A Brooklynt fogadja a Denver, több fontos meccset is rendeznek

Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali NBA-meccsek előtt. 

Indiana Pacers - Washington Wizards 01:00

A felek öt napja találkoztak Washingtonban, akkor 154-141-re nyert a Wizards, azóta mindkét csapat kikapott egyszer, majd legutóbb nyerni tudott, így jöhet most a visszavágó. Tét van, ez a két csapat jelenleg a 9-10. helyen Keleten és csak fél meccs köztük a távolság, úgyhogy ha megint a Washington nyer, akkor helyet cserélnek, ami a playin-csata szempontjából nagyon nem mindegy. Nehéz mit jósolni, a hosszabb időszakot vizsgálva egyértelműen a Wizards van jobb formában, de támadásban a Pacersben is van kakaó és egy dobópárbaj azért sok mindent hozhat, akármelyik fél kijöhet belőle jól. A hazaiaknál Brogdon játéka továbbra is kérdéses, míg a vendégeknél nincs új sérült. 

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 01:00

A Sixers back-to-backet játszik a New Orleans elleni szoros győzelem után, úgyhogy majd meglátjuk, hogy mennyi energia lesz a csapatban, tekintve hogy rizikózni már egyáltalán nem érdemes, hiszen három meccsre növelték előnyüket az üldözőkkel szemben, a keleti első hely igazából zsebben van nekik. A Pistons pihentebb és jó pár vereség után legutóbb megverte a Memphist, ugyan elég tartalékos a gárda, de a fiatalok képesek a bravúrra és azon a meccsen a Joseph-Ellington páros is sokat tett hozzá, kíváncsian várjuk, hogy most mit mutatnak majd. A Phillynél elvileg a b2b ellenére senki nem kap pihenőt, de azt azért még várjuk meg, hogy a meccs során mennyire szakadnak meg Embiidék. 

Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 01:30

A Memphis legutóbb kínos vereséget szenvedett a Pistonsszal szemben és amúgy is gyenge formában van, úgyhogy visszacsúszott a GSW mögé a nyugati kilencedik helyre és csak egy meccsel vezet a Spurs előtt is, úgyhogy nagyon kellene neki a győzelem. A Torontónak komoly célja már nincs, a keleti playinről lemaradt, ez legkésőbb a legutóbbi, Wizards elleni vereség során eldőlt, úgyhogy a Grizzliesnek idegenben is motiváltabbnak kell lennie, meglátjuk, hogy ez történik-e. Jonas Valanciunas valószínűleg szeretne ismét bizonyítani a Raptors ellen, míg a hazaiaknál sem Lowry, sem VanVleet, sem pedig Anunoby nem lesz ott a parketten, abszolút tartalékosak lesznek.

Denver Nuggets - Brooklyn Nets 04:00

Ez kiemelt rangadó lesz, érdeklődve várjuk, hogy mire mennek egymással a felek úgy, hogy a Denver back-to-backet játszik a Jazz ellen elvesztett meccs után. A Nets pocsék formában van, zsinórban négyszer kapott ki és már a Milwaukee is utolérte, így visszacsúszott a harmadik helyre Keleten, úgyhogy fontos lenne a győzelem Kyrie Irvingéknek, de James Harden továbbra sem játszhat és az most már egyértelmű, hogy nélküle nem az igaziak. A Nuggets összességében jobb passzban van, otthon játszhat, a kérdés az, hogy mennyire lesznek fáradtak a hazaiak - Michael Porter Jr. Kevin Durant ellen bizonyíthat, Nikola Jokics viszont pusztíthat DeAndre Jordanék ellen, ugyanakkor érdekes lesz látni, hogy a sérülések miatt kiürült hátvédsor mire megy Irvinggel szemben.

Utah Jazz - Houston Rockets 04:00

Itt természetesen nem lehet kérdés a Jazz győzelme, a ligaelső Mitchell és Conley nélkül is nagy formába lendült, előző este Bojan Bogdanovic karriernapot tartott, úgyhogy a sereghajtó ellen minimális indok sincs a vereségükre. A Rockets is back-to-backet játszik, ugyan a Bucks dolgát megint megnehezítették, de összesen nyolc játékosuk volt bevethető, az egy b2b-et még nehezebbé tesz és a minőség terén is szakadéknyi a különbség - óriási meglepetés lenne, ha nem hozná a meccset könnyedén, takaréklángon égve a Utah.

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 04:00

A felek két napja találkoztak ugyanitt, akkor a várakozásoknak megfelelően simán nyert a Warriors és a realitás most is ezt diktálja, meglátjuk, hogy képes-e ismét érvényesíteni a papírformát Steve Kerr legénysége. Curryéknél nincs új sérült, a meglévő gondjaikat próbálják menedzselni, de játékerőben így is messze a szezont régen eldobó Thunder felett állnak - a vendégeknél már Dort játéka is kérdéses, igazából semmilyen szempontból nincsenek a GSW szintjén. Emiatt nyilván kötelező a győzelem a Warriors számára, a playin-helyezkedés miatt sem hibázhat a társaság, csak annyira nem szokott stabil lenni, hogy az ilyen feladatokat automatikusan megoldja...

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 04:00

Itt mindkét csapat back-to-backet játszik egy kulcsfontosságú győzelem után, a Blazers a Lakers elleni "döntőt" nyerte meg, míg a San Antonio a hosszabb vereségszéria után behúzta azt az egy meccset, ami feltétlenül hozható volt ebben az időszakban DeRozanék számára - ezzel pedig 2,5 meccsre növelte előnyét a New Orleansszal szemben. Most mindkét fél kicsit "megnyugodhat", ha pedig a papírformát nézzük, akkor az nyilván a Portland mellett szól, hiszen Lillardék játékerőben is ellenfelük felett állnak, ráadásul otthon vannak és egészségesek is, igazából nincs semmilyen gondjuk. A Spursnek lesz még lehetősége bravúrra később, nem feltétlenül most, a b2b második felén kell 101%-ot kiadnia magából és bár új sérültjük a texasiaknak sincs, egy mostani siker azért így is bravúrnak számítana.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus