21:30-tól Thunder-Celtics a Sport TV-n

Lesz Rockets-Jazz rangadó, Portlandbe látogat a Miami, de megnézhetjük a Clipperst, a Sixerst és a Grizzliest is.

Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 21:30 (Sport 2)

Ez rangadó lesz, hiszen mindkét csapat remek formában van és nagy játékerőt képvisel - jelenleg a Boston ugyan előrébb tart, de otthon az OKC is képes lehet bármire. Chris Paulék zsinórban négy, Jayson Tatumék pedig sorozatban hat győzelem után érkeznek, mindkét fél képes 120 pontokat dobni, de stabilan, fizikálisan védekezni is - a vendégeknél mondjuk még mindig vannak sérültek, Brown és Theis játéka most is kérdéses, Walker és Hayward viszont minden bizonnyal pályára léphet. A Thundernél nincs ilyen, náluk elvileg mindenki ott lehet a parketten, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy a Paul-SGA-Schröder trió mire megy Walkerékkel, hogy hogyan alakul a Gallinari-Tatum páros és hogy Steven Adamsszel mire mennek a centerposzton kicsit vékonyabb bostoniak - bármi elképzelhető, a magas színvonal viszont szinte garantált. 

Washington Wizards - Memphis Grizzlies 00:00

A Wizards megnyert négyből három meccset, legutóbb egy utolsó pillanatos kosárral a Dallast is legyőzte, míg a Grizzlies kicsit ingadozó játékot nyújt: alapvetően sokkal jobb csapat, mint a Washington, vannak kiemelkedő meccsei, de egyszer-egyszer szétesik, legutóbb Philadelphiában például meglehetősen sima vereséget szenvedett. Most is az a kérdés, hogy Moranték melyik arcukat mutatják, a gyakrabban látott "halálos" verziót, vagy a néha előbújó gyengébbiket - sérültjük nincs, Winslow az, akinek a bemutatkozására még várni kell, de a megszokott rotációjuk rendelkezésre áll. A Wizardsnál az a kérdés, hogy mi lesz a védekezésükkel, amikor hátul odateszik magukat, akkor képesek bármire, de ezt a Memphist egy jobb napon borzasztóan nehéz megállítani még egy sokkal stabilabb csapatnak is - a papírforma pontzáporos meccset ígér, de az esélyek még idegenben is a Grizzlies mellett szólnak. 

Atlanta Hawks - New York Knicks 00:00

A Knicks back-to-backet játszik a detroiti győzelme másnapján és Julius Randle-ék sorozatban negyedik sikerüket aratták, úgyhogy szezonbeli legjobb formájukban utaznak át Atlantába. A hazaiak sincsenek rossz passzban, de náluk vannak fontos sérültek, Trae Young, De'Andre Hunter és DeAndre Bembry játéka is kérdéses, a frissen megszerzett Clint Capela pedig egyelőre nem bevethető, rá továbbra sem számíthatnak. Érdekes meccs lehet, ha senki sem léphet pályára a kérdésesek közül a Hawksnál, akkor még fáradtabban is jó esélyei lehetnek a Knicksnek, ha viszont mondjuk Young játszhat, akkor fordulhat a képlet.

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 00:00

Újabb kötelező feladat a Sixers előtt, továbbra is az a helyzet Simmonséknál, hogy amíg idegenben ennyire szörnyűek, addig otthon muszáj nyerniük a meccseiket, hogy a víz felett maradjanak - legutóbb ezt meg is tették, most pedig ismét ilyen feladat áll előttük. A Bullsnál egyébként szinte mindenkinek van kisebb-nagyobb sérülése, Zach LaVine sem tudott edzeni, az ő játéka is kérdéses, de gyakorlatilag a teljes rotációnak fáj valamije és tulajdonképpen senki játékát nem lehet biztosra venni - így különösen nehéz készülni, nem véletlen, hogy sorozatban négyszer kaptak ki. A Sixersnél jobb a helyzet, Embiid és Horford játéka mondjuk kérdéses, de ha egyikük pályára léphet, akkor már nyerniük kell - bár O'Quinn, Burke és Robinson biztosan nem lesz ott a parketten, de otthon így is nyerniük kell. 

Houston Rockets - Utah Jazz 01:00

Kiemelt nyugati rangadó a konferencia negyedik-ötödik kiemeltje között, ráadásul mivel a Jazz csak fél meccsel jár előrébb, hazai siker esetén helyet is cserélhetnek a tabellán. A Rockets small-ballja jól nézett ki meccseken keresztül, aztán legutóbb Russell Westbrook nélkül totális csődöt jelentett, most viszont játszhat a korábbi MVP, úgyhogy megint fordulhat a kocka - Eric Gordon viszont legutóbb megsérült, az ő játéka kérdéses és ha nem tud pályára lépni, akkor az érzékenyen érintheti őket. A Jazz legutóbb törte meg ötmeccses vereségszériáját, szoros meccsen, egy bődületes bírói hibával együtt verte meg a Portlandet és az a nagy kérdés, hogy ez áttörte-e a gátat is náluk, vagy csak egyszer összejött nekik valami, de ténylegesen nem tudtak javulni. A mostanában látott Rockets képes lehet megnyerni egy ilyen meccset otthon, de nyilván nagy kérdés, hogy hogyan fognak dobni Hardenék kintről és hogy mennyire tudják ők diktálni a tempót, hiszen Rudy Gobert-re abszolút nincs emberük - más kérdés, hogy azért Gobert nem a legképzettebb center, ha őt erőlteti a Jazz, akkor az érdekes párharcot szülhet. A Utah oldalán nincsenek sérültek, ők rendben vannak és nekik is nagyon kellene a siker egy ilyen meccsen ahhoz, hogy ténylegesen visszatérjen az önbizalmuk. 

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers 01:30

Papíron kötelező győzelem a Clippersnek, de az előző esti váratlan pofon után óvatosan bánjunk ezzel - legalább ekkora kötelezőjük volt a Minnesota elleni is, aztán mégis kaptak egy óriási verést. Most back-to-backet játszanak, ami azt jelenti, hogy például Leonard kiülheti az estét, Marcus Morris bemutatkozása pedig szintén kérdéses, de ezzel együtt is verniük kellene a mostani Clevelandet. A hazaiak sorozatban hatszor kaptak ki és a liga egyik leggyengébb csapatának számítanak, keleti utolsók, rossz formában vannak és bár megszerezték Andre Drummondot, de egyelőre nincs hír róla, hogy a center már most bevethető lesz-e - a frissesség és a hazai pálya szól mellettük, ezen felül nagyjából semmi.

Portland Trail Blazers - Miami Heat 03:00

Itt a Miami sérültjelentése a fő kérdés, legutóbb a fél keret "üres" volt a floridaiaknál és a Butler-Herro-Leonard trió biztos, hogy most sem fog játszani, úgyhogy megint borzasztó tartalékosak lehetnek - viszont Iguodala, Crowder és Hill elvileg bevethető, ha Spoelstra is úgy akarja, akkor velük már bővülhet a rotáció. Nagy csodákat azért nem kell tőlük várni, a győzelem mindenesetre kellene nekik két vereség után, hogy tartani tudják a lépést a keleti élmezőnyben - ezzel együtt előzetesen nem nekik áll a zászló. A Portland jó formában van, legutóbb ugyan kikapott a Jazztől, de ott sem játszott rosszul, Hassan Whiteside kisebb sérülése nem komoly és elvileg pályára léphet, Damian Lillard legutóbb is egészen döbbenetes volt, úgyhogy jó esélyeik lehetnek - ezen felül pedig a hazai pálya is őket segíti, ami náluk és a Heatnél is óriási faktor ebben a szezonban. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus