkor is, ha tudásban, teljesítményben egyébként nyilván semmi közük ehhez, míg a Pelicans élcsapatokat is megvert mostanában, legutóbb éppen Dallasból távozott egy magabiztos győzelemmel. A játékerőket tekintve a New Orleans azért nyilvánvalóan előrébb tart, de ne becsüljük le a Rockets jelenlegi formáját és azt sem, hogy otthon 5-5-re áll - egyébként azt is tegyük hozzá, hogy a Pels csak egy győzelemmel szerzett eddig többet mostani ellenfelénél. Nehéz mit jósolni, papíron jobb a NOP, de most szinte bármi elképzelhető...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus