A Brooklynt fogadja a Pels, a Clevelandet a Nuggets

Lesz Suns-Heat, Lakers-Hawks vagy Sixers-Bulls is, összesen tizenegy mérkőzést rendeznek hajnalban.

Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 01:00

A Pacers sikersorozata legutóbb Philadelphiában szakadt meg, de ott is a csapat kezében volt a siker a rendes játékidő végén, azonban kapitális hibákat elkövetve végül elrontották Hieldék - most hazatérnek, hogy visszaálljanak a helyes irányba, és jó esélyeik is lehetnek erre. A Portland ingadozó teljesítményt nyújt, de idegenben stabilan gyenge: az előző öt meccsét elbukta vendégként, legutóbb a nem túl acélos Minnesotától kapott ki, így nincs túl biztató passzban. Az Indy jelenleg egyértelműen előrébb tart, támadásban feltétlenül több lábon áll, és bár a Haliburton-Lillard csata kifejezetten jónak ígérkezik, de az utóbbi heteket látva meglepő lenne a Blazers esetleges sikere. A Portlandnél egyébként Grant és Payton II játéka is kérdéses. 

 

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 01:00

A Sixers legutóbb Joel Embiid nélkül tudta megverni a Pacerst, ami elég komoly fegyverténynek tűnik, és a center még mindig beteg, már bejelentették, hogy ezúttal sem fog játszani, úgyhogy megint nehéz dolga lesz az együttesnek. A Bulls alapvetően óriásölő, a keleti topcsapatok ellen rendkívül eredményes, és legutóbb éppen a 12 győzelemből érkező Brooklynt állította meg, úgyhogy kérdés, hogy Embiid nélkül mennyire lesz topcsapat a Philly. Tyrese Maxey már kezdi elkapni a fonalat a hazaiaknál, az ő és James Harden csatáját érdemes lesz figyelni a LaVine-DeRozan párossal szemben, illetve azt is, hogy az Embiid nélkül várható small-ball hogyan működik majd Nik Vucevic ellen. Embiid hiánya ide vagy oda, a Sixers jó formában van, otthon 16-5 a mérlege, és idén egyszer már Chicagóban is győzött, úgyhogy most is bőven lehet keresnivalója. 

 

Toronto Raptors - New York Knicks 01:30

A New York visszatalált a győzelem útjára, és az előző három mérkőzését megnyerte, Jalen Brunson felépült és remek formában van, úgyhogy Torontóba is jó esélyekkel utazik el a társaság. A Raptors legutóbb éppen a Buckstól kapott ki, nagyon negatív hazai szériában van, a közönség is pfújolt kicsit az előző mérkőzés első negyedében, úgyhogy nagyon javítaniuk kellene a kanadaiaknak, és a Knickset egyébként karácsony előtt meg is verték New Yorkban. A Siakam-Randle csata igazi csemegének ígérkezik, a VanVleet-Brunsont is érdemes lesz figyelni, de ennél többet nehéz jósolni - a vendégeknél RJ Barrett visszatérését ugyan valahova ide tették, de nincs róla friss információ, valószínűleg még mindig nem tud játszani, meglátjuk, hogy mennyire lesz így éles a jobb passzban, és jobb pozícióban lévő Knicks.

 

New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 01:30

Ez kiemelt rangadó lehetett volna, de a Pelicans elég félkarú lesz: Ingram és Nance Jr. után Williamson is kidőlt, így tartalékosan tud csak kiállni a társaság. A Nets sorozatban 12 győzelem után legutóbb elbukott Chicagóban, az első negyed védekezését nem tudták kijavítani később Irvingék, az eddigi folyékony csapatjátékból erőlködés és kapkodás lett, de így sem voltak rosszak, és mostanra átgondolhatták a helyzetet, lesz lehetőségük javítani. A New Orleans hiányzói miatt abszolút favorit is lesz Jacque Vaughn csapata akkor is, ha a Pels nyugati harmadik, és bár TJ Warren játéka kérdéses, de így is meglepő lenne, ha ismét kikapnának Duranték. 

 

Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 02:00

A Bucksnál Giannis Antetokounmpo úgy döntött, hogy nem hagyja süllyedni csapatát és bitang meccsekkel tartja ott a tűzközelben az együttest, amely így meg is nyerte az előző két mérkőzését, most pedig a hírek szerint csak Khris Middletont fogja nélkülözni, a többiek a kisebb-nagyobb nyűgjük ellenére ott lesznek a parketten. A Hornets ellen otthon természetesen kötelező is a győzelem, a Charlotte sorozatban hármat bukott, összesen tíz meccset nyert, ebből ötöt idegenben, és a kisebb fellángolása óta az említett utóbbi három összecsapásán már egyaránt 120 pont felett kapott - ez a teljesítmény nagyon kevés még a kissé fékezett habzású Milwaukee-val szemben is. A Bucks otthon azért 16-4-re áll, ha idegenben szenved is, de hazai pályán általában talál megoldást, úgyhogy nehéz lenne mást jósolni, mint wisconsini győzelmet. 

 

Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 02:00

A Wizards legutóbb egy győzelmi sorozat után kikapott a Buckstól, míg az OKC a Boston kitömése után vereséget szenvedett az Orlandótól. A Washington összességében stabilabb formában van még Bradley Beal nélkül is, a Thunderből néha kiszakad egy-egy extra, de összességében talán lejjebb található jelen pillanatban, mint a mostani vendégcsapat. A hazaiaknál elvileg nem lesz fontos sérült, Shai Gilgeous-Alexander is játszhat, míg a Washingtonnál az említett Beal nélkül kell megoldani a feladatot. Jósolni szinte lehetetlen, ha jobb napot fog ki az OKC, akkor bármi elképzelhető, főleg Oklahoma Cityben, hiába jár valamivel előrébb a Washington. 

 

San Antonio Spurs - Detroit Pistons 02:00

Érdektelen alsóházi találkozó két tankoló csapat között, nincs túl nagy tétje annak, hogy mi történik majd. A Spurs valamivel jobban áll, a Pistons viszont 2-2-t hozott eddig az idegenbeli túráján, legutóbb dudaszós triplával verte a Warriorst, úgyhogy biztató passzban van, de mindkét csapat annyira ingadozó, annyira attól függ, hogy milyen lábbal kelnek fel a fontos játékosok, hogy megtippelhetetlen az összecsapás kimenetele. A felek egymással még nem találkoztak, így ebből sem tudunk következtetni, jelenleg csak annyi biztos, hogy a San Antoniónál Vassell, a Detroitnál pedig szokás szerint Cunningham és Bagley III nem lesz bevethető - aki veszít, az a tankcsatában kerül jobb helyzetbe, aki nyer, az pedig némi önbizalmat meríthet ebből, de beláthatatlan, hogy melyik gárda lesz majd motiváltabb, energikusabb.

 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 03:00

A Clippers back-to-backet vív, előző este váratlanul nagy verést kapott Denverben, nagy kérdés, hogy ebből hogy tud felállni Tyronn Lue alakulata - talán a szezonja legrosszabb teljesítményét nyújtotta a gárda, most pedig "másnaposan" kell felszívnia magát. A Wolves pihentebb és otthon játszhat, ez mindenképpen mellette szól, ráadásul az előző két találkozóját behúzta, legutóbb a Portlandet tudta legyűrni, és mindkétszer egészen stabilnak tűnt, a korábbi bukószéria után összeszedték magukat Edwardsék. A Los Angeles ezzel szemben zsinórban négyszer kikapott, ebből háromszor idegenben, ráadásul a b2b miatt könnyen lehet, hogy Kawhi Leonard pihenőt kap - mondjuk a teljes kezdő 14-18 percet játszott csak, úgyhogy ez tompíthatja a másnaposság élét. Ha meglesz a kellő energia, akkor lesz esélyük, de az aktuális formát és helyzetet nézve jó pozícióból indul a Minny is.

 

Denver Nuggets - Cleveland Cavaliers 03:00

Ez rangadó lesz, hiszen a holtversenyes nyugati első fogadja a keleti negyediket, ráadásul csak fél meccs a különbség a csapatok között, ha nyer a Cavs, akkor az összesített tabellán megelőzni a Denvert. A Nuggets back-to-back érkezik a Clippers lelépése után, így önbizalomtól duzzadva, remek felvezetés után, bár valamivel fáradtabban lép pályára, ugyanakkor az is igaz, hogy nem kellett megszakadniuk Porteréknek, talán nem vett ki belőlük túl sokat az a meccs. A Cavaliers idegenben kevésbé acélos eddig, de most zsinórban három győzelemből érkezik, bár tegyük hozzá, hogy a játéka nem volt igazán meggyőző ezeken a találkozókon, meglátjuk, hogy Denverben mennyire lesz az. A Jokics-Allen, a Gordon-Mobley vagy éppen a Murray-Mitchell párharc is jó lehet, de összességében támadásban egyértelműen a Nuggets tart előrébb, védekezésben viszont a Cleveland többet mutatott eddig. 

 

Phoenix Suns - Miami Heat 04:00

A Suns borzasztó formában van már jó ideje, egy pocsék idegenbeli túra után tért haza, megpróbálja újraindítani magát, miközben a Heat a maga túráját teljesíti, és eddig 2-2-re áll, legutóbb a Lakerstől kapott ki. Egyik fél sem brillírozik, de a Miami magához képest kicsit javult mostanában, támadásban többet mutatott a korábbiaknál, Duncan Robinson viszont hetekre kidőlt, egy shootert ismét elveszített a gárda - Martin játéka kérdéses, a többi meghatározó játékos viszont elvileg ott lehet majd a parketten. A Phoenix otthon még mindig jó mérleggel bír (14-5), ha valahol sikerül megnyomni a reset gombot a korábbi meccsek borzasztó támadójátéka, szétesett, lelketlen produkciói után, akkor az ez a csarnok - Booker és Payne most sem lehet még ott a csapattal, de elvileg a többiek is elegendőek lehetnek ahhoz, hogy újra felpörgessék a játékukat, ha sikerül koncentráltabban, energikusabban kezdeni, és egyszerűsítik kicsit a kosárlabdájukat.

 

Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks 04:30

A Lakers összekapta magát, sorozatban hármat nyert, legutóbb LeBron James nélkül verte a Miamit, most viszont már ő is ott lehet a parketten, úgyhogy az utóbbi meccsek formája alapján ezúttal is jó esélye lehet az együttesnek. A felek egyébként egy hete találkoztak Atlantában, akkor a LAL tudott nyerni, a Hawks pedig azóta két szoros meccset játszott: hosszabbításban kikapott a Warriorstól, majd legyőzte a Sacramentót, most érkezik a nyugati túrája harmadik állomásához. Nehéz jósolni, a Lakers kerete még Jamesszel együtt sem túl acélos, de az Atlanta sem igazán magabiztos, ráadásul Clint Capela még mindig sérült, emiatt a védekezésük továbbra sem az igazi - sok minden múlhat a napi formán és James játékán, a kihagyása előtt olyan extra teljesítményeket nyújtott, hogy ha ott tudja folytatni, akkor az a Los Angeles felé billentheti a mérleg nyelvét. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus