21:30-tól Lakers-Blazers a Sport TV-n

Pályára lép többek között a Warriors, a Minnesota, a Pelicans, a Hawks és a Cavs is, hajnalban pedig rendeznek egy Suns-Clippers rangadót. 

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 21:30 (Sport 1)

A Lakers két gyenge meccs után próbálna javítani hazai pályán, bár a Clippers ellen szoros lett a vége, de igazából eddig a James-Davis páros jó egyéni teljesítményei adtak csak alapot, rajtuk kívül nem sok mindenre építhet az edzői stáb. A Portland viszont 2-0-val áll, a sacramentói siker után hosszabbításos győzelmet arattak Phoenixben, ahol Damian Lillard 40+ pontos produkciójának köszönhetően nyertek, és így összességében kifejezetten jól rajtoltak. A Los Angelesnek nagyon kellene már egy önbizalomnövelő és megnyugtató győzelem, a teher is egyre nagyobb lesz rajtuk, de a játék minden elemében javulniuk kell, ha ezt el akarják érni, míg a Portlandnél nagy nyomás nincs, Lillard náluk is igyekszik felvenni a fordulatszámot és igyekeznek stabil rendszerré formálni a játékukat, csak könnyebb ezt egy 2-0-s rajt után megtenni...

 

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 23:00

A Hawks 2-0-val, a Hornets 1-1-gyel rajtolt, játékban egyik sem váltotta meg a világot, mert Trae  Youngék itt-ott még akadoznak, míg a Charlotte elsőre parádézott, aztán a New Orleans ellen már könnyűnek találtatott. Az Atlanta alapvetően egészségesebb, jobb kerettel rendelkezik, a Young-Murray páros rögtön jól működik, Collins kifejezetten jó formában kezdte a szezont, és az első két meccsen a védekezésük sem volt rossz, míg a Hornetsnél az azért erősen kérdéses. Az esélyek otthon mindenképpen a Hawks mellett szólnak, az pedig tovább növeli mindezt, hogy a vendégeknél Ball és Martin mellett Rozier sem áll rendelkezésre. 

 

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 01:00

A Cavs back-to-backet játszik, de előző este remek teljesítménnyel győzött Chicagóban, Donovan Mitchell két szenzációs meccset hozott le eddig új csapatában és ha Garland nélkül nem is brillíroznak támadásban, de egyben vannak és a magasemberek hozzák, amit kell. A Wizards is jól kezdett, 2-0-val áll, a Bullst a fővárosiak is legyőzték Bradley Beal clutch dobásával, játékban annyira nem extrák, de eddig elég volt az, amit mutattak - most pihentebbek lesznek, de idegenbe utaznak, meglátjuk, hogy tudnak-e energikusabbak lenni a Clevelandnél. A hírek szerint Garland nem játszik még ezen a mérkőzésen sem, így a hazaiaknál ismét nagy teher hátul a Mitchell-LeVert párosra. 

 

New Orleans Peiicans - Utah Jazz 01:00

A Pelicans kiválóan kezdett, kettőből kettőt nyert, mind a négy húzóember jó formában van, jól dolgozik együtt, kívül-belül több posztról veszélyesek, jelen pillanatban bárki ellen jó esélyekkel léphetnek pályára. Viszont a Jazz is jó, két bravrúgyőzelemmel nyitottak Markkanenék, egyelőre teher nélkül, könnyedén, de nagy motivációval játszanak, támadásban abszolút jól néznek ki, nagy kérdés, hogy meddig viszi őket ez a lendület. A New Orleans képében most azért egy hasonlóan magas fordulatszámon pörgő, viszont tehetségesebb, összeszokottabb csapattal találkoznak, méghozzá idegenben, így az esélyek természetesen Zion Williamsonék mellett szólnak, de a Utah-t az eddigiek miatt nem szabad már leírni - egyik oldalon sincs fontos sérült, az eddigi kereteket láthatjuk majd. 

 

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 02:00

Ez lesz a szezon első "visszavágója", a felek ugyanis három napja már találkoztak egymással, akkor a vártnál nehezebben, de nyerni tudott a Wolves. Townsék azóta kikaptak a Jazztől, az OKC pedig Denverben, most onnan utazott haza és back-to-back lép pályára, úgyhogy fáradtabb lesz, mint a Minny. A vendégeknek nagyon kellene egy magabiztos siker, mert kicsit akadozva kezdték a szezont, és fontos lenne, hogy elkezdjék kiaknázni a keretben lévő potenciált - eddig mindkétszer jól kezdtek, majd belealudtak a meccsbe, ezt kellene leginkább kiküszöbölniük. A realitás mindenképpen az ő sikerüket jövendölni, a fontos játékosok mindkét oldalon bevethetőek, a Thunder védekezése pihenten sem volt túl masszív, meglepetés lenne a hazai győzelem, de jelen pillanatban nem lehet kizárni. 

 

Golden State Warriors - Sacramento Kings 02:30

A GSW a szezonnyitón aratott győzelme után kikapott otthon a Denvertől úgy, hogy egy félidő alatt 20 pontos hátrányba került, és onnan jött vissza a meccsbe úgy, hogy kis híján nyert - most nem szabad belealudni Curryéknek, és akkor nem lehet nagy gondjuk. A Kings gyengén kezdett, mindkét meccsét elbukta, bár sem a Blazers, sem a Clippers ellen nem kapott ki nagyon - viszont most egy back-to-back második felén lép pályára, ami nem segít a társaságnak. A Warriors pihentebb, otthon játszik, és egyébként is nyilván más polcon van, nincsenek érdemi sérültek a címvédőnél, úgyhogy komoly bravúr lenne egy esetleges sacramentói siker. 

 

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 04:00

Itt a Clippers a back-to-backes csapat, előző este Sacramentóban nyert a társaság Paul George 40 pontjával, de Kawhi Leonard és John Wall nélkül, akik a hírek szerint most ott lehetnek majd a parketten - vagyis ők pihenten ellensúlyozhatják, hogy a társak fáradtabbak. A Suns a Mavs elleni nagy fordítás után legutóbb hosszabbításban kikapott a Blazerstől, egyelőre nem túl éles, nem tudja kontrollálni a meccseit, nem védekezik igazán jól, úgyhogy még nem az igazi Monty Williams együttese. Most pihentebben azért bőven lehet esélye, de két olyan csapat feszül egymásnak kezdetleges formában, amelyek később szívesen találkoznának egymással mondjuk a nyugati döntőben is, érdemes lesz odafigyelni a derbire. Fontos hiányzó elvileg egyik oldalon sem lesz, illetve a vendégeknél Cam Johnson pályára lépése kérdéses.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus