A Brooklyn lesz a Portland következő áldozata?

A Pelicans a fővárosban, közvetíti a Sport 1 - Utah-Houston ki-ki meccs - tovább szárnyal a Portland? - visszavághat a Denver

Philadelphia 76ers – Orlando Magic 01:00

Tobias Harris távozása és a Jennings-Ilyasova páros érkezése óta sem kapott szárnyra az Orlando, de ha playoffba akarnak jutni, a Philadelphiát verniük kell – főleg úgy, hogy idén már egyszer kikaptak tőlük. A gárda összességében nincs rossz formában és az utóbbi öt meccséből hármat megnyert, a Sixers ellenben az előző négyet elbukta – méghozzá úgy, hogy ezeken 121 pontot kapott átlagban. Ha nem javul Okaforék védekezése, akkor hiába játszanak extrát elöl (átlagban 109 pont, 43%-os triplamutató az utóbbi három találkozón), a jóval stabilabb Magic ellen sem lesz esélyük.

Washington Wizards – New Orleans Pelicans 01:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Wizards brutális szériával indította az All-Star utáni időszakot, hiszen három nap alatt hármat játszottak Wallék és ebből kettőt meg is nyertek, csak az utolsón látszott rajtuk a fáradtság. Ha azt a védekezést hozzák, ezúttal is jó esélyeik lesznek, az előző három hazai meccsükön kevesebb, mint 90 pontot kaptak átlagban, most is ez lehet számukra a siker kulcsa. A Pelicans jóval gyengébben védekezik, de ők is csak akkor lehetnek eredményesek, ha stabilak lesznek hátul – vagy ha Anthony Davis hoz még egy történelmi estét, mint legutóbb. Az ő limitálása döntő faktor lehet a Wizards szempontjából, hiszen motivációból egyik oldalon sincs hiány, a cél a playoff – a hazai pálya a fővárosiak mellett szól.

Denver Nuggets – Sacramento Kings 03:00

Négy napja Sacramentóban látványos meccsen győzött a Kings, DeMarcus Cousinst és Rajon Rondót sem tudták tartani Gallinariék és a kaliforniai sikerhez most is extra támadójáték kell – a védekezésük továbbra sem állt össze. Kérdés, hogy most mennyire tudják ezt megismételni a vendégek, hiszen Rondo akkor négy triplát is hintett, ami kulcsfaktornak bizonyult, igaz, a palánk alatt a Celtics ellen is meggyűlt a baja a Denvernek – ráadásul a külső sorba most visszatérhet Belinelli és Casspi is. A Nuggetsnek minden téren javulnia kell, vigyáznia kell az eladott labdákra, stabilabbá kell válnia a festékben és Mudiay-nek jobban kell szerveznie csapata játékát, mint legutóbb.

Utah Jazz – Houston Rockets 03:00

Kulcsfontosságú mérkőzés lesz ez, hiszen a két csapat között jelenleg fél meccs a különbség a Rockets javára és idén már kétszer is megverték riválisukat Hardenék. A Jazz sorozatban hat meccset nyert otthon, de legutóbb a Blazers ellen összeomlott a parádés védekezés és kérdés, hogy a hibákat ki tudják-e javítani – nagyon kellene számukra ez a siker. Ezzel együtt az ő játékukban kisebbek a kilengések, a Houston óriási ingadozásokra képes és nem igazán lehet tudni, hogy melyik arcukat fogják ma este mutatni – csak triplákkal nem valószínű, hogy nyerni fognak, lendületesebben, kreatívabban és agresszívebben kell játszaniuk, mint az utóbbi hetekben tették.

Portland Trail Blazers – Brooklyn Nets 04:00

A Portland egészen félelmetes formában van, az utóbbi 17 meccsükből 14-et megnyertek Lillardék, sorozatban öt sikernél járnak és saját közönségük előtt ezúttal is toronymagas esélyesnek számítanak. Az említett Lillard az előző négy meccse mindegyikén elérte a harmincpontos határt és hátvédposzton nem igazán tud velük versenyezni a Nets – a vendégek esélye egy extra Brook Lopez és Thaddeus Young a palánk alatt, plusz egy nagyon veszélyes Joe Johnson. A Blazers azonban hátul is nagyon agresszív, a Brooklyn az előző hat idegenbeli meccsét elbukta és az utóbbi 19 alkalomból 16-szor kikapott Portlandben…

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus