A belendült Minnesota ellen kell bizonyítania a GSW-nek

Képes javítani a Warriors? - Atlantában a Toronto - Chicagóban a Houston - a Bostont fogadja a Denver - kötelező előtt a Mavs.

 

Charlotte Hornets – Orlando Magic 01:00

A Hornets legutóbb kikapott, de alapvetően javuló formát mutat, míg a Magic két vereség után nyert az előző meccsén, méghozzá a remek periméterével – Ross érkezése és Ibaka távozása óta érezhetően több a hely támadásban, nagyobb a tűzerő. Kérdés, hogy ebből mi látszik majd most, a hátvédsort tekintve a Charlotte is erős, és bár nagy formában van a Payton-Fournier páros, azért Kemba Walker és Nic Batum alaposan feladhatja nekik a leckét. Nik Vucsevics játéka kérdéses a vendégeknél, a hazaiaknál pedig Frank Kaminsky biztosan hiányozni fog ezen a poszton, itt Zeller és Biyombo csatázhat majd. Tétje már csak a hazaiak számára van az összecsapásnak, ők játszhatnak otthon, illetve az is mellettük szól, hogy idén már kétszer simán megverték a Magic-et.

Chicago Bulls – Houston Rockets 02:00

Egyik fél sincs jó formában, de a játékerőt tekintve azért elég egyértelmű a Houston fölénye – ők két, Butlerék három vereség után érkeznek zsinórban. Ha már Butler, neki fontos szerepe lehet, ha ő védekezik majd Hardenen, de a Chicago tűzerejét és támadójátékát nehéz a houstoni gépezethez mérni, igaz, egy gyengébb dobóforma rögtön el is veszi Beverley-ék játékának élét – láttunk erre sok példát, legutóbb éppen két napja. Ettől függetlenül komoly meglepetés lenne a Bulls győzelme, Wade játéka most is kérdéses, bár tény, hogy ők vannak otthon és ők harcolnak a playoffért – nekik nagyon kellene ez a győzelem, a Rocketsnek több lehetősége van hibázni. A texasiaknál egyébként legutóbb hiányzott Ryan Anderson, és még mindig nem 100%-os, lehet, hogy ezúttal sem tud pályára lépni.

Milwaukee Bucks – Indiana Pacers 02:00

Nagy formában van a Bucks, Antetokounmpóék zsinórban négy győzelemmel kapaszkodtak vissza a keleti playoff-harcba, és hazai pályán most is jó esélyeik vannak az ingadozó, idegenben csak 11-21-re álló Pacersszel szemben. Nincsenek egymástól messze a csapatok, az Indianának is nagyon kellene a győzelem, de egyáltalán nem olyan jók Teague-ék, hogy a ritmusban lévő Bucks ellen favoritok legyenek. Kérdés persze a George-Antetokounmpo csata, itt sok minden eldőlhet, mindketten jó védők és csapataik első számú támadójátékosai, de a hazaiaknál Khris Middleton magára találásával sokkal gördülékenyebb a játék, jobban bevonják a többieket is, és az utóbbi meccseken többen is elkapták a fonalat. Érdekes meccs lehet, amelynek komoly tétje is van.

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors 02:00

A Minnesota remek formában van, Wigginsék parádésan védekeznek, lepattanóznak és kontrollálják a meccseiket, ez pedig most egy bravúrra is feljogosíthatja őket. A gárda legutóbb nagyon simán verte a Clipperst, és most az a GSW lesz az ellenfél, amely továbbra sem találja a dobását, és két napja hazai pályán 86 pontot dobva kapott ki a Bostontól – jelenleg közel sem olyan félelmetes a ligaelső, mint korábban. Ugyan tűzerővel a hazaiak nem állnak jól, de ha rohanni akarnak Curry-ék, abban ők is benne vannak, Rubio vezérletével hatékonyan diktálják az iramot, és a Towns-Dieng páros komoly gondokat okozhat a vendégeknek a palánk alatt. Égető szükség lenne a sikerre mindkét oldalon, a hazaiak a playoffért próbálnak hajrázni, de ehhez most már lassan mindenkit meg kell verniük – a GSW-ben ennél nyilvánvalóan több van, de nagyon szenved mostanában Steve Kerr alakulata.

Atlanta Hawks – Toronto Raptors 02:00

Ez keleti rangadó lesz, hiszen az ötödik fogadja a negyediket, és a jelenlegi állás, valamint a körülöttük lévők mérlegeinek alapján jelenleg jó eséllyel egy elsőkörös playoff-párharc felvezetőjét látjuk majd. A vendégeknél továbbra sincs Kyle Lowry, és DeRozan sem villog mostanában, de a védekezésük ligaelit, ezzel pedig képesek hozni a meccseiket. Az Atlanta sokkal gyengébb formában van, sorra veszítette el a meccseit, legutóbb nagy nehezen a Brooklynt gyűrték le Millsapék, és otthon sem túl meggyőzőek – mindenképpen javulniuk kell. Döntő lehet, hogy Schröder betöréseit hogyan lassítja Joseph, és hogy belül hogyan „fogadja” ezeket Ibaka, a túloldalon pedig hogy DeRozan milyen napot fog ki középtávolról. Sok pontra nem számíthatunk, de jelenleg stabilabb a Toronto, jobb védekezéssel és kisebb hullámvölgyekkel.

Denver Nuggets – Boston Celtics 03:00

Ez is érdekes meccs lehet, a Nuggets kifejezetten veszélyes támadócsapat, főleg otthon, bár legutóbb éppen kikapott tartalékos felállásban, míg a Boston két vereség után győzni tudott a Warriors otthonában, önbizalomból aligha van hiány Thomaséknál. Náluk visszatért ráadásul már Horford is, Bradley is bevethető, minden rendben van, bár ez már sorozatban az ötödik nyugati meccsük lesz, a fáradtságnak lehetnek jelei náluk. A Denvernél ismét a sérülésekkel, betegségekkel vannak gondok, Jokics és Gallinari sem teljesen egészséges, pedig éppen bennük bízhatnak elsősorban – a center Horforddal csatázhat jót, de neki kell felülkerekednie, hogy győzelmi esélyeik legyenek.

Dallas Mavericks – Brooklyn Nets 03:00

A Nets mostanában megnehezítette több csapat dolgát is, nyert Sacramentóban, nyert Memphisben, legutóbb pedig Atlantában kapott ki az utolsó másodpercekben, ott is végig partiban volt a gárda. Ezek után most sem lehet teljesen leírni, de kár tagadni, ez egy kötelező győzelem a Dallas számára – a playoffért hajtó hazai alakulat jó formában van, parádésan védekezik, és elöl is megvannak a maga fegyverei. A Nets védekezésben több kategóriával le van maradva és egy nappal fáradtabb is, ráadásul nyolcmeccses idegenbeli túrát teljesít, ez sokat kivesz a játékosokból – komoly blama lenne a texasiaknak, ha elbuknának ezen az estén.

Sacramento Kings – Washington Wizards 04:30

A Sacramento sorozatban hat vereség után próbálja megtörni a jeget, de ez a keret sok mindenre nem alkalmas már, hazai pályán sem – ellenben a Wizards zsinórban hármat nyert és tovább hajrázik a keleti második-negyedik helyért. Wallék sokkal jobb csapatot alkotnak, Bogdanovic eddig nagy fogásnak tűnik, a cserepad is rendben van, többet tud pihenni az első ötös, míg a Kingsnél keresik a játékot, a szerepeket – ez kötelező győzelem a fővárosiak számára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus