A Bostont fogadja a Milwaukee a keleti csúcsrangadón

A GSW a Clippershez látogat, a Suns a Sacramentót látja vendégül: íme a hajnali meccsek beharangozója.

Toronto Raptors - Orlando Magic 01:30

A Magic back-to-back érkezik, előző este Chicagóban aratott fontos győzelmet, és bár nem játszott igazán jól, de védekezésben megtette a magáét, és ismét bizonyította, hogy nehéz vele mit kezdeni, ha jobb napot fog ki. A Toronto pihentebb, otthon játszhat, és nincs is rossz formában, az előző öt meccséből négyet megnyert, hazai pályán 17-13-ra áll, viszont vannak sérültjei: Anunoby biztosan nem játszik most sem, Trent Jr. és Achiuwa játéka pedig kérdéses. Mindkettejükre nagy szükségük lenne a kanadaiaknak, a Magic összességében elég stabil, kétszer le is győzte már a Torontót ebben a szezonban, és bár fáradt, de nem biztos, hogy ez döntő faktor lesz - papíron nyilván a Raptors az esélyes, de azt nem lesz könnyű érvényesíteni.

 

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 01:30

Ez lesz a kiemelt rangadó két bajnokesélyes topcsapat között, ráadásul mindkettő jó formában érkezik meg. A Milwaukee konkrétan a liga legjobb passzban lévő együttese, zsinórban tíz mérkőzést nyert meg, Giannis Antetokounmpo ellenállhatatlan formában van, a Middleton-Holiday-Lopez trió is egyre inkább felnő mellé, és bár Portis, valamint Crowder még nem játszhat, de ez a csapat így is nagy lendületben van. A Celtics a ligaelső, az előző négy találkozóját szintén megnyerte, két napja behúzta a Memphis elleni kiemelt rangadót is, most viszont idegenbe utazik, és sok a sérültje: Brown és Smart biztosan nem lesz, de most úgy tűnik, hogy Tatum sem játszik egy betegség miatt, bár ezt még nem mondták ki véglegesen. Grant és Robert Williams pályára lépése sem biztos, messze van a tökéletes állapottól a ligaelső, papíron ideális alkalom ez a Bucksnak ahhoz, hogy visszavágjon a karácsonyi húszpontos vereségért, főleg otthon, két teljes nap pihenő után - meglátjuk, hogy ebből mit tud majd érvényesíteni Mike Budenholzer legénysége. 

 

Phoenix Suns - Sacramento Kings 03:00

Ez is jó meccs lehet, mindkét gárda az azonnali playoff-helyeket célozza, jelenleg a Kings harmadik, a Suns pedig negyedik Nyugaton, és alig két mérkőzés köztük a távolság - de a Sacto nincs túl jó passzban, míg a Phoenixnél egyre szebb most minden. A Kingsnél főleg a védekezés kérdéses, vannak jobb meccseik, de sokszor csúsznak bele olyan estékbe, amikor hiányzik az akarat és a fizikalitás, a könnyed játék pedig az ilyen rangadókon már kevés - az utóbbi tíz meccsükből ötöt is elbuktak, és csak akkor lehet reális esélyük, ha az említett keménység és koncentráció most meglesz hátul. A Sunsnál már visszatért és nincs is rossz passzban Devin Booker, és bár a Durant-csere miatt még tartalékosak (Bridges és Johnson is nagyon kéne, KD pedig még nem bevethető), de otthon így is mindenük adott lehet a sikerhez - a jó hangulat és a motiváció adott, a Durant-Shamet-Payne trió ugyan nincs, de a Paul-Booker-Ayton trió körül a többiek is elegendőek lehetnek, ha a Kings nem szívja fel magát nagyon. 

 

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 04:00

A Warriors back-to-back érkezik a Washington legyőzéséből, nemes egyszerűséggel túldobta ellenfelét a címvédő, de ez a könnyed játék egyrészt nehezebben érkezik meg másnaposan, másrészt pedig idegenben még frissen sem igazán szokott működni Steph Curry nélkül. A Clippers frissebb, pihentebb, otthon játszhat, és elvileg nincs sérültje, a cserék utáni kerete maradéktalanul rendelkezésre áll, úgyhogy papíron minden mellette szól - így pedig elég nagy blama lenne, ha a Curry nélküli, leharcolt, amúgy is hátrébb helyet foglaló Warriors meglepné Leonardéket. Csak a formájuk nem az igazi, az előző két meccsüket elbukták, és nem játszottak jól az elmúlt találkozóikon - kérdés, hogy most ezt sikerült-e rendezni.

 

Portland Trail Blazers - Washington Wizards 04:00

Itt mindkét fél b2b lép pályára, a Washington a Golden State-től kapott ki, a Blazers pedig a Lakerst dobta szét úgy, hogy egy félidő alatt 17 triplát süllyesztett el. Jósolni a mérkőzés kimenetelére nehéz, mert mindkét fél meglehetősen ingadozó, de az szinte biztosra vehető, hogy itt is egy látványos, sokpontos, sok kosarat hozó, szórakoztató meccset fognak vívni egymással - egyszerűen azért, mert mindkettejüknek ez fekszik, ebben jó, nem nagyon tud mást csinálni. Hogy a dobópárbajt ki nyeri, az nagyrészt azon múlik, hogy kit mennyire harcol le a back-to-back, és hogy milyen lesz az aktuális napi forma, belenyúl-e valaki abba a bizonyosba, lesz-e látványos offnight valahol. A Blazersnél Nurkic és Winslow biztosan, Grant valószínűleg nem játszik, a Wizardsnál pedig Kuzma sérült továbbra is a meghatározó játékosok közül - de dobógépek így is maradtak mindkét oldalon...

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus