A Bucks a Clipperst fogadja, a Thunder a Lakershez utazik

A tegnap rangadót nyerő Clippers Milwaukee-ban készülhet újra nagy meccsre, de hasonlóan jó mérkőzésnek ígérkezik az OKC Los Angeles-i vendégjátéka is. Újra pályán a Minnesota, kötelező előtt áll a Sacramento - ez vár ránk az NBA következő játéknapján.

Brooklyn Nets – Memphis Grizzlies 01:30

A Brooklyn hiába nyerte meg az utóbbi napokban négyből három meccsét is, ettől még ugyanúgy a keleti alsóházba tartozik, mint ezelőtt – annyi a különbség, hogy a Hawks elleni két győzelemmel ismét közelebb került a csapat a tizedik hely eléréséhez, kérdés, hogy ez-e a célja idén a Netsnek. A Grizzlies teljesen szétesett az elmúlt hetekben, a csapat nyolcszor is kiakpott az utóbbi tíz alkalomból, most pedig egymás után öt vereség áll Taylor Jenkis csapatának neve mellett – valószínűleg ezen nem sokan lepődnek meg, ha látják, hogy milyen rotációval kell napról napra NBA-meccset játszania a csapatnak. A Netsnél Cam Thomas van sérültlistán, de egyelőre még Ben Simmons játéka sem biztos, a Memphisnél viszont továbbra is a C csapat kerül pályára, hiszen gyakorlatilag az összes rotációs játékos sérült. Bár alapvetően két gyengébb képességű csapat játszik egymással, de jelenleg a Nets jobb formában és jobb állapotban is van, ennek fényében a hazaiak tovább folytathatják „menetelésüket” – szűk egy hete már játszottak egymással a felek, akkor a Grizzlies a 90 pontot sem érte el és sima győzelmet aratott a Brooklyn, ma is valami hasonlóra számíthatunk.

 

Milwaukee Bucks – Los Angeles Clippers 02:00

Ez bizony egy konferenciák közötti rangadó lesz, a Bucks a keleti második, a Clippers a nyugati negyedik helyen áll, mindkét csapat tehát az élmezőny tagja, így valószínűleg szoros küzdelemre és magas színvonalú összecsapásra számíthatunk. Úgy tűnik, hogy a Bucksnak végre sikerült összeszednie magát, a korábbi csalódást keltő eredményeket követően az All-Star szünet után ismét magára talált a gárda, tízből hét, zsinórban pedig öt győzelem áll Giannisék neve mellett, ezzel újra visszavették a második helyet a tabellán. A Clippersnek az utóbbi hetek nem sikerültek túl meggyőzően, csak 50%-kal hozta le az elmúlt tíz meccset, viszont a Kings és a Lakers elleni vereségek után úgy tűnik, hogy ismét rátalált a győztes útra, a Wizards mellett tegnap a Wolves elleni kiemelt rangadót is megnyerte a gárda. Most a back-to-back második felén is egy nehéz mérkőzés vár Leonardékra, ráadásul Russell Westbrook nem áll a csapat rendelkezésére, valamint az sem könnyít a vendégek helyzetén, hogy Milwauee-ba legtöbbször nem éppen nyerni utaznak a csapatok. A hazaiak keretéből Middleton fog hiányozni, de egyelőre még Giannis Antetokounmpo státusza is kérdéses – ha a görög nem tud ott lenni a pályán, akkor a Clippers akár fáradtabbként is labdába rúghat, kíváncsian várjuk, hogy mit tartogat számunkra ez az abszolút kétesélyes derbi.

 

Minnesota Timberwolves – Portland Trail Blazers 02:00

A Wolves tegnap este egy rájátszás-hangulatú rangadón, szoros mérkőzésen kapott ki a Los Angeles Clipperstől – sőt, mivel előtte a Sacramento is megverte Edwardsékat, így ez volt egymás után a második hazai veresége a csapatnak. Most a hosszabb otthoni program a Portland ellen folytatódik számukra, ahol a fáradtság ellenére semmi más nem lehet az elfogadható, csakis a győzelem. A vendégek legutóbb egymás után kétszer is megverték a Grizzliest, de ettől függetlenül persze eszünk ágában sincs azt mondani, hogy felfelé ívelő tendenciát mutat a formájuk – helyzetüket jól mutatja, hogy a memphisi sikerek előtt zsinórban kilenc zakót szenvedett el a csapat, Simonsék abszolút a nyugati erősorrend aljára sorolandók. Ráadásul most a szokásosnál is több kérdőjel van a csapatban, hiszen Brogdon, Henderson és Sharpe mellett ezúttal Jerami Grant is kihagyhatja ezt a találkozót, de hagyott ki meccset Deandre Ayton is, akinek a státusza szintén csak kérdéses. Valószínűleg nem a sérültlista fog dönteni, a Wolves egy bőven nyerhető mérkőzés előtt áll, ahol a back-to-back ténye sem lehet kifogás a hazai csapat számára – ha újra szeretné visszavenni helyét az élen, akkor nem hibázhat a Minny.

 

Utah Jazz – Washington Wizards 03:00

Egy nyugati és egy keleti alsóházi csapat mérkőzése aligha tartogat majd túl sok izgalmat, a Jazz a playintől messze lemaradva a nyugati tizenegyedik, míg a Wizards a Pistonsszal holtversenyben a keleti utolsó helyet foglalja el. Sokat elmond a mérkőzésről, hogy a Jazz utóbbi tíz meccsen hozott 2-8-as mérlegével is bőven „jobb formában” van a fővárosiaknál, Kuzmáék ugyanis egy tizennégy meccses zakósorozatban vannak, egyszerűen képtelenek mérkőzéseket nyerni. A Jazzben Kessler és Markkanen is sérültlistán van, így pedig azért jelentősen szűkült a hazaiak rotációja a palánk alatt, a Wizardsnál viszont hiába bevethető mindenki, az eddig látottak alapján ez nem garancia semmire. Két ilyen alacsonyan rangsorolt csapat meccsére nehéz bármit is jósolni, az viszont nagyon szembetűnő, hogy a liga legrosszabb öt védőcsapatából kettő mérkőzik meg egymással, ebből kiindulva pedig akár egy pontgazdag roncsderbi is lehet Utahban.

 

Sacramento Kings – Chicago Bulls 04:00

A Kings jelenleg leginkább azon van, hogy ismét összeszedje magát és odaérjen a nyugati top 6 mezőnyébe – a hazaiak egyelőre jó úton járnak, ötből három meccsüket megnyerve kihasználták a Dallas és a Phoenix botlásait, ezzel pedig ismét övéké az utolsó stabil rájátszást érő hatodik hely. A Bullsnál a győzelmek és a vereségek váltják egymást, a csapat teljesítménye nagyon inkonzisztens, DeRozanék nagy meccsen megverték a Pelicanst, majd egy nagyon kellemetlen zakót szenvedtek a ligautolsó Detroittól, hogy aztán megint bravúrt arassanak a Cleveland ellen – nem éppen a kiszámíthatóság jellemzi tehát a chicagóiakat. A Sacramentónál De’Aaron Fox játéka még mindig csak kérdéses, de hazai pályán azért el kellene bírnia irányítójának hiányát a Kingsnek, komoly meglepetés lenne, ha a Chicago a Bucks elleni zakója után is folytatni tudná az „egy sima, egy fordított” mintát.

 

Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder 04:30

Ez is egy kifejezetten érdekes mérkőzésnek ígérkezik, ahol a foggal-körömmel előrébb jutni vágyó Lakers fogadja a nyugati éllovas Oklahomát. A hazaiak bár nincsenek rossz formában, de így sem nagyon tudtak eddig feljebb lépni a nyugati kilencedik-tizedik helyekről, ugyan nemrég legyőzték a városi derbin a Clipperst, de előtte a Sunstól, legutóbb pedig a Nuggetstől kaptak ki hasonlóan fontos meccsen. Most is egy nehéz derbi vár Jamesékre, hiszen az OKC 7-3-at hozott az elmúlt tíz meccsén és a mezőny egyik legjobb csapataként nagyon magabiztosan őrzi helyét a nyugati élmezőnyben. A vendégek tegnap is pályán voltak, akkor Phoenixben sikerült rangadót nyerniük SGA-éknek, most kíváncsian várjuk, hogy a back-to-back második felén Los Angelesben is tudják-e hozni magukat. A Thundernél Jaylin Williams sorsáról a feldobás előtt döntenek, egyébként rajta kívül mindenki biztosan bevethető lesz, a Lakersnél viszont továbbra is vannak hiányzók, hiszen még Wood, Vanderbilt és Vincent visszatérésére is várni kell, de az elmúlt alkalommal a 40 ezer pontos határt átlépő LeBron James szereplése is kérdéses. Egy ilyen fontos meccsen valószínűleg azért James vállalja majd a játékot, hiszen a LAL-nak minden győzelem számít, a Thunder ráadásul most fáradtabban is lép pályára, a hazaiak talán ebben bízhatnak – viszont a realitás azt mondatja velünk, hogy még így is talán az OKC győzelmére mutatkozik nagyobb esély, még akkor is, ha idén háromből két egymás elleni derbit is a Los Angeles vitt el.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus