A Brooklynt fogadja a Celtics, javítana a Philly

Kilenc mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt. 

Detroit Pistons - Washington Wizards 01:00

A Washington jelenleg a liga legjobb formában lévő csapata, hiszen sorozatban hat mérkőzést nyert meg, ez a leghosszabb aktív széria, így értelemszerűen az idegenbeli túráján is 4-0-ra áll eddig. Legutóbb San Antonióban nyert, és már Kristaps Porzingist is visszakapta, így jelenleg minden tökéletes az együttesnél, most is magabiztosan léphet pályára annak ellenére, hogy továbbra is vendégeskedik, hiszen a Pistons még mindig a keleti sereghajtó, amely nincs is túl jó formában, elsősorban védekezésben harmatos. Meglátjuk, hogy mennyi energia marad a Wizardsban, de ha nem fulladnak ki Bealék, akkor most is nekik áll a zászló. 

 

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 01:00

A felek két napja találkoztak ugyanitt, és akkor némi meglepetésre megtörte a Sixers sikerszériáját az Orlando, úgyhogy Doc Rivers alakulata most azon dolgozik, hogy visszavágjon és javítson. Az erőviszonyok egyértelműek, nyilván jobb csapat a Philly, a hazai pálya is segíti, egyszerűen a legutóbbi hibákat kell kijavítani, agresszívebb védekezésre, és (ne szépítsük) nagyobb akaratra, alázatra lesz szükség ahhoz, hogy most győzni tudjanak Hardenék. Embiid játéka egyébként hivatalosan most is kérdéses, de a várakozások szerint azért ott lesz a pályán, míg orlandói oldalon Wendell Carter Jr. bajlódik egy talpsérüléssel, nem biztos, hogy pályára küldik most.

 

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 01:00

A Memphis legutóbb megtörte a vereségszériáját és leizmozta az Indianát, de túl jó formát azért ott sem mutatott a gárda, egyszerűen hozott egy kötelezőt a liga egyik legrosszabb passzban lévő csapatával szemben. A Portland négyből hármat nyert, jobban néz ki az elmúlt időszakban, de a Grizzlies vereségszériája azért idegenben történt, otthon viszont 21-3-ra áll, úgyhogy az esélyes egyértelműen a hazai alakulat lesz. A Morant-Lillard csata érdekes lehet, és a Bane-Adams páros hiánya is okozhat gondokat a Memphisnél (bár Bane játékára van esély), de ha megfelelő elszántsággal és koncetrációval kosárlabdáznak, akkor még így is jobbak a jelenlegi Blazersnél, főleg saját közönségük előtt. A vendégeknél egyébként a legfrissebb hírek szerint Nurkic és Hart is kimozogta a sérülését, mindketten ott lehetnek majd a parketten. 

 

Boston Celtics - Brooklyn Nets 01:30

Kiemelt rangadó, amit viszont továbbra is beárnyékol Kevin Durant hiánya, hiszen nélküle a Nets nem önmaga - ebben a formában is tud veszélyes lenni, jó meccseket játszani, de az esélyes így egyértelműen a Celtics lesz. A ligaelső sincs mondjuk kirobbanó formában, belecsúszott egy váratlan vereségszériába, aztán botrányos körülmények között izzadta ki a Lakers elleni hazai győzelmet, volt már ennél meggyőzőbb is a Mazzulla-legénység a szezon során, azóta viszont több napot is pihenhetett, volt ideje pihenni, és minden szempontból rákészülni erre a találkozóra. A Nets az előző két meccsét megnyerte, a Knicks és a Lakers ellen nyert, az Irving-Claxton duó remek formáját minden mérkőzés előtt kiemelhetjük, mert továbbra is adott, a többit majd meglátjuk, a realitás azért az, hogy a Boston megoldja a feladatot. A vendéglátónál egyébként Smart biztosan, Williams III pedig lehet, hogy nem játszhat, míg brooklyni oldalon Warren és Simmons sem léphet pályára a jelenlegi információk szerint, ha ez tényleg így lesz, úgy nagyon lecsökkennek a vendégek esélyei.

 

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 02:00

Egy hete ez még egyértelmű lett volna, hiszen a Thunder jelenleg sokkal jobb csapat, mint a Rockets, de a texasiak kettőt nyertek az elmúlt négy mérkőzésükből, az OKC pedig kicsit kifulladt, ötből háromszor is kikapott. Ettől függetlenül nyilván most is más szintet képviselnek a vendégek, és a játékerőt nézve ezúttal is egyértelműen nekik áll a zászló, de Dort sérült, a védekezésük kicsit lyukas mostanság, és a kérdés most is ez utóbbi lesz: akkor nyernek, ha 100 pont körül kapnak csak, de amikor buknak, akkor nem ritkán 120 egység felett engednek. A Rockets pedig teljességgel kiszámíthathatlan, jobb napjain képes bárkinek megdobni azt a 120-at, bár tény, hogy most sem Green, sem Porter Jr. nem lesz majd ott a pályán. 

 

Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 02:00

A Warriors remekül kezdte az idegenbeli túráját azzal, hogy legutóbb győzni tudott Oklahoma Cityben, egyébként így sorozatban hármat nyert, mindháromszor 120 pont felett dobott, így összességében jó formában érkezik meg Minnesotába. A Wolves is jó passzban van, most már hetek óta jól mozognak Edwardsék, ugyan legutóbb éppen kikaptak a Kingstől hosszabbítás után, de annál tudnak ők jobban is játszani, és ott is közel álltak a jó eredményhez. A hazaiaknál Towns nem játszik és Gobert pályára lépése is kérdéses, a vendégeknél viszont elvileg mindenki ott lehet a pályán, a kérdés leginkább az, hogy Greenéknél az akarat és a védekezés mennyire lesz meg - általában ez a gondjuk, főleg vendégként. A Curry-Thompson páros viszont jó passzban van, most jó irányba halad a társaság, egy minnesotai sikerrel tovább bizonyíthatná, hogy már elindult arra, ahova oda kell majd érnie. 

 

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 02:00

Kötelező meccs a Kings számára, ugyan ötből hármat buktak Foxék, de legutóbb összekapták a védekezésüket, és Minnesotában tudtak nyerni, míg a Spurs természetesen egészen más szint, és már zsinórban hat vereségnél tart. Johnsonék nem állítják túl nagy feladat elé ellenfeleiket a védekezésükkel, most is ez lehet a kulcs - ha ez nem változik, akkor a támadásban gyors, atletikus, lendületes Sacramento élni fog a lehetőséggel. A vendégeknél elvileg teljes a keret, egyetlen sérültjük sincs, emiatt is magabiztosak lehetnek, reálisan nézve csak akkor kerülhetnek bajba, ha nem veszik kellően komolyan az összecsapást. 

 

Utah Jazz - Toronto Raptors 03:00

Mindkét csapat ingadozó teljesítményt nyújt mostanában, de egyik sincs rossz formában, a Jazz legutóbb a Dallast győzte le hazai pályán, míg a Toronto Phoenixben kapott ki a portlandi sikert követően - összességében már a nyugati túra ötödik állomásához érnek a kanadaiak, ez meglátszódhat rajtuk. Egymással még nem találkoztak idén, így most is nehéz olvasni a helyzetet, az biztos, hogy a Utah sikereinek titka mindig a védekezés, ha az egyben van és 100 pont körül tartják ellenfeleiket, akkor nyernek, ha nem, akkor nem, és győzelmeik jelentős részét otthon aratják, ez mindenképpen mellettük szól. A Raptors általában nem túl eredményes vendégként, de ezen a túrán nem játszik rosszul, és bár OG Anunoby ezúttal sem léphet pályára, de az utóbbi meccseiken is ez volt már a helyzet. Nehéz mit jósolni, szoros, kiélezett derbire van kilátás, ahol a napi energiaszint és dobóforma jelenthet legtöbbet.

 

Phoenix Suns - Atlanta Hawks 04:00

A Suns jó formában van, a Mavs elleni elrontott meccs óta megint nyert kettőt, visszatért a győzelmek útjára, Chris Paul remek formában van, és ismét kezd összeállni a gárda játéka, míg az Atlanta a korábbi jó széria után szétesett, most már ötből négy vereségnél tart. A vendégeknél a legutóbbi pihenő után most elvileg ismét játszhat Trae Young, így nem lesz érdemi hiányzójuk, a hazaiaknál pedig a szokásos hiányzókkal kell számolnunk most is, az utóbbi meccseken megszokott keret áll majd rendelkezésre. Az aktuális forma és a hazai pálya miatt most jobb esélyei vannak a Sunsnak, ha a Paul-Bridges-Ayton trió jó napot fog ki, akkor inkább nekik áll a zászló, a Hawksnál Murray-től biztosan extra teljesítmény kell ahhoz, hogy a Hawksnak reális sansza legyen az idegenbeli sikerre.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus