A Bostont is lenyomná a Bulls, Rockets-Jazz a Sport TV-n

A Bradley nélküli Celtics utazik a száguldó Chicagóhoz - Hardenék a Sport 1-en - Sacramentóban a Lakers - pályára léphet Elton Brand

 

Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks 01:00

Egy komoly győzelmi széria után egymás után kétszer kikapott az Atlanta (mindkétszer a New Yorktól), így számukra mindenképpen kötelező a siker ezen a találkozón. Ugyan Ish Smith révén végre van egy potens periméter-játékosuk is a hazaiaknak (18 pontot és 8 gólpasszt átlagol eddig), a két csapat nyilvánvalóan nem említhető egy lapon, az Atlanta a Knicks elleni vereségek ellenére nincs rossz formában, és bár a védekezése meglehetősen szellős, meglepő lenne, ha a Philly szétdobná őket – ugyanakkor meg kell említeni, hogy december közepén Atlantában 127-106-ra tudtak nyerni Teague-ék. A találkozó nagy eseménye lehet, ha a nemrég leigazolt Elton Brand ismét pályára lép a Sixers mezében.

Chicago Bulls – Boston Celtics 02:00

Jimmy Butler parádés formában, a Chicago pedig ötmeccses győzelmi szériában van, az utóbbi találkozókon letisztulni látszik a csapat támadójátéka, és különösen Rose nélkül arra támaszkodtak, amiben a legjobbak – de az irányító legutóbb visszatért és ő sem okozott felfordulást. Ezek után a United Centerben mindenképpen ők számítanak esélyesnek, különösen úgy, hogy a Boston back-to-backből érkezik, és Avery Bradley ezúttal sem léphet pályára – tegnap három negyeden keresztül nélküle is megfogták a Detroitot, de egyrészt így is kikaptak, másrészt a Bulls más tészta lesz. Gasolék védekezésben is az elithez tartoznak, így az alapvetően szenvedő bostoni támadójáték sok jóra nem számíthat, Bradley nélkül pedig a védekezésük sem az igazi.

Houston Rockets – Utah Jazz 02:00

A Jazz tegnap méretes verést kapott San Antonióban, ami manapság nem nagy szó, hiszen ebben a szezonban mindenki elvérzett Duncanék otthonában – a back-to-back azonban valószínűleg nem tesz jót a rövid rotációval bíró gárdának. A Jazz védekezése alapvetően a kulcsemberek nélkül is működik, de a támadójátékuk fogható, így három napja a Houston már megverte őket 93-91-re – Hardenék most is hasonlóban bíznak. James Harden akkor az utolsó 15 percben 21 pontot rámolt be, és csapatának most is nagy szüksége van az ő extra teljesítményére, mert továbbra is negatív mérleggel állnak, és nem fér bele, hogy a tartalékos Jazztől kikapjanak hazai pályán – ha a három napja látott védekezés mellé egy kreatívabb támadójátékot tudnak felmutatni, mindenképpen ők lesznek az esélyesek.

Sacramento Kings – Los Angeles Lakers 04:30

Miután a hazai meccseket kiülte, a hírek szerint Kobe Bryant az idegenbeli találkozón ismét pályára lép és folytatódik a „turné” – ezúttal Sacramentótól búcsúzik a Lakers sztárja. Mellette valószínűleg D’Angelo Russell is játszik ezen a meccsen és teljes fegyverzetben érkezik a vendégcsapat, ennek ellenére ez a találkozó így is a Kings kezében van, mert Rondo visszatérésével egyértelműen jobbak. Cousins az előző három meccsén 33 pontot és 15 lepattanót átlagolt, Roy Hibbertre hosszú este vár, de ezt leszámítva is sokkal összerakottabb csapat a Sacramento, több jó támadófegyverrel és komolyabb célokkal – a Jazz jelenleg másfél meccsel van csak előttük a nyugati nyolcadik helyen. Látványos és pontgazdag találkozóra van kilátás, de a győzelem kötelező a hazaiak számára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus