9-től Cavs-Celtics, hajnalban Clippers-Spurs

Ma este Cavs-mezben is revansot vehet LBJ a Bostonon - hogy kezd az Atlanta? - Memphisben a Portland - megkezdődik a Clippers-Spurs.

 

Cleveland Cavaliers (2.) – Boston Celtics (7.) 21:00 (Sport1, ÉLŐ)

A Cavaliers utoljára öt évvel ezelőtt járt a rájátszásban, amikor is a Boston elleni vereség után rengetegen elővették LeBron Jamest – a visszatérő négyszeres MVP ugyan az évek alatt visszavágott már a Celticsnek, de Cavs-mezben most először teheti ezt meg. Annak ellenére is a hazaiak az egyértelmű esélyesek, hogy a múlt héten a Boston kétszer is legyőzte David Blatt csapatát – egyik találkozóra sem mondható, hogy nagyon komolyan vette volna a Cleveland. Mindkét csapatnál rengeteg kérdés vetődik fel, a hazaiaknál elsősorban az, hogy a Jamest leszámítva tapasztalatlan kulcsemberek hogyan teljesítenek a playoffban, illetve hogy maga James mennyire áll a gárda élére, és hogyan változik meg esetlegesen a Cavs játéka mostantól. A Bostont illik komolyan venni, Turner védekezhet LeBronon, és a hátvédek kimondottan hatékonyan kosaraznak az utóbbi időben, különösen kulcspillanatokban. Nyilvánvalóan a Cavs az esélyes, de érdekes lesz látni a gárda esetleges változásait, és hogy mi történik velük, ha esetleg nem úgy alakul a találkozó, ahogy szeretnék…

Atlanta Hawks (1.) – Brooklyn Nets (8.) 23:30

Az Atlanta parádés alapszakaszát minimum egy konf. döntőnek kell követnie, hogy végül ne legyen csalódás a szezon, ehhez pedig első lépésként a Brooklynon kell átlépniük – talán a rájátszás első körének legkönnyebb párharca lesz ez. A Hawks mind a négy alapszakasz-meccsét nyerte a Nets ellen idén, méghozzá átlagosan 17 ponttal, otthon fenomenálisak, ellenben a Brooklyn gödörbe került a szezon végére – kis szerencsével sikerült becsúszniuk végül nyolcadikként. A vendégek receptje ennek ellenére meglehet, hiszen Brook Lopez az utolsó 16 találkozón 23 pontot átlagolt, márpedig az extra centerek ellen többször is gondban voltak Horfordék. Emellett kell a jó kinti dobóforma is a Netsnek, itt kell megemlítenünk a korábbi atlantai Joe Johnsont, aki franchise-player volt itt, most pedig a playoffban, ellenfélként térhet vissza. Paul Millsap válla még nem 100%-os a Hawksnál, ez szintén befolyásoló tényező lehet, illetve mivel már jó ideje tét nélküli mérkőzéseket vívtak Budenholzer fiai, kérdés, hogy mennyire tudják most átérezni a helyzet súlyát.

Memphis Grizzlies (5.) – Portland Trail Blazers (4.) 02:00

Egyik csapat sem lehet maradéktalanul elégedett jelenleg, a Memphis sokáig a nyugati 2. helyen állt, de lehajrázta őket a Rockets és a Clippers is, így csak ötödik kiemeltként kerültek be a rájátszásba – ráadásul elég gyenge formát mutattak az utóbbi hetekben és sérülésekből is bőven kijutott nekik. A Portland ugyan megnyerte a divízióját, de hiába lett negyedik, rosszabb mérlege miatt pályahátrányból kezd – ráadásul szintén jó pár sérülttel, az utóbbi négy mérkőzését elveszítve. Idén mind a négy találkozójukat a Memphis nyerte viszonylag magabiztosan, és most is Gasolék az esélyesebbek – hazai pályán pláne kőkemények. Kulcskérdés lesz, hogy ki mennyire lesz egészséges ezen a találkozón, alapesetben Randolph-ék szívós védekezése komoly akadály az Aldridge-re építő Portland-támadójáték számára, a Grizzlies az előző nyolc ellenfeléből hetet 92 pont alatt tartott. A Portland a liga egyik legjobb tripladobó csapata, de a Memphis ezeket is jól védi. A hírek szerint egyébként csak Conley és Afflalo játéka kérdéses, Allen, Batum és McCollum is minden bizonnyal ott lesz majd a parketten.

Los Angeles Clippers (3.) – San Antonio Spurs (6.) 04:30

A rájátszás első körének csúcsrangadója ez a párharc lesz, mindkét csapat könnyen lehetett volna 2. kiemelt is, és szintén mindkét fél parádés formában zárta az alapszakaszt. A Clippers számára az előző két, csalódást keltő rájátszás után itt a nagy dobás lehetősége, hiszen pályaelőnyből mérkőznek a bajnokkal – a Spursön viszont hasonlóan nagy nyomás van, hiszen címvédőként az első körben kiesni óriási blama lenne számukra. A bámulatos formára adat: a hazaiak az utóbbi 15 meccsükből 14-et nyertek (a GSW kapta el őket), a Spurs pedig 16-ból 14-et – a zárómeccsen viszont elbukták a mindent eldöntő találkozót New Orleansban. Mindkét fél nagyon együtt van tehát, de a rájátszásban már más dolgok számítanak, például DeAndre Jordan szerepe: Popovich nem lesz szívbajos, ha hackelni kell a 40% alatt büntetőző centert, így pedig kérdés, hogy fent lehet-e őt tartani – ha nem, a Clippers játékának egyik alapja fog hiányozni a hajrában. Védekezésben egyértelműen előrébb jár a bajnok, de a LAC pont egy olyan csapat, amely ellen Leonard szerepe talán kisebb lehet – ha csak nem tudja megfogni Chris Pault. A két irányító összecsapása igazi csemege lesz, de ezen a találkozón még a hazaiakon van a nagyobb nyomás…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus