A Bucks látogat Clevelandbe, Sacramentóban javíthat az OKC

Tíz meccs, közte egy Spurs-Clippers rangadóval - nézzük, hogy mi vár ránk hajnalban!

 

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 01:00 (Sport1 - ÉLŐ)

Többször leírtuk már, hogy "most már virítania kell a Cavsnek", de megint nem tehetünk mást, ez a helyzet - újabb hazai találkozó, ahol több kategóriát kell javulniuk. Amíg védekezésben nem állnak össze legalább minimálisan, addig nem lesz sok esélyük, nyilatkozhatnak jobbra-balra Wade-ék, mutogathatnak egymásra, de a pályán is meg kell mutatniuk, hogy nem elégedettek ezzel a helyzettel. Nem tudhatjuk, hogy ez megtörténik-e hajnalban, ha nem, akkor a Bucks minden bizonnyal átgázol rajtuk - Antetokounmpóék sincsenek jó formában, nekik is gondjaik vannak a védekezéssel, ki is kaptak zsinórban háromszor, de még mindig több tűz van bennük, mint a Clevelandben. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy ezt a meccset az fogja megnyerni, aki jobban akarja, aki jobban odateszi magát hátul - mindkét félnek nagy szüksége lenne a sikerre, meglátjuk, hogy ki tesz érte többet.

Indiana Pacers - New Orleans Pelicans 01:00

Két szoros, kiszenvedett győzelemmel ismét 50%-on áll a Pelicans, de ahhoz, hogy felfelé billenjenek, sokat kellene javulniuk, főleg támadásban - az előző négy meccsük egyikén sem érték el a száz pontot, márpedig most biztosan szükség lesz erre. A Pacers ugyanis éppen elöl hozza magát, a palánk alatt is vannak embereik a Davis-Cousins páros ellen, a periméteren pedig remekül diktálja a tempót Oladipo és Collison, nincs gondjuk a pontszerzéssel - most ráadásul haza is térhettek, az idegenbeli túrájuk azért nem sikerült túl fényesre a Cavs legyőzése után. Kérdés, hogy mennyire tudnak dominálni a festékben Cousinsék és hogy az Indiana gyorsabb játéka mennyire lesz eredményes - a hazaiaknál Sabonis játéka kérdéses, ha ő kiválna, az érzékenyen érintené őket. 

Washington Wizards - Dallas Mavericks 01:00

Ez kötelező meccs a Washingtonnak, amely legutóbb John Wall nélkül is nagy győzelmet aratott Torontóban, ezzel lezárta kisebb hullámvölgyét, most viszont otthon is bizonyítania kell, hogy túl van a gyengébb időszakon. Wall játéka most is kérdéses, de bízhatnak a bombaformában lévő Bradley Bealben, aki az előző három meccs mindegyikén beszórt legalább 36 pontot, a Mavs védekezése pedig eddig nem az, ami elszívja előle a levegőt. A vendégek jelen pillanatban a liga leggyengébb csapatát alkotják 1-10-es mérleggel, idegenben 0-5-tel, amely ráadásul az előző öt meccséből háromszor is legalább száztíz pontot kapott - akárhogy szépítjük, hatalmas bravúr lenne Nowitzkiéktől egy esetleges győzelem. 

New York Knicks - Charlotte Hornets 01:30

Kristaps Porzingis MVP-módban van ebben a szezonban, a lett magasember eddig káprázatos teljesítményt nyújt, csapata pedig az ő vezérletével 5-4-re áll, az előző két találkozóját megnyerte. A Hornets viszont éppen süllyedőben van, két idegenbeli vereségből érkezik és folytatja a túráját, a nagy kérdés pedig az, hogy két pocsék teljesítmény után összeszedi-e magát Kemba Walker - ha nem, akkor most is a New York lesz a favorit. Az irányító nélkül nem működik úgy a Charlotte gépezete, ahogy kellene, és bár kérdés, hogy Porzingis mire megy Howarddal, Ntilikináék is limitálhatják a vendégek periméterét, ebben kifejezetten jó mostanában a Knicks. 

Toronto Raptors - Chicago Bulls 01:30

A Raptorsnak javítania kell a Wizards elleni pofon után, amikor Kyle Lowry kiállítása után kikaptak a John Wallt nélkülöző fővárosiak ellen - a Bulls elleni hazai meccs papíron mindenképpen a kötelező kategóriába tartozik. A vendégek sérültlistáját már Nwaba is "erősíti", igaz, a hírek szerint megkezdheti a szezont a Miroticot kiütő Bobby Portis, kérdés, hogy milyen formában, mennyi időre lesz bevethető. Az utóbbi három meccsen mutatott védekezés elengedhetetlen lesz Lopezék számára, ezeken 97 pont alatt tartották ellenfeleiket, de támadásban sokkal többre lesz szükségük, ha nyerni akarnak - tűzerő terén jóval jobban áll a Toronto, és ha DeRozanék higgadtak tudnak maradni, akkor nem okozhat nekik nagy gondot ez a találkozó. 

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 02:30

Nyugati rangadót rendeznek San Antonióban, ahol tovább folytatja hazai szériáját és sorozatban negyedik otthoni meccsét játssza a Spurs - a Clippers viszont éppen most zárt le egy hasonlót és elindult a messzeségbe. A LAC csak egyet nyert meg az előző öt találkozójából, teljesen szétesett az addig kiválóan működő védekezés, a támadójáték lelassult, egy ilyen birkózásban pedig biztos, hogy jobb lesz a San Antonio, Greenéknek jobban fekszik ez a stílus. Nagyon érdekes lesz a palánk alatti harc, ahol a két vezér, Aldridge és Griffin feszül majd egymásnak, az ő csatájuk döntő lehet, de a Jordan-Gasol párharc is jónak ígérkezik. A vendégeknél Danilo Gallinari sérült, játéka erősen kérdéses, a hazaiaknál pedig Manu Ginobili kaphat pihenőt. 

Denver Nuggets - Brooklyn Nets 03:00

A Nets back-to-backet játszik, és bár négy vereség után sikerült nyernie a Suns ellen, Denverben nem számít esélyesnek. A Nuggets ugyan botladozik, legutóbb komoly verést kapott a Warriorstól, de hazai pályán ez mindenképpen kötelező meccsnek számít, főleg úgy, hogy a Brooklyn most fáradtabb - kilenc este alatt ez lesz a hatodik mérkőzésük. Egyszerű dolguk azért nem lesz, védekezésben ők sem állnak a helyzet magaslatán, támadásban pedig a vendégek is sok dologra képesek, de egyszer megverték már Russelléket idén Jokicsék 124-111-re, akkor ellenállhatatlan volt a kezdőötösük. 

Utah Jazz - Philadelphia 76ers 03:00

Nagy formában vannak és zsinórban négy meccset nyertek a vendégek, most viszont borul náluk a képlet, mert nem lesz ott a parketten Joel Embiid - nélküle azért nagyon mást mutathat a Philly még akkor is, ha így még több labda jut Ben Simmonsnak. Az újonc eddig szenzációsan játszik, vezérletével brillírozik csapata támadásban, mostanában 110 pont alatt senki nem úszta meg ellenük, kérdés, hogy a védekezésben továbbra is remeklő Jazz ellen mire mennek. A hazaiak most kétszer is gyengélkedtek hátul, ki is kaptak mindkétszer, azt láttuk, hogy ők támadásban nem képesek megszórni ellenfeleiket, bár az újonc Mitchell 23,3 pontot átlagol az elmúlt meccseken, rá azért építhetnek ezen a téren. Izgalmas meccs lehet, otthon azért nem véletlenül állnak 5-1-re Gobert-ék, ráadásul Embiid hiánya erősen befolyásolhatja a mérkőzést. 

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 04:00

A Memphis az előző négy meccséből hármat elveszített és mind a négyszer száz pont felett kapott, a Portland viszont a Jazz ellen hosszabbításosi vereség óta két kiélezett végjátékot is megnyert Damian Lillard vezetésével, így mindkét fél 6-4-es mérleggel érkezik. Kulcskérdés lesz, hogy az említett Lillardot képes lesz-e limitálni Mike Conley és ligaelit szinten kezdő, de az elmúlt találkozókon egy fokkal erőtlenebb memphisi védekezés - tévedés ne essék, még mindig kiválóan dolgoznak Gasolék, de utóbbi ellenfeleik már találtak rajtuk fogást. Érdekes harc lesz a palánk alatt Nurkic és az említett Gasol között, a hazaiak centere még mindig elég ingadozó teljesítményt nyújt, pedig nagy szükségük lenne az ő jó játékára. 

Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 04:00

Ez most kötelező győzelem a Thundernek, Westbrookék nem igazán találják a ritmust, ugyan volt egy rövid időszakuk, amikor úgy tűnt, hogy jó irányba indulnak, de azóta minden téren visszaestek - az előző öt meccsükből egy szép és egy kötelező győzelem mellett hármat is elbuktak, az előző kettőn pedig a száz pontot sem tudták megdobni. A Kings zsinórban hét vereségnél tart, és bár idegenben lesz az OKC, így is bizonyítanuk kell ezen az estén, mivel már csak 4-5-re állnak - a motivációval aligha lesz gond. Javítaniuk kell viszont a büntetőzésen, rengeteg egypontost dobnak mellé, legutóbb 22-8-ra kaptak ki a vonalról, ez pedig most sem biztos, hogy belefér, mert a Sacramento azért dolgozik és javulhat - igaz, az utóbbi időben elég sima vereségeket szedtek be.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus