23:30-tól a Sport TV-n nézhetjük az újabb Embiid-Jokics csörtét

A 10 meccsből álló program már 18:00-kor kezdetét veszi, a Nuggets-76ers visszavágója előtt baráti időpontban rendezik a Knicks-Heat összecsapást is, de Celtics-Clippers, Warriors-Lakers és Mavericks-Kings is szerepel a programban.

 

Detroit Pistons – Washington Wizards 18:00

A rangadókkal tűzdelt játéknap talán a legkevésbé érdekes párosítással veszi kezdetét, nem csupán kelet, hanem az egész liga két legrosszabbul álló csapata találkozik ismét egymással. A szezon során talán először írhatjuk le, hogy egy meccs esélyese a Pistons, szűk két héttel ezelőtt 129-117-re nyertek a Wizards ellen, és azóta még egy győzelmet arattak, miközben a vendégeknél egy hétmeccses vereségsorozatot indított el az a vereség, ráadásul időközben edzőt is cseréltek a fővárosiak. A legnagyobb kérdés a hazaiaknál, hogy Cade Cunningham visszatér-e, mert sokáig úgy volt, hogy már a Hornets ellen mezt fog ölteni, erre viszont akkor nem került sor, bár nélküle is nyerni tudtak.

 

New York Knicks – Miami Heat 21:00

A két csapat a „Riválisok Hete” eseménysorozat keretében találkozik, miután az előző rájátszásban is a Heat ütötte ki a Knicks csapatát, ellenben az új idényben egyelőre jobban állnak a New York-iak. Novemberben is izgalmas csatát vívtak a felek, akkor 21 pontos hátrányból fordítva nyert 100-98-ra a Knicks, most pedig az aktuális forma is mellettük szól, az elmúlt öt meccsüket megnyerték, míg a Heat ugyanennyi vereséget számlál az utolsó öt találkozójából, és egyelőre a Terry Rozier-projekt is döcögősen halad. Új hiányzó egyik oldalon sincs, a vendégek szinte teljes kerettel várhatják ezt a meccset, míg a Knicksnél továbbra is az a legnagyobb kérdés, hogy Isaiah Hartenstein tudja-e vállalni a meccset, mert rá nagy szükség lenne Bam Adebayo ellen.

 

Denver Nuggets – Philadelphia 76ers 23:30 (Sport 1)

Ez a meccs is a Riválisok Hete része, ráadásul másfél hete már egyszer megmérkőzött egymással a két csapat, és akkor az MVP-k ütközetéből Joel Embiid jött ki jobban, 41 ponttal, 7 lepattanóval és 10 gólpasszal járult hozzá a 76ers 126-121-es győzelméhez, miközben a túloldalon Nikola Jokics 25 ponttal és 19 lepattanóval zárt. A philadelphiai ütközet után mindkét csapat elkönyvelt három-három győzelmet, de Denverbe mégis vesztes meccsel a hátuk mögött érkeznek meg a felek, a 76ers a legjobbját nélkülöző Pacerstől kapott ki, a Nuggets pedig a Knicks otthonában próbált fel egy 38-as zakót. Remélhetőleg ismét egy minőségi és izgalmas rangadónak lehetünk a szemtanúi, bár ehhez arra is szükség van, hogy a főszereplők a pályán legyenek: a Nuggetsnél Jokics (szem), Jamal Murray (lábszár), Aaron Gordon (váll) és Reggie Jackson (lábujj) neve is feltűnik a sérültlistán, míg a 76ersnél Tyrese Maxey (boka), Tobias Harris (betegség), Marcus Morris (lábfej) és Mo Bamba (térd) küzd egészségügyi problémákkal az amúgy is maródi De’Anthony Melton és Robert Covington mellett.

 

Brooklyn Nets – Houston Rockets 00:00

A Rockets hajnalban ugyan magabiztos győzelmet aratott a Hornets otthonában, összességében nincsenek jó formában, de ugyanez igaz a Netsre is: a vendégek az elmúlt 10 meccsükön három, a hazaiak az előző 14 találkozójukon kettő győzelmet könyvelhettek el. A rossz forma miatt már egyik csapat sem áll playin-helyen a saját konferenciájában, viszont a Nets és a Rockets is karnyújtásnyira van csak a vonaltól. A Nets mellett szól, hogy a Rockets back-to-back lép pályára, ráadásul idegenben mindössze 5-15-re áll ellenfelük, bár a Nets is legutóbb három hete tudott nyerni Brooklynban, azóta mind az öt hazai meccsüket elbukták. Mindkét keretben vannak kérdőjelek is, Cam Johnson személyes okok miatt nem áll a Nets rendelkezésére, míg a Rocketsnél Tari Eason és Jabari Smith Jr. bevetéséről is csak a feldobás előtt döntenek.

 

Boston Celtics – Los Angeles Clippers 01:00

Helyezések alapján ez lesz a játéknap rangadója, a ligát vezető Celtics fogadja a nyugati harmadik Clipperst, a vendégek ráadásul fantasztikus formában vannak, az elmúlt 25 meccsükön 21 győzelmet gyűjtöttek be – a négy vereség egyike viszont a Celtics elleni Los Angeles-i összecsapáson jött össze, hazai pályán kaptak ki 145-108-ra. Ami a hazaiak mellett szól, hogy szinte bevehetetlen idén a TD Garden, 20-1-re állnak Bostonban, ráadásul a Clippers back-to-back lép pályára, Torontóból esnek be erre a meccsre – James Harden ugyan 35 percet játszott azon a találkozón, de közben Kawhi Leonard (31) és Paul George (28) játékidejét is sikerült visszafognia Tyronn Lue-nak. A hazaiaknál az egyetlen nagyobb kérdés, hogy játszik-e Kristaps Porzingis, aki elsőre súlyosnak tűnő bokasérülést szedett össze a Heat ellen, de a meccs után már úgy fogalmazott, hogy egész jól érzi magát, és rá azért is nagy szüksége lenne a Celticsnek, mert a Clippers legjobb centere, Ivica Zubac változatlanul maródi, ezzel jelenthetné akár ő is a különbséget, miközben a wingeknél a Tatum-Brown kettős birkózik a Leonard-George duóval, illetve amíg a White-Holiday tengely próbálja elrontani Harden napját.

 

Charlotte Hornets – Utah Jazz 01:00

Mostanában eléggé kétarcú a Hornets, mert megverték például a Timberwolvest, illetve nagy csatára kényszerítették a 76erst, de közben kikaptak a ligautolsó Pistonstól, illetve 34 pontos vereséget szenvedtek a Rockets ellen. A Jazz sincs épp jó passzban, bár legutóbb a Wizards megfelelő ellenfélnek bizonyult ahhoz, hogy megszakítsák a három meccsből álló verségsorozatukat, és ez a meccs is a kötelező kategóriába esik a számukra, amennyiben nem akarnak visszacsúszni a playin-vonal alá. Szintén a Jazz mellett szól, hogy a Hornets back-to-back lép pályára, és emiatt az sem lenne meglepő, ha a sérüléséből nemrégiben felépülő LaMelo Ball pihenőt kapna, az előző héten is kiülte a Hornets b2b-meccseinek a második felét.

 

Milwaukee Bucks – New Orleans Pelicans 02:00

A Bucks a harmadik meccsét játssza le Adrian Griffin menesztése óta, és a várakozások szerint még most sem Doc Rivers fog irányítani, ő majd hétfőn Denverben lesz ott először a kispadon. Joe Prunty irányítása alatt megosztoztak egy-egy győzelmen a Cavaliersszel, és a vesztes felvonás másnapján kellene javítaniuk a Pelicans ellen. Noha a hazaiak is fáradtak lehetnek, az segítheti őket, hogy a Pelicansnál a jelek szerint nem lesz Zion Williamson egy lábfejsérülés miatt, ráadásul ők is back-to-back játszanak, egy oklahomai vereségből érkeznek meg Milwaukee-ba. A Pelicansnál egyébként érdekes sorminta figyelhető meg mostanában, január 11-e óta minden megnyert meccsük után elbuknak egyet, ez alapján most győztes meccsnek kellene következnie náluk.

 

San Antonio Spurs – Minnesota Timberwolves 02:30

A Thunder nyert hajnalban, úgyhogy megint utolérték a Timberwolvest nyugat élén, a vendégeknek már csak emiatt is kötelező lenne ez a győzelem, és a Hornets elleni meglepő vereség óta hoztak is már két idegenbeli kötelezőt, Washingtonban és Brooklynban is nyertek. A Spursnél az a legnagyobb kérdés, hogy játszik-e Victor Wembanyama back-to-back meccsen, mert az elmúlt egy-másfél hónapban kiemelten óvatosak voltak vele, viszont az elmúlt napokban már lehetett arról hallani, hogy hosszú idő óta először pályára léphet egymást követő estéken. A Timberwolves attól függetlenül nem bízhatja el magát, hogy játszik-e Wembanyama, mert eddig mindkét Spurs elleni meccsük szoros volt, hét, illetve nyolc ponttal verték őket, bár két merőben ellentétes találkozót vívtak: novemberben a végén jött közelebb a Spurs, míg decemberben egálról indult a negyedik negyed, és onnan tudta eldönteni a maga javára a meccset a Timberwolves.

 

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers 02:30

Az idei Riválisok Hete eseménysorozatnak az utolsó találkozója, ami azért is lehet különleges, mert LeBron James és Stephen Curry először nézhet egymással farkasszemet a szezon során, már amennyiben mindketten ott lesznek a pályán, mert James (boka) a kérdéses megjelölést kapta a Lakers sérültlistáján, ahogyan egyébként Anthony Davis (Achilles) is. Az lenne azért a meglepőbb, ha nem lennének ott a pályán a sztárok, mert ha nem is úgy, ahogyan azt a szezon előtt elképzelték, de a két csapat közvetlen riválisa egymásnak, a playin-helyen álló Lakers két meccsel áll jobban, mint a vonal alatt tartózkodó Warriors. Már csak az egymás elleni eredmények miatt is komoly téttel bír ez az összecsapás, de így lesz ez a februári, a márciusi és az áprilisi ütközetüknél is. Mindkét csapat formája hullámzó, a Warriorsnál ráadásul Dejan Milojevics elvesztését is fel kell dolgozni, és a Lakers is hiába nyert hétből ötöt, azért becsúszott például egy Nets elleni leolvadás. Azt is érdemes lehet figyelni, hogy kitart-e D’Angelo Russell, illetve Jonathan Kuminga kiváló formája – előbbi 27,4 pontot és 6,6 gólpasszt átlagol az elmúlt hét meccsén, utóbbi pedig az elmúlt öt fellépésén 25,6 pontot hoz 65,4 százalékos mezőnymutatóval.

 

Dallas Mavericks – Sacramento Kings 03:00

Luka Doncic néhány órával ezelőtt még a Hawks otthonában varázsolt, és ért el 73 pontot, 10 lepattanót és 7 gólpasszt elképesztő hatékonysággal, az viszont erősen kérdésesnek tűnik, hogy milyen állapotban lesz 24 órával és egy Atlanta-Dallas úttal a háta mögött. Doncic komoly terhelést kapott, 44 percet játszott, és ebben szerepet játszott Kyrie Irving hiánya is, akinek a játéka ismételten kérdéses hüvelykujjsérülés miatt. A Kings egyértelműen kipihentebben várja ezt a meccset, ráadásul a négymeccses vereségsorozatuk óta nyerni tudtak a Hawks és a Warriors ellen is, és összességében a Mavericks sincs kiemelkedő formában, épp egy három meccsből álló vereségszériát szakítottak meg hajnalban.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus