A Bostont is legyőzte a Brooklyn, remekelt a Clippers és a Bucks is

Két All-Starja nélkül is oktatott a Philly, dudaszóra győzött az Atlanta, megtörte negatív szériáját a Minnesota, Portlandet is bevette a Suns - ez történt hajnalban az NBA alapszakaszában. 

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 105-102

Rozier döntött. A rájátszásért küzdő Hornets az egész szezon folyamán kiegyensúlyozatlan teljesítményt nyújt, s bár a Pistons ellen egyértelműen favoritnak számított, ezt a pályán is bizonyítani kellett. Az első két játékrészben a hazaiak akarata érvényesült, elsősorban PJ Washington (20 pont, 9 lepattanó) vállalta magára a vezérszerepet, de mellette Cody Zeller (15 pont, 7 lepattanó) teljesítményét is dicséret illeti. Gordon Hayward is eljutott ugyan 17 pontig, de ezt szörnyű, 4/15-ös dobásmutatóval tette, ráadásul LaMelo Ball (7 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz) sem találta a távolságot – tizenegy kísérletéből mindössze három hullott a gyűrűbe. Ennek megfelelően a harmadik negyed közepén visszakapaszkodott a Detroit, sőt a záró tizenkét percben át is vették a vezetést a vendégek, ám ekkor jött Terry Rozier, aki az utolsó 3 perc 11 másodpercben 12 pontot dobott – végül 17-tel zárt –, ezzel megnyerve a mérkőzést a Charlotte számára.

Jerami Grant nagyot játszott, ám ez kevés volt a sikerhez. A keleti konferencia utolsó helyezettje amolyan mindegy-mindegy alapon tekint a szezon hátralevő részére, ami épp azért veszélyes, mert egy-egy jobb napjukon képesek bárkit meglepni. A Hornets ellenében sem kezdtek túl jól, ám a nagyszünetet követően Jerami Grant (32 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) vezérletével megkezdték a felzárkózást, majd a negyedik negyedben a vezetést is magukhoz ragadták. Grant mellé azonban mindössze Saddiq Bay (14 pont) és Svi Mykhailiuk (11 pont, 4 lepattanó, 8 gólpassz) kettőse tudott érdemben felnőni, ráadásul rengeteg pontot kaptak az eladott labdáikból, melyek az utolsó percekben is gondot okoztak, így ennek az összecsapásnak a végén is vesztesen bandukolhattak le a parkettről.

A Hornets legjobb dobói: Washington 20/6, Rozier 17/9, Hayward 17/3
A Pistons legjobb dobói: Grant 32/6, Bey 14/12, Mykhailiuk 11/9

Brooklyn Nets - Boston Celtics 121-109

A negyedik negyed a Brooklyné lett. Ugyan a Boston kezdte jobban a meccset, de a nagyszünetre már fordítani tudott a Nets és az onnantól kiegyenlítetten alakuló küzdelmet a záró etapban a maga javára tudta eldönteni a hazai alakulat. A Brooklynnál alapvetően Kyrie Irving vitte a prímet, aki kereken 40 pontot rámolt be volt csapata ellen 15/23 dobásból, közte 5/8 triplával, mellette 6/9 hármassal szállt be a padról Landry Shamet és az is belefért, hogy a Durant-Griffin páros hiánya mellett James Harden most csendesebb legyen: 22 pontját 6/16-os mezőnymutatóval és 1/8 triplával szedte össze, 8 gólpasszára pedig 7 eladott labda jutott. A szinte egálról induló utolsó negyedben mégis úgy talált megoldást a Nets, hogy Irving a padon ült, három perc alatt tíz pontra növelték a különbséget és bár volt még szoros az állás, de a vezetést már nem adták ki a kezükből - amikor visszajött a Celtics, akkor Irving szórt be sorozatban nyolc pontot, amellyel lezárta az összecsapást. A Brooklyn továbbra is magabiztosan halad előre, következőleg a Detroitot látja vendégül. 

Smart visszatért. Sorozatban négy győzelemmel zárta az All-Star előtti időszakot a Boston, de most egy közvetlen rivális otthonában ismét vereséget szenvedett. A 45%-os mezőnymutató, az elvesztett lepattanózás és a 19 kapott tripla sem segített, a Nets alapjátéka Irving extrájával akkor is sok volt nekik, ha Harden most nem brillírozott és a negyedik negyedben támadásban is voltak komolyabb hullámvölgyeik, amelyek végül nem férhettek bele. Jayson Tatum (31 pont, 13/22 mezőnyből) igyekezett, de Jaylen Brown (13 pont, 5/23 mezőnyből) és Kemba Walker (11 pont 12 dobásból, 2 gólpassz) is elég sokat hibázott, így nem volt meg náluk az egyensúly - komoly örömhír viszont, hogy 19 kihagyott meccs után újra pályára léphetett Marcus Smart, aki a padról beszállva rögtön beszórt 19 pontot 3/5 triplával úgy, hogy egyelőre nagyjából 20-as perclimiten van. Ez mindenképpen pozitívum számukra és bár ez a meccs nem sikerült, de következőleg Houstonban már abszolút favoritnak számítanak majd.

A Nets legjobb dobói: Irving 40/15, Harden 22/3, Shamet 18/18
A Celtics legjobb dobói: Tatum 31/9, Smart 19/9, Theis 17/3

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 120-121

Nem érdemelt vereséget a Raptors. Legutóbbi öt mérkőzéséből négyszer is lógó orral hagyta el a játékteret a Toronto, amely hazai pályán továbbra is Pascal Siakam, Fred VanVleet, OG Anunoby, Patrick McCaw és Malachi Flynn nélkül volt kénytelen pályára lépni, ami nem kecsegtetett túlságosan jó előjelekkel. Ennek megfelelően az Atlanta már az első negyedben átrohant rajtuk, ám a hazaiak szívósságát dicséri, hogy ennek ellenére sem adták fel, Norman Powell (33 pont, 4 gólpassz), Kyle Lowry (17 pont, 6 lepattanó, 12 gólpassz) és Aron Baynes (11 pont, 15 lepattanó) triójának segítségével átfordították a mérkőzés képét, ráadásul a kispadról érkező Chris Boucher (29 pont, 9 lepattanó) is villogott, így a záró játékrészben már a Hawks rohant az eredmény után. Végül egy utolsó másodperces dobás döntött, melynek következtében ismét fájó vereséget szenvedtek a hazaiak.

Tony Snell triplája győzelmet ért. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy jót tett a Hawksnak az edzőváltás, ennek fényében ezt a parolát sem kezdték rosszul, rögtön ráerőltették az akaratukat az ellenfelükre, majd egy 11-0-s futással a második negyed elején már tizenkilenc ponttal, 48-29 arányban vezettek. Trae Young (37 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) ezúttal is remekelt, miközben Danilo Gallinari (20 pont, 5 lepattanó) a padról tette hozzá a magáét, de Kevin Huerter (19 pont, 4 lepattanó) és John Collins (13 pont, 8 lepattanó) is hozta a kötelezőt, hogy Clint Capela 19 pattanójáról és 5 blokkjáról már ne is szóljunk. Mindezek ellenére a nagyszünetet követően a hazaiak dominanciája kapott erőre, olyannyira, hogy hat perccel a lefújás előtt 112-97-re már a Raptors vezetett. Ekkor lépett ismét előre Young, így hét másodperccel a dudaszó megszólalása előtt 120-118-as állásnál a győzelemért támadhattak. A Toronto igyekezett meggátolni abban az Atlanta irányítóját, hogy dobhasson, ő pedig köszönte a lehetőséget és kiosztotta a labdát a teljesen üresen álló Tony Snellnek, aki a dudaszó pillanatában bedobta a hármast, ezzel megnyerve a mérkőzést a vendégek számára.

A Raptors legjobb dobói: Powell 33/18, Boucher 29/6, Lowry 17/9
A Hawks legjobb dobói: Young 37/6, Gallinari 20/12, Huerter 19/9

Miami Heat - Orlando Magic 111-103

Pozitív mérleg. A tavalyi döntős Miami ezzel a győzelmével a szezon során először került 50%-os mutató fölé, összességében kilencből nyolcat nyert, úgyhogy talán kijött a korábbi gödörből - jelenleg a Bostonnal van egálban a keleti negyedik-ötödik helyen és bár a játék még akadozik, de legalább az eredményeket hozza a gárda. Ez most is így történt, Bam Adebayo nélkül ezúttal sem kápráztatott el senkit a hazai alakulat, de Jimmy Butler (27 pont, 8 lepattanó, 11 gólpassz, 3 labdaszerzés) egymaga tíz pontot szórt az utolsó negyedben és védekezésben is ő volt a vezér, aki felpörgette csapatát: 8/28-as mezőnymutatón tartották ekkor az Orlandót, az egál meccset itt tudták a maguk javára fordítani. A 20 pontos Kelly Olynyk szerint a végén Butler egyszerűen mindent kézben tartott elöl-hátul, nekik pedig "csak" el kellett végezni a dolgukat - a hajrában sikerült megtörniük a Magicet, így szoros mérkőzésen, de hozni tudták az újabb fontos győzelmet. 

Gordon visszatért. Fournier, Ross, Anthony és Ennis sem játszhatott az Orlandónál, úgyhogy továbbra is erősen tartalékos volt a vendégcsapat, de legalább a másfél hónapja hiányzó Aaron Gordon újra ott lehetett a pályán - egyelőre 14 percet kapott két részletben, kilenc pontot dobott, ennyi idő alatt is hozzá tudott tenni. Összességében végig partiban is voltak a Miamival, magabiztosan nyerték a lepattanózást, a harmadik negyedben a védekezésük is működött, de a végén éppen a legrosszabbkor estek szét: 93-92 után jött egy 0/8-as sorozatuk mezőnyből, ami elvette tőlük a győzelem lehetőségét. Ezzel összességében már zsinórban hatodszor kaptak ki, ami nem mutat jól, ráadásul csak a Detroitot, a Houstont és a Minnesotát előzik meg a ligában.

A Heat legjobb dobói: Butler 27/3, Olynyk 20/12, Herro 17/3
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 24/6, Bacon 21/9, Carter-Williams 17

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 105-127

Nagy győzelem. Joel Embiid és Ben Simmons nélkül aratott idegenbeli sikert a Sixers, ez mindenképpen kiemelkedő értékkel bír, de a társak most magukra vállalták a munkát: centerposzton Tony Bradley (7/7 mezőnyből, 3 támadópattanó, 3 blokk 22 perc alatt) és Dwight Howard (18 pont, 12 lepattanó, 2 blokk 24 perc alatt) együtt összerakta Embiid hiányzó statisztikáit, a szervezésben többen is besegítettek Seth Currynek, a kezdőbe kerülő Matisse Thybulle pedig 3/3 triplát és 5 labdaszerzést tett a közösbe. Egyrészt csapatszinten 50% felett tüzeltek mezőnyből és Tobias Harris vezetésével heten is kétszámjegyűt dobtak náluk, másrészt főleg a védekezésük az, amit ki kell emelnünk, mert a nagyon agresszív periméterüknek köszönhetően abszolút limitálni tudták a Chicago fő playmakereit. Doc Rivers vezetőedző szerint eléggé sértette a büszkeségüket az, hogy a két All-Star nélkül mindenki leírta őket, erre pedig most a pályán válaszoltak - Embiid gyorsan ki is írta Twitterre, hogy oké, ő már eleget látott, szerinte Bradley köré kellene építkezni...

Elszalasztott esély. A két legjobbját nélkülöző Philly ellen tényleg megmutathatta volna a Bulls, hogy képes élni az ilyen lehetőségekkel, hogy valóban PO-esélyes csapat, de ezúttal egy nagyon csúnya pofon rántotta vissza a valóságba a gárdát. Zach LaVine (19 pont, 7/16 mezőnyből) ezúttal nem hozta a tőle megszokott és szükséges szintet, Coby White is csak a négy triplájával kozmetikázta az amúgy nem túl jó meccsét, a kispadról minimális segítség érkezett csak, az egyetlen örömük az lehet, hogy a február 5-e után először pályára lépő Lauri Markkanen 23 ponttal és 7/7 triplával (!) tért vissza. Billy Donovan vezetőedző szerint annyira akaratgyengék voltak most, hogy azt sem érdemelték meg, hogy ott legyenek a meccsen - a 19 eladott labdájuk mellett 78-42-re kaptak ki a festékben, nagyon hamar el kell felejteniük ezt a teljesítményt. 

A Bulls legjobb dobói: Markkanen 23/21, LaVine 19/3, White 18/12
A 76ers legjobb dobói: Harris 24/3, Howard 18, Korkmaz 16/3

Milwaukee Bucks - New York Knicks 134-101

Simán hozott kötelező. Remek formában tért vissza a szünetről a Milwaukee, a hazaiak gyakorlatilag átléptek az eddig mindenképpen felülteljesítő New Yorkon. Mike Budenholzer gárdája már a második negyedben meglógott és a nagyszünetben 68-51-re vezetett, majd a folytatásban sem vett vissza és a negyedik játékrészben minderre rátett még egy jelentős lapáttal: ott 30 pont fölé hízott a különbség, így kiütés lett a vége. Megszakadni nem kellett, a hétvégi All-Star meccs MVP-je, Giannis Antetokounmpo 29 perc alatt tripla-duplázott (24 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz, 8/12 mezőnyből), míg Khris Middleton és Jrue Holiday teljességgel háttérbe húzódhatott, hiszen a padról Bryn Forbes 7/7, DJ Augustin 3/3 triplát tett hozzá - csapatszinten 57,5%-kal tüzeltek mezőnyből, nem volt rájuk ellenszer. A sima győzelmükkel továbbra is tartják a keleti harmadik helyüket és ott vannak a Sixers-Nets páros szélárnyékában, most viszont egy három meccsből álló idegenbeli túra vár rájuk. 

Nem volt önmaga a New York. A vendégcsapat a mérkőzés előtt vezette a ligát átlagban kapott pontokat, az ellenfél mezőnyszázalékát és az ellenfél triplaszázalékát tekintve is, ehhez képest most konkrétan darabokra szedte őket a Milwaukee. Túl nagy elemzésbe nem érdemes belemenni, Tom Thibodeau azt viszonylag hamar elvégezte: a vezetőedző szerint nagy gond volt, hogy nem figyeltek oda a gyorsindításokra, meg az is, hogy nem figyeltek oda a festékre, plusz a triplavonalat sem védték, ráadásul a lepattanókat sem szedték le, ha véletlenül a Bucks kihagyott volna valamit. Ezzel egészen jól összefoglalta, hogy mennyire nem volt most képben csapata - pedig a következő öt napon belül el kell utazni az OKC-hez, majd Brooklynba és Philadelphiába is, gyorsan össze kell szedniük magukat. 

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 24/3, Forbes 21/21, Middleton 14, Lopez 14/6
A Knicks legjobb dobói: Barrett 22/3, Burks 17/6, Quickley 15/9

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 105-135

Szörnyen triplázott és büntetőzött a Pelicans. A hazaiak idei szezonja egy igazi hullámvasutazás, hol jobb, hol pedig kevésbé jó periódusokat futnak, hisz egyszerűen képtelenek hosszabb távon stabilan teljesíteni. Nem kezdtek rosszul a ligautolsó ellenében sem, 34-27-re nyerték az első tizenkét percet, ezt követően ellenben képtelenek voltak a hárompontos vonalon kívülről a gyűrűbe találni, 6/32-vel zárták a meccset, ami a mai NBA-ben egyenesen arányos a vereséggel, pláne úgy, hogy közben a büntetőzéssel is meggyűlt a bajuk, huszonnégyszer állhattak a vonalra, ám mindössze tizenhárom pontot értek el szabaddobásból. Zion Williamson (24 pont, 5 lepattanó) teljesítménye megsüvegelendő és Steven Adams (13 pont, 12 lepattanó) is jó százalékkal dolgozott, de Brandon Ingram a maga 13 pontját már egy nem túl fényes, 5/14-es dobásmutatóval hozta össze - azért a sereghajtótól 30 ponttal megégni hazai pályán finoman szólva sem dicséretes...

Ihletett dobóforma a ligautolsótól. A Minnesota a sorozatban kilenc veresége után nyilván teher nélkül utazhatott el New Orleansba, konkrétan a liga legrosszabb csapataként szerepelnek Townsék, amin egyelőre az edzőváltás sem segített, ráadásul D'Angelo Russell továbbra sem bevethető. Mindezek ellenére az első negyedtől eltekintve igazi dobóparádét láthattunk, a kispadról érkezők káprázatosak voltak - Jaylen Nowell (28 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 11/13 rádobás, közte 6/7 tripla), Jaden McDaniels (20 pont, 4 lepattanó, 8/9 rádobás, közte 4/5 tripla) és Naz Reid (15 pont, 4 lepattanó, 7/9 rádobás), de a kezdő ötös is brillírozott, a 2020-as draft első választottja, Anthony Edwards 27 pontig, míg Karl-Anthony Towns 16 pontig és 7 lepattanóig jutott. „Szinte már el is felejtettük, hogy milyen érzés nyerni, ezen az estén azonban csak élveztük a játékot és ez lendületet adhat a csapatnak” - mondta a lefújást követően Nowell.

A Pelicans legjobb dobói: Williamson 24, Ingram 13/3, Adams 13
A Timberwolves legjobb dobói: Nowell 28/18, Edwards 27/6, McDaniels 20/12

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 116-108

Elengedte az ügyet, de azért "kellemetlenkedett" a Mavs. A vendégek back-to-back léptek pályára és végül sem Luka Doncic, sem Kristaps Porzingis nem volt ott a parketten, így két legjobbjuk nélkül természetesen egész más esélyekkel mentek bele a csatába, főleg fáradtabban. A több labdával próbált jól gazdálkodni Josh Richardson (27 pont, 6 gólpassz, 10/15 mezőnyből), Jalen Brunson (26 pont, 9/15 mezőnyből) és Tim Hardaway Jr. (24 pont, 4/8 tripla), de megsemmisítették őket lepattanózásban és összességében csak 42%-kal dobtak mezőnyből, a tripláikon kívül nem volt igazán más fegyverük. Azt azért tegyük hozzá, hogy a nagyon elrontott (35-19-re kaptak ki) első negyed után összeszedték magukat és próbáltak helytállni, a záró etapban pedig izgalmassá is tették a meccset, de hiába kapaszkodtak fel óriási energiákat mozgósítva 103-101-ig, innentől az összes védekezésükből pontot kaptak - most ennyi volt tőlük a maximum, következőleg Denverben talán már visszatérhetnek a vezérek. 

Jobb volt és végül nem is rontotta el az OKC. A frissebb, egészségesebb, hazai pályán játszó Thunder összességében érvényesítette az akaratát, Shai Gilgeous-Alexander (32 pont, 6 gólpassz) és Al Horford (21 pont, 9 lepattanó, 4/5 tripla) egyénileg is remekelt, de csapatszinten is tették a dolgukat: 50%-kal tripláztak, közben pedig 55-37-re nyerték a lepattanózást és 50-34-re győztek a festékben. A végén aztán így is túlságosan kiengedtek és a Mavericks egy labdán belülre zárkózott két perccel az órán, de itt SGA egymást követő két támadásból dobott megnyugtató kosarat, a kettő között Aleksej Pokusevski osztott ki egy clutch blokkot, majd a következő játékból bebombázott egy nagyon fontos hármast is - ez már elég volt ahhoz, hogy visszaverjék a Dallas támadását és megnyerjék a meccset. Így tulajdonképpen végig vezetve tudtak győzelmet aratni és jelezték, hogy ugyan a PO-ra kevés az esélyük, de senkinek sem adják meg magukat könnyen, legközelebb a New York ellen bizonyíthatják ezt ismét. 

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 32/3, Horford 21/12, Dort 14/12
A Mavericks legjobb dobói: Richardson 27/9, Brunson 26/6, Hardaway Jr. 24/12

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 130-104

Magabiztos volt a Clippers. A szünet előtti gyenge játék helyett ezúttal domináns teljesítményt nyújtott Tyronn Lue csapata, a Los Angeles ezt a mérkőzést most nagyon magabiztosan és könnyedén nyerte meg. Egyrészt védekezésben kőkemény feladat elé állították Steph Curryt, aki nem is tudott igazán érvényesülni, másrészt közben a túloldalon ők erőlködés nélkül, automatikusan szerezték a kosaraikat: Kawhi Leonard (28 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés, 5/7 tripla) mellett Serge Ibaka (16 pont, 14 lepattanó, ebből 6 támadó, 23 perc) is parádézott, a többiek pedig csendesen kiegészítették a projektet azzal, amivel éppen kellett. A félidei 16 pontos előnyük után a harmadik negyedben valósággal földbe döngölték ellenfelüket, azt a játékrészt 45-25-re (!) nyerték meg, úgyhogy végül bőven lehetett pihenni is, a 23 perces határt csak Leonard és Paul George lépte át. Az a 45 dobott pont egyébként 2020 januárja óta a legtöbb számukra egy negyed alatt és nagyon rájuk is fért már egy ilyen teljesítmény - most mennek New Orleansba, aztán kettőt játszanak Dallasban is, meglátjuk, hogy megmarad-e ez a lendület. 

Süllyed a GSW. Sorozatban negyedik vereségét gyűjtötte be a Warriors, méghozzá úgy, hogy ezúttal minimális esélye sem volt a győzelemre, a második negyedtől kezdve csak asszisztáltak a vendégek a Clippers előadásához. Steph Curry most nagyon nem találta a ritmust (27 perc, 14 pont 16 dobásból, 1/8 tripla, 3 gólpassz), Draymond Green megállt két gólpassznál, Kevon Looney kezdő centerként kosár nélkül zárt és bár elvileg mindenki visszatért (aki visszatérhetett, tehát Curry, Green, Oubre Jr. és Wiseman is ott volt), mégis feltörölték velük a padlót. Valami kicsit félrecsúszott náluk mostanában, a bukószéria előtt kifejezetten jó formában voltak, bár tény, hogy ezek a vereségek mind nyugati élcsapatok ellen születtek - a sornak pedig még nincs vége, most fogadják a Jazzt, majd a Lakerst...

A Clippers legjobb dobóI: Leonard 28/15, George 17/9, Ibaka 16/3
A Warriors legjobb dobói: Wiggins 15/3, Oubre Jr. 15/3, Curry 14/3, Wiseman 14/3, Poole 14/6

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 121-127

Booker remekelt, ezt is megnyerte a Suns. Az All-Star meccset végül kihagyni kényszerült a térdsérüléssel bajlódó Devin Booker, de a vendégek hátvédje ezen a találkozón végül már ott lehetett a parketten és ha már ott volt, akkor nagyot is játszott: 35 pontjával ő lett csapata legeredményesebb játékosa, leszedett 5 lepattanót, kiosztott 8 gólpasszt és 12/21 mezőnydobását, valamint 8/8 büntetőjét a gyűrűbe küldte. Mellette Chris Paul (19 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) sem okozott csalódást, összesen heten jutottak náluk tíz pont fölé és bár a harmadik negyedben még volt olyan pillanat, amikor tizeneggyel égtek, de ezen az estén is találtak megoldást. A védekezésük ugyan összességében nem akart összeállni, de azért voltak időszakok, amikor megfogták a Portlandet, ezekre építve pedig egy-két nagy dobással szépen a maguk javára billentették a derbit - még bő tíz perc volt hátra és már ők vezettek, onnantól pedig nem is adták ki a kezükből az előnyt. 101-99 után Paul dobott gyors öt pontot, majd kiosztott egy gólpasszt a triplát szóró Crowdernek, végül Booker back-to-back dobásai döntötték el a meccset, amelyekkel már tíz pont lett a vendégek előnye. Összességében újabb nagyon értékes sikert könyvelhetett el a ligamásodik Phoenix, most pedig sorozatban öt hazai mérkőzést játszhat le. 

Nem tudta túldobni ellenfelét a Portland. A védekezésre a hazai alakulat sem lehetett büszke, igazából nem tudták megállítani a Phoenixet Kanterék, a reményük az lehetett, hogy ők pontosabban dobnak, mint ellenfelük. Damian Lillard (30 pont, 7 lepattanó, 8 gólpasz, 5/12 tripla) vezetésével ezt meg is próbálták, de az utolsó negyedben kapott 37 pontra már nem volt válaszuk, ott több kisebb futást is öszerakott a Suns, amelyek soknak bizonyultak a Blazers számára. Ha az ellenfél 59%-kal (!) dob mezőnyből, az sok jót nem ígér, ezt láthattuk most is - hiába kozmetikázta ezt 15-5-re nyert támadópattanózással Terry Stotts legénysége, a negyedk negyedben már nem tudott megbirkózni a feladattal. 

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 30/15, Trent Jr. 17/12, Kanter 16
A Suns legjobb dobói: Booker 35/9, Paul 19/6, Bridges 18/3

Sacramento Kings - Houston Rockets 125-105

Nincs javulás. Az All-Star szünet sem hozott változást a Rocketsnél, a gárda sorozatban 13. alkalommal is kikapott és igazából most sem volt érdemi esélye a győzelemre - a második negyedben lépést tévesztett a társaság, a nagyszünetben 14 pontos hátrányban volt és onnantól nem tudott komolyabban veszélyeztetni. John Wall nem lépett pályára és aki ott volt, az sem tudott pontosan, hatékonyan teljesíteni, a szerepek is kicsit felborulni látszottak, úgy fest, hogy egyre nagyobb a káosz a csapatnál - ezt tetézi most PJ Tucker ügye, aki állítólag kiakadt azon, hogy nem cserélték még el máshova, így nem nagyon akar már pályára lépni Houstonban...

Ezt nyerni kellett. A jelenlegi Rockets ellen tulajdonképpen minden csapatnak kötelező a győzelem, amely komoly együttesként tekint önmagára, tudta ezt a Sacramento is és ha nem is gálázva, de összességében azért magabiztosan, egyértelműen teljesítették a feladatot a hazaiak. De'Aaron Fox (30 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz) megadta az alapot, vele nem nagyon tudott mit kezdeni a Houston, de körülötte Holmes, Barnes és Hield is elérte a 20 pontos határt - azt nem mondjuk, hogy túl pontosak voltak, de a nagy iramú mérkőzésen nem lehetett kérdés, hogy melyik a jobb csapat. A második negyedben futott 15-0 után végig kontrollálták a találkozót a hazaiak, ez az önbizalomlöket pedig kellett is nekik a most kezdődő hatmeccses idegenbeli túrájuk előtt. 

A Kings legjobb dobói: Fox 30/9, Holmes 20, Barnes 20, Hield 20/15
A Rockets legjobb dobói: Oladipo 23/3, Gordon 17/9, Tate 16

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus