A Boston nyerte a keleti, míg a Denver a nyugati rangadót

A Celtics a Phillyt, a Nuggets pedig a Phoenixet győzte le. Folytatta jó sorozatát a Magic, Doncic nélkül nem ment a Dallasnak, magabiztos volt a New York és a New Orleans.

Boston Celtics – Philadelphia 76ers 125–119

A Celtics nyerte a keleti rangadót. A játéknap egyik kiemelt derbije volt a két keleti topcsapat találkozója. Az aktuális formákat nézve talán a Boston számított esélyesebbnek, annak tudatában pedig pláne, hogy a Philadelphiának ezúttal Joel Embiid mellett már Tyrese Maxey-t is nélkülöznie kellett. A Bostonnál Kristaps Porzingis hiányzott. A hazaiak kezdtek jobban, ám a második negyedben visszaküzdötte magát a 76ers, innentől pedig fej-fej mellett haladtak a felek, amit mi sem mutat jobban, minthogy nem kevesebb, mint tizenhét alkalommal változott a vezető csapat személye. Jayson Tatum (21 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) és Jaylen Brown (20 pont, 4 lepattanó, 4 labdaszerzés) kettőse kiválóan kezdett, csakhogy előbbi a harmadik negyedben megkapta a második technikaiját, így a kiállítás sorsára jutott. Ezt követően lépett elő Al Horford (20 pont, 6 lepattanó, 7/9 mezőnyből), aki mind támadásban, mind pedig védekezésben brillírozott, de Derrick White (21 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) is nagyszerű teljesítményt nyújtott. Az utolsó negyed végén egy 8–3-as futással zárta le az összecsapást a vendéglátó, ezzel megnyerve a találkozót.

Megszorongatta ellenfelét a 76ers. Joel Embiid és Tyrese Maxey hiányában sem feltartott kezekkel léptek pályára a Philly játékosai. A mérkőzés végére heten is eljutottak legalább tizenegy dobott pontig, közülük Patrick Beverley (26 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) és De'Anthony Melton (21 pont, 4 lepattanó) kettőse emelkedett ki, de kiválóan szállt be a kispadról Robert Covington (18 pont, 5 lepattanó, 5 labdaszerzés) is. Mellettük az eddig kevesebb játéklehetőséget kapók közül üde színfolt volt Paul Reed (14 pont, 4 lepattanó) játéka, valamint a kulcsszituációkban fontos kosarakat szerzett Marcus Morris Sr. (13 pont, 7 lepattanó) is. A második negyedben visszajött a meccsbe a 76ers, ám a végjátékban a hazai pálya előnye döntött, mindezek ellenére Nick Nurse csapata tartalékosan is helyt állt a keleti rangadón.

A Celtics legjobb dobói: White 21/9, Tatum 21/6, Horford 20/6, Brown 20/3
A 76ers legjobb dobói: Beverley 26/9, Melton 21/12, Covington 18/9

Phoenix Suns – Denver Nuggets 111–119

Nagyot küzdött a Suns. A játéknap másik nagy rangadóját Nyugaton rendezték. A Phoenix a legutóbbi tíz meccséből hetet is megnyert, azonban most Bradley Beal mellett bokasérülése miatt Devin Booker sem léphetett pályára. Kevin Durant ellenben ott volt (30 pont, 4 lepattanó, 11 gólpassz) ezúttal is megdobva a maga harminc pontját, s mivel Jusuf Nurkic (31 pont, 6 lepattanó) kiválóan játszott és Eric Gordon (16 pont, 4 lepattanó, 4/7 tripla) is hozta a hármasait, így tartani tudta a lépést ellenfelével a Suns, még akkor is, ha összességében a Denver akarata érvényesült. Az arizonaiak tizenhét pontos lemaradásból kapaszkodtak vissza, ami kellő motivációt adhat a folytatásra, ellenben a Nuggets mély rotációjával szemben nem volt esélyük a mérkőzés megnyerésére.

Győzelmet ért a kiváló csapatmunka. Ahogyan az várható volt Jamal Murray kiülte ezt a mérkőzést és Aaron Gordon sem léphetett még parkettre, ez azonban nem látszott meg a Denver teljesítményén, melynek kezdő ötösének minden tagja eljutott legalább tizenöt pontig. Már az első negyedben magához ragadta a kezdeményezést a Nuggets, 41–30-ra nyerve a játékrészt, s habár visszazárkózott a Suns, a coloradóiak sikere nem forgott veszélyben. Nikola Jokics (21 pont, 5 lepattanó, 16 gólpassz) káprázatos asszisztokat osztogatott, de Reggie Jackson (20 pont, 4 gólpassz) és Michael Porter Jr. (19 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz) is oda tette magát. Ráadásul a kispadról is több energia érkezett, mint az ellenfélnél, így a végjátékban Jokics büntetőjével, majd kétpontosával megérdemelten nyert a Denver.

A Suns legjobb dobói: Nurkic 31/6, Durant 30/3, Gordon 16/12
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 21, Jackson 20/9, Porter Jr. 19

 

Orlando Magic – Washington Wizards 130–125

Sorozatban a kilencedik meccsét is megnyerte a Magic. A liga legjobb formában lévő csapata, az egyik leggyengébbet fogadta, így egyértelműen a hazaiak számítottak az összecsapás esélyesének. A Wizards azonban bekezdett, az első két negyedben nem nagyon hibázott a triplavonalon kívülről, így Kyle Kuzma (27 pont, 6 lepattanó) és Corey Kispert (15 pont, 4/6 tripla) vezetésével kontrollálta a félidőt. A duó mellett Daniel Gafford (18 pont, 11 lepattanó) is hozta a számait, a védő oldalon is remek teljesítményt nyújtva. Az Orlando azonban nem adta meg magát, így a nagyszünetet követően átvette az irányítást, Franz Wagner (31 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz) és Paolo Banchero (28 pont, 13 lepattanó, 7 gólpassz) kettőse ugyanis tarthatatlannak bizonyult, s habár az utolsó percekben még megpróbált visszakapaszkodni a Washington, Franz Wagner kosarai eldöntötték a győztes kilétét.

A Magic legjobb dobói: F. Wagner 31/3, Banchero 28/9, M. Wagner 18
A Wizards legjobb dobói: Kuzma 27/6, Gafford 18, Kispert 15/12

 

Dallas Mavericks – Memphis Grizzlies 94–108

Nem bírta el Doncic hiányát a Mavs. Habár a Dallas számított a mérkőzés egyértelmű esélyesének, Luka Doncic távolmaradása alapjaiban változtatta meg a találkozó képét. A Dallas klasszisa személyes okok miatt nem vállalta a játékot, míg Tim Hardaway Jr. hátfájdalmak miatt nem állt Jason Kidd vezetőedző rendelkezésére. Ehhez jött még hozzá az, hogy Kyrie Irving (10 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz, 3/15 mezőnyből) 0/7-el kezdett mezőnyből. A Memphis pedig élni tudott az adódó lehetőséggel, miután Desmond Bane (30 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) a vállára vette az övéit és mivel Jaylen Nowell (19 pont, 4 lepattanó) és Santi Aldama (17 pont, 12 lepattanó) személyeiben segítséget is kapott, így végül megkaparintotta a győzelmet a Grizzlies. Hazai oldalon Grant Williams (16 pont, 8 lepattanó) és Derrick Jones Jr. (16 pont, 4 lepattanó) kettősét illeti dicséret.

A Mavericks legjobb dobói: Jones Jr. 16/12, Williams 16/9, Curry 12/6
A Grizzlies legjobb dobói: Bane 30/12, Nowell 19/6, Aldama 17/3

 

Toronto Raptors – New York Knicks 106–119

A kispad jelentette a különbséget. A Knicks back-to-back lépett pályára azzal a céllal, hogy továbbra is tapadjon a keleti élcsapatokra, míg a hullámzó teljesítményt nyújtó Toronto a playin-helyekért küzd, nem mellékesen egyre jobb teljesítményt nyújtva hazai pályán. A New York azonban nem szerette volna, hogy a Scotiabank Arena közönsége ismét ünnepelhessen, így nagy elánnal vetette bele magát az ütközetbe. Jalen Brunson (22 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz) és Julius Randle (20 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz) párosa ezúttal is jól muzsikált együtt, habár a második tizenkét percben Scottie Barnes (29 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz, 5 labdaszerzés) és Pascal Siakam (21 pont, 8 lepattanó) révén visszajött a meccsbe a Raptors. Csakhogy a nagyszünetet követően kiütközött a két csapat kispadja közötti különbség. Hazai oldalon nem nagyon volt, aki felzárkózzon a kettős mellé, ellenben a vendégeknél Donte DiVincenzo (21 pont, 7/9 tripla) és Josh Hart (17 pont, 8 lepattanó) is nagyot játszott csereként érkezve, ez pedig meg is pecsételte a kanadai egylet sorsát.

A Raptors legjobb dobói: Barnes 29/9, Siakam 21, Poeltl 12
A Knicks legjobb dobói: Brunson 22/9, DiVincenzo 21/21, Randle 20/3,

 

New Orleans Pelicans – San Antonio Spurs 121–106

Zsinórban tizennégy fiaskónál jár a Spurs. Az Atlanta ellen elszenvedett vereséget követően New Orleansban lépett pályára a San Antonio, ráadásul a 2023-as draft első választottja Victor Wembanyama nélkül, aki csípőprobléma miatt hagyta ki ezt a találkozót. Az egyre jobb formát mutató Pelicans pedig így még azt is elbírta, hogy sztárpárosa, Zion Williamson (12 pont, 4 lepattanó, 7 gólpassz, 4/9 mezőnyből) és Brandon Ingram (14 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz, 3/14 mezőnyből) kissé haloványabban muzsikáljon. A helyükre ugyanis előrelépett Jonas Valanciunas (24 pont, 12 lepattanó), CJ McCollum (19 pont, 8 gólpassz) és Trey Murphy III. (18 pont) triója. A Spursnél ugyan nyolcan is eljutottak minimum tíz dobott pontig, ám mindezek ellenére is fejetlen volt a texasi gárda. A vendégek eléggé pontatlanul dobtak, Devin Vassell (14 pont) úgy lett csapata legeredményesebb játékosa, hogy mezőnyből tizenkét kísérletéből mindössze ötször talált a gyűrűbe.

A Pelicans legjobb dobói: Valanciunas 24, McCollum 19/3, Murphy III. 18/12
A Spurs legjobb dobói: Vassell 14/6, Sochan 13/6, Champagnie 12/9, Collins 12/3

 

Az alapszakasz tabellája itt tekinthető meg!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus