A Blazerst fogadja a Lakers, Denverbe látogat a Houston

Lesz Brooklyn - Memphis, Atlanta - Detroit és OKC - Jazz is, mutatjuk, hogy mit várhatunk a hajnali meccsektől. 

Atlanta Hawks - Detroit Pistons 01:30

A Hawks eddig nagyon meggyőző volt az első két mérkőzése során és még erősen tartalékos összeállításban is hozta a győzelmeket, úgyhogy most otthon mindenképpen esélyesebbnek számít a 0-2-es Detroittal szemben. A vendégeknek voltak jobb időszakaik, Blake Griffin legutóbb már kifejezetten jól mozgott, de nagy meglepetést egyelőre nem okoztak és most sem Griffin, sem Derrick Rose nem fog játszani - kihagyják a back-to-back első felét, ráadásul Sekou Doumbouya játéka sem 100%-os. A hazaiaknál Gallinari pályára lépése kérdéses, Capela viszont a tervek szerint most már játszhat, vele mindenképpen erősödnek - Rondo szerepe nem tiszta, legutóbb elvileg már a csapattal volt, de nem került pályára, most már talán rá is számíthatnak. 

Brooklyn Nets - Memphis Grizzlies 01:30 (Sport 1)

A Brooklyn back-to-backet játszik a charlotte-i vereség után, míg a Grizzlies ugyan pihentebb, de eddig két vereségen van túl és mindkét alkalommal pocsékul védekezett - ez nem túl biztató előjel a Nets elleni derbi előtt. A hazaiak viszont szörnyű hírt kaptak, Spencer Dinwiddie sérülése olyan súlyos, hogy az egész szezont ki kell hagynia, ami sokkolóan hathat a gárdára - egyébként Kevin Durantet sem erőltetik, eldöntötték, hogy a back-to-back miatt most nem lép pályára. A Memphis pihentebb, de kérdés, hogy össze tudják-e kapni a védekezésüket Brooksék, mert Ja Morant jó formája és a megfelelő támadójáték önmagában még így sem garancia a sikerre - igaz, azért Durant és Dinwiddie nélkül a fáradtabb Nets verhetőnek tűnik. 

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 02:00

Az OKC-től mindenki tankolást vár, erre az első meccset jó játékkal megnyerte a gárda, míg a Jazz a remek rajt után kapott egy komolyabb pofont a Minnesotától, úgyhogy lenne min javítani - Conley-ék az előszezonban és az első bajnokin is remekül néztek ki, aztán a Wolves ellen pocsékul dobtak és kikaptak, meglátjuk, hogy az csak egy kisiklás volt-e. Papíron még idegenben is nyerniük kéne most, sokkal jobb keretük van jóval nagyobb támadópotenciállal és Gobert vezérletével remekül tudnak védekezni is, nincsenek komolyabb sérültjeik, úgyhogy nekik áll a zászó, de azt láttuk, hogy a Thunder nem fog lefeküdni - a hazaiaknál csak Ariza nem lesz, egyébként a többiekre, a fiatalokra számíthatnak. 

Denver Nuggets - Houston Rockets 03:00

A Rockets elsőre gyakorlatilag a fél csapata nélkül is kis híján megverte a Portlandet, óriási csatában, hosszabbítás után, CJ McCollum dobásával kapott ki a társaság, erre próbál most építeni - annyira nem voltak rosszak, mint amennyire "kellett volna", James Harden pedig a fizikális gondjai ellenére olyan játékkal nyitott, amellyel alighanem jelezte az érdeklődőknek, hogy mi is az "áru". A Denvernek ettől függetlenül otthon nyernie kellene, eddig 0-2-re állnak az élmezőnybe várt Nikola Jokicsék, mindkétszer 120 pont felett kaptak, most viszont volt idejük pihenni, úgyhogy ideje megszerezni az első győzelmet - a Rocketsnél elvileg még nem változik a keret, továbbra is azzal az erősen tartalékos névsorral állnak ki, ezt tudnia kell kezelni a Nuggetsnek. 

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 04:00

A Lakers back-to-backet játszik a Timberwolves elleni győzelem után és az a nagy kérdés, hogy a sztárok játéka hogyan alakul - Anthony Davisnek elvileg tényleges sérülése van és ki is hagyta az előző meccset, LeBron Jamesnek kiment a bokája és bár nincs komoly baja, de talán nem kéne erőltetni, ha nem muszáj. Marc Gasollal kapcsolatban sem biztos, hogy egy feszített b2b a legjobb megoldás, Frank Vogel pedig biztosan óvatos lesz a keretével, mert hosszabb távra tervez - ez nyithat esélyt a Carmelo Anthony nélkül érkező Portlandnek. A Blazers eléggé szétesett az előszezon során és az első tétmeccsen is ez volt a helyzet, de aztán legutóbb a tartalékos Houston ellen valahogy kiizzadta a győzelmet, meglátjuk, hogy ez elindítja-e felfelé a gárdát - a Lakers azért még takarékon sem ugyanaz a kategória, úgyhogy most is kelleni fog a McCollum-Lillard páros extrája. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus