A Bucksé a Philly elleni rangadó, Jokics nélkül is nyert a Denver

Atlantában is kikapott a Mavericks, nem hibázott a Lakers és a Knicks, megégett a Kings és a Wolves, Oklahoma Cityben nyert a Suns, a Nuggets pedig a Warriorst gyűrte le.

 

Charlotte Hornets – Toronto Raptors 108-128

Uralta a festéket a Raptors. Egyértelmű esélyesek voltak a vendégek, és ennek megfelelően 10 ponttal nyerték az első negyedet, a Hornets viszont hiába követett el sok hibát, nem szakadtak le nagyon, csak a negyedik negyedben vált igazán tekintélyessé a különbség. A hazaiaknál a karriercsúcsot elérő Svi Mykhailiuk (26 pont, 5 gólpassz) és a 21 pontos James Bouknight is bevágott 5-5 triplát, Xavier Sneed 3/3-mal zárt távolról, míg Theo Maledon 8 lepattanóval és 14 gólpasszal igyekezett ellensúlyozni, hogy az ő keze nem sült, Mark Williams pedig dupla-duplázott. A vendégeknél Fred VanVleet már az első negyedben bekezdett, és végül a 20 pontja mellette karriercsúcsot jelentő 20 gólpasszt is kiosztott, rá építve 38 gólpassznál állt meg a Raptors, és sokszor valóban könnyű kosarakar szereztek, 90-44-re nyertek a festékből. Pascal Siakam megszórta magát, 24 dobást vállalva 36 pontig jutott, emellett 7-7 lepattanót és gólpasszt is elért, a hajrában is lehetett rá számítani, de mellette O.G. Anunoby sem tétlenkedett, 5/6 hármassal vette ki a részét a Raptors 8/28-as triplázásából. A végeredmény tükrözi mindkét csapat szándékait, a Hornets erőteljesen tankol, míg a Raptors igyekszik bebiztosítani a helyét a play-inben, és ennek megfelelően nem is tördelték faultok a meccset, a hazaiak 14, a vendégek 11 személyi hibát vétettek csak, és a két csapat együtt mindössze 21 büntetőt dobott.

A Hornets legjobb dobói: Mykhailiuk 26/15, Bouknight 21/15, Williams 15
A Raptors legjobb dobói: Siakam 36/6, Anunoby 23/15, VanVleet 20/3

 

Chicago Bulls – Memphis Grizzlies 128-107

Ellentétes félidők. A Grizzlies kezdte jobban a meccset, hamar 10 pont körüli előnyre tettek szert, és a második negyed derekán már 38-61 is állt az eredményjelzőn, de a Bulls le tudta faragni 15 pontra a hátrányát a nagyszünetre. A fordulás után egyértelműen átvették az irányítást a hazaiak, a 40-16-ra megnyert harmadik negyedükkel fordítottak, és az utolsó 12 percben tovább tudták növelni az előnyüket, 104-101 után ismét robbantottak. Néhány napja még a Grizzlies mutatott be egy 85-43-as periódust a Clippers ellen, ezúttal viszont az elszenvedői voltak egy 90-46-os időszaknak, 44 ponttal bukták el az utolsó 29 percet, és ezzel nagy valószínűséggel az is eldőlt, hogy nem fogják tudni utolérni a nyugati éllovas Denvert.

A Bulls duója megoldotta. A meccs elején DeMar DeRozan sorra rontotta el a dobásait, de végül belejött, így eljutott 31 pontig, 5 lepattanóig és 7 gólpasszig, összességében viszont csak 11/26 dobása ért célba. Zach LaVine csapattársa helyett is hatékony volt, 36 pontot ért el 13/19-es mezőnymutatóval, és emellett kiosztott 9 gólpasszt is, és tette ezt eladott labda nélkül – a Bulls csapatként is csak háromszor veszítette el a játékszert, szemben a Grizzlies 18 eladott labdájával, amiből 31 pontot kaptak a vendégek. A Grizzliesnél Jaren Jackson Jr. 31 ponttal, 8 lepattanóval és 5/8 triplával jelentkezett, Desmond Bane is beszórt 21 pontot kevés rontott dobással, míg Ja Morant (17 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz) tripla-duplázott, de a Bulls könyörtelenül kihasználta ellenfele hibáit, és ezzel szinte biztossá vált, hogy bejutnak a play-inbe, egy győzelem, vagy egy Magic-vereség is biztosítja már a helyüket.

A Bulls legjobb dobói: LaVine 36/9, DeRozan 31, White 19/6
A Grizzlies legjobb dobói: Jackson Jr. 31/15, Bane 21/6, Morant 17/6

 

Minnesota Timberwolves – Portland Trail Blazers 105-107

Minnesotai betli. Négy kezdőjátékosa nélkül, 12-ből 11 vereséggel érkezett meg erre a találkozóra a Portland, így a playoffért harcoló Minnesotának kötelező lett volna hoznia a hazai győzelmet, ehelyett újabb vereséget gyűjtött be a nemrég még jó formában lévő, most viszont már sorozatban harmadszor bukó társaság. A gyengébb kezdés után feljavultak a vendéglátók, fordítottak és a harmadik negyed hajrájában már 12 ponttal is vezettek, de onnan is sikerült elrontaniuk az estét, és végül szoros küzdelemben kikapniuk. Hiába Anthony Edwards 37 pontja, a csapat összességében lassan és körülményesen játszott, Karl-Anthony Towns például egy kosarat és öt faultot jegyzett, ami nem lehetett elég az üdvösséghez. A teher nélkül pattogtató portlandi cseresort a 27 pontos Shaedon Sharpe vezette, de mindenki hozzátett valamit, az akaratra nem lehetett panasz, és a negyedik negyedben újra visszavette a vezetést a társaság. Ott fordulatosan alakult a küzdelem, de 100-98 után egy 6-0-s futással dűlőre vitte az ügyet a Portland, majd Sharpe 24 másodpercnél dobott még egy clutch kosarat, a Wolves pedig elrontotta az utolsó támadását, Kyle Anderson kezében maradt az egyenlítés. A Blazersnek így is mindegy, a Minny viszont lépéshátrányba került a 7-8. helyhez képest.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 37/9, Anderson 13/3, Conley 11/6
A Trail Blazers legjobb dobói: Sharpe 27/6, Knox II 19/6, Watford 15

 

Brooklyn Nets – Utah Jazz 111-110

Majdnem elszórakozta a Nets. A mérkőzés jelentős részében a hazaiak irányítottak, a nagyszünetben 11 ponttal vezettek, majd a negyedik negyed elején 93-70 is állt az eredményjelzőn, de a Jazz nem adta fel, és egy 26-8-as futásra építve egyetlen pontra csökkentették a hátrányukat. Talen Horton-Tucker (32 pont, 8 gólpassz) sorra szállította a nagy kosarakat, csak a negyedik negyedben 15 pontot dobott, mellette Lauri Markkanen (23 pont, 9 lepattanó) is ponterős volt, Ochai Agbaji beszórt egy clutch triplát, és a győzelemért is támadhattak, miután Seth Curry kihagyott két büntetőt 5,1 másodperccel a vége előtt, de Kelly Olynyk elrontotta a potenciális meccsnyerőt. A Nets ezzel óriási lépést tett a keleti hatodik hely bebiztosításáért, méghozzá úgy, hogy a 30 ponttal és 7 lepattanóval záró Mikal Bridges csak 9/25 dobását süllyesztette el, mellette Spencer Dinwiddie (17 pont, 12 gólpassz) is sok dobást rontott, illetve a lepattanózást is elbukták – a Jazz ezzel szemben lassan kezdhet lemondani a play-in elérésről is, továbbra is 1,5 meccs a hátrányuk, és a hátralévő négy találkozójukon kétszer találkoznak a Lakersszel, illetve egyszer-egyszer a Thunderrel és a Nuggetsszel.

A Nets legjobb dobói: Bridges 30/3, Johnson 18/3, Dinwiddie 17/6
A Jazz legjobb dobói: Horton-Tucker 32/9, Markkanen 23/3, Agbaji 19/6

 

Atlanta Hawks – Dallas Mavericks 132-130 - hosszabbítás után

Szerencséje volt a Hawksnak. A végig szoros, izgalmas találkozón egy fokkal inkább az Atlanta állt közelebb a győzelemhez, vezetett már 15 ponttal is, de nem tudott igazán döntő fölényt kialakítani, a Mavs mindig vissza tudott kapaszkodni és mindkét félnek megvolt az esélye a sikerre. A rendes játékidő végén aztán megnyerhette volna a Dallas: előbb egy másodpercnél Christian Wood hibázott büntetőt, majd 0,1 másodperccel az órán JaVale McGee állhatott oda a vonalra, de ő is csak az egyiket dobta be, így maradt az egál - ott maradt a center kezében a győzelem. A hosszabbítás végén Kyrie Irving egyenlített 130-130-nál, az utolsó játéknál azonban megint az Atlantának volt szerencséje: Trae Young véletlenül rálépett Josh Green lábára, és emiatt ütközött össze az érkező Irvinggel. A játékvezetők védőfaultot fújtak, és ezzel eldöntötték a meccset, Young bedobta a két büntetőt, így győzött az Atlanta, így szorosan, de tartja a nyolcadik helyét Keleten - miközben a Dallas már egy teljes meccs hátránnyal követi a nyugati tizedik helyet, a szakadék szélén billeg a társaság.

Irving 41 pontja sem lett elég. Az utolsó, meccsdöntő fault ellenére nem érheti sok kritika Irving teljesítményét, aki 41 ponttal a találkozó legjobbjaként tündökölt: 16/27-et dobott mezőnyből, 8/8-at a vonalról, és volt még 4 gólpassza is egy eladott labdára. Luka Doncic jóval kevésbé volt most sztár, ő 8/21-es mezőnyözéssel erőlködött össze 22 pontot, 7 gólpasszára 5 eladott labda jutott, és a végjátékban sem igazán lehetett rá számítani, de ennél is nagyobb baj volt a csapatvédekezés, amely ezúttal sem gördített túl nagy akadályt az ellenfél elé. Az Atlantánál heten is legalább 13 pontot dobtak, hárman is dupla-dupláztak, nyerték a lepattanózást, vigyáztak a labdára és bár szerencséjük volt a rendes játékidő, illetve a hosszabbítás végén is, de nem érdemtelenül arattak újabb győzelmet.

A Hawks legjobb dobói: Murray 25/3, Young 24, Collins 18/12
A Mavericks legjobb dobói: Irving 41/3, Doncic 22/9, Wood 18/6

 

New York Knicks – Washington Wizards 118-109

Bejutott a rájátszásba a Knicks. A hazaiak továbbra is Julius Randle nélkül kénytelenek játszani, de így is sorozatban a negyedik meccsüket nyerték meg, ezzel hivatalossá vált, hogy egyenes ágon bejutnak a rájátszásba. A Wizards elleni győzelem kulcsa a 33-18-ra megnyert harmadik negyed volt, majd ezt követően a negyedik negyedet is jól kezdték, és csak 114-94 után eresztettek le kicsit. A hazaiaknál négyen is átlépték a 20 pontos határt, Jalen Brunson és Quentin Grimes is 27 pontot dobott, előbbi 8 gólpasszt is jegyzett, míg utóbbi 6/11 triplával zárt, de mellettük Immanuel Quickley (22 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Obi Toppin (21 pont, 9/15 mezőnyből) is ponterősen játszott. A Wizardsnál Bradley Beal és Kyle Kuzma mellett ismét hiányzott Kristaps Porzingis is, így leginkább a 29 pontig jutó Corey Kispert kosaraira építettek támadásban, de mellette csak Johnny Davis (16 pont, 6 lepattanó) jelentett komolyabb veszélyt támadásban. Taj Gibson esetében érdemes megjegyezni a 4/5 bedobott triplát, Kendrick Nunn is elsüllyesztett 3/4 hármast, de ezzel együtt is alulmaradtak, így eldőlt, hogy nem jutnak be a play-inbe.

A Knicks legjobb dobói: Grimes 27/18, Brunson 27/3, Quickley 22/9
A Wizards legjobb dobói: Kispert 29/12, Davis 16/6, Gibson 14/12

 

Orlando Magic – Detroit Pistons 128-102

A Magic elméletben még reménykedhet. A Bulls győzelmével szinte biztossá vált, hogy a Magic nem éri el a play-int sem, de elméleti esélyük még van erre, amennyiben minden hátralévő meccsüket megnyerik, míg riválisuk elveszti az összes meccsét, mert akkor az egymás elleni eredmények nekik kedveznek. A Pistons ellen magabiztosan hozták a kötelezőt, nyolc játékosuk is kétszámjegyű termést ért el, Franz Wagner (16 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz, 3 labdaszerzés) sokoldalúan játszott, Jalen Suggs (18 pont, 4 labdaszerzés, 4/6 tripla) jól húzta szét a pályát, Wendell Carter Jr. (14 pont, 9 lepattanó, 3 labdaszerzés) pedig közel járt egy dupla-duplához, így az is belefért, hogy csak 25/40 büntetőt dobtak be – ebben vastagon benne volt Paolo Banchero keze, aki 4/11-gyel zárt a vonalról. A Pistons ezzel szemben elkönyvelhette a 20. vereségét az elmúlt 21 meccsén, ezúttal Jaden Ivey sem dobott jól, Killian Hayes viszont eljutott 20 pontig és 7 gólpasszig, és James Wiseman (12 pont, 10 lepattanó) is összehozott egy visszafogott dupla-duplát, de sokra nem mentek ezzel, és már csak elméleti esély van arra, hogy nem ők lesznek a ligautolsók.

A Magic legjobb dobói: Suggs 18/12, Anthony 17/6, F. Wagner 16/3
A Pistons legjobb dobói: Hayes 20, Omoruyi 19/9, Ivey 14/6

 

Sacramento Kings – San Antonio Spurs 134-142 - hosszabbítás után

A Spurs kispadja megnyerte. A Kings egy győzelemmel még harcba szállhatott volna a nyugati második helyért, ugyanakkor a Spurs tudta tartani a lépést támadásban, és Kevin Huerter potenciális meccsnyerője is kimaradt a rendes játékidő legvégén. Domantas Sabonis (26 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) és De’Aaron Fox (28 pont, 4 gólpassz) sem hozott rossz számokat, de mindketten sokat hibáztak, Sabonis 5 büntetőt is kihagyott, Fox pedig 0/8-at hozott össze triplából. A Spurs kezdőjéből Tre Jones nagyot játszott, 17 ponttal, 10 lepattanóval és 11 gólpasszal tripla-duplázott, vele a pályán +24-ben zártak a vendégek, de mégsem ő lett a meccs hőse, hanem a padról 30 ponttal beszálló Doug McDermott, aki 22 pontot ért el a negyedik negyedben és a hosszabbításban. A Spurs padja rajta kívül is működött, Julian Champagnie 26 ponttal és 6 lepattanóval szállt be a meccsbe, Dominick Barlow (12 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) pedig sokoldalú játékkal, ők is nagy szerepet játszottak ebben a győzelemben, aminek köszönhetően egyre biztosabbnak tűnik, hogy a harmadik legrosszabb mérleggel fejezik majd be az alapszakaszt, már 1,5 meccs az előnyük a Houstonhoz képest.

A Kings legjobb dobói: Fox 28, Sabonis 26/3, Murray 18/6
A Spurs legjobb dobói: McDermott 30/12, Champagnie 26/12, Jones 17

 

Houston Rockets – Los Angeles Lakers 109-134

Könnyen hozta a kötelezőt a Lakers. A playinbe jutásért folytat nagy harcot a Los Angeles, és Darvin Ham legénysége nem is adott sok esélyt a sereghajtó Houstonnak: a 14 ponttal nyert első negyed után kényelmesen lemenedzselte az estét, a nagyszünet után pedig hamar dűlőre is vitte a dolgokat. Anthony Davis kereken 40 pontot dobott 15/20-as mezőnymutatóval, triplakísérlet nélkül, ő igazi "monster" meccset hozott, mellette még négyen dobtak 13-20 pont között, LeBron James (18-10-11) pedig újabb tripla-duplát gyártott, amellyel a vonatkozó örökranglistán utolérte a negyedik helyezett Jason Kiddet. A Lakers 56%-os mezőnymutatóval, 36 gólpasszal és alig hat eladott labdával zárt, minden faktorban messze túlnőtte a Houstont, amelynél a 18 pontos, 15 lepattanós, 5 gólpasszos, 2 labdaszerzéses, 3 blokkos Alperen Sengünt érdemes kiemelni, de csapatszinten nem zavartak túl sok vizet. A Lakers az újabb sikerrel a holtversenyes 7-8. helyen áll Nyugaton, és gyakorlatilag biztosan részt vesz a playinben, de evés közben nő meg az étvágy: vereségek terén az 5-6. Clippers-Warriors párossal is egálban van az együttes, a cél most már az lehet...

A Rockets legjobb dobói: Green 24/6, Porter Jr. 20/18, Sengün 18
A Lakers legjobb dobói: Davis 40, Hachimura 20, James 18/3, Reaves 18/3

 

Oklahoma City Thunder – Phoenix Suns 118-128

Duranttel veretlen a Suns. Továbbra sem kapott még ki a Phoenix mezében Kevin Durant, vele a pályán 6-0-ra áll már az együttes, amely ezúttal is túldobta aktuális ellenfelét: Monty Williams vezetőedző szerint egyszerűen Durant és Devin Booker olyan pluszt jelent támadásban, olyan helyzeteket és dobásokat oldanak meg ők ketten, amik luxusnak, extrának számítanak, és jelentősen megkönnyítik a csapat helyzetét. Az első negyedben mgé az OKC állt jobban, de a második játékrészben 42 pontot dobott a felpörgő Suns, amely 14-gyel vezetett a nagyszünetben, és bár a Thunder hatalmasat küzdve feljött három egységnyire a záró etapban, de amikor kellett, akkor válaszolt a Phoenix, amely így végül magabiztos játékkal tudott nyerni. Durant 35 pontot szórt 13/21-es mezőnymutatóval, 5-5 lepattanóval és gólpasszal, a negyedik negyedben pedig egymaga 13 egységet jegyzett, míg hátul fontos pillanatban blokkolta Shai Gilgeous-Alexander dobását. Booker 22 pontot és 10 gólpasszt, Chris Paul 16 pontot és 8 gólpasszt, Deandre Ayton 19 pontot és 11 lepattanót tett a közösbe, csapatszitnen 57%-kal tüzeltek, és zsinórban ötödik sikerükkel már-már bebiztosították a negyedik kiemelésüket - teendő viszont így is van, hiszen Durantet teljes mértékben be kell építeni a playoffra.

Nehezebb helyzetben van az OKC. A Thundernél ugyan 39 pontot dobott Shai Gilgeous-Alexander 50%-os mezőnymutatóval és 17/17 büntetővel, de egy ilyen ellenféllel szemben egyszerűen nem volt elég a csapat - védekezésben sem volt válaszuk, támadásban pedig hiányzott a tűzerő SGA szokásos remeklése mellől. A vereséggel a nyugati 10. helyen állnak, és bár az ismét kikapó Mavs előtt egy meccsel vezetnek, de három kemény meccsük van hátra, és azért legalább egyet nyerni kellene a playinhez - meglátjuk, hogy képesek lesznek-e rá.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 39, Giddey 16/6, Dort 14/6, Wiggins 14/6
A Suns legjobb dobói: Durant 35/9, Booker 22/3, Ayton 19

 

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 115-105

Mitchell megint elérte a 40 pontot. Egymást követő harmadik meccsén érte el a 40 pontos határt Donovan Mitchell, ugyanakkor a Hawks elleni 44 és a Knicks elleni 42 sem ért győzelmet, viszont a Pacers elleni 40 már igen. A hátvéd 14/25 dobását elsüllyesztette, de mégsem neki köszönheti a Cavaliers, hogy 29-18-ra behúzták a negyedik negyedet, mert ekkor Darius Garland (20 pont, 6 gólpassz) és Caris LeVert (15 pont, 3 blokk) lépett elő, mindketten 8-8 pontot tettek be a közösbe a döntőnek bizonyuló utolsó 12 percben, de a dobásával addig szenvedő Evan Mobley (14 pont, 16 lepattanó, 4 gólpassz, 4 blokk) is megvillant párszor. A tartalékos Pacers azzal együtt is sokáig tartotta a lépést, hogy náluk hiányzott egy igazi vezér támadásban, Bennedict Mathurin leginkább a 8/8 büntetőjére építve jutott el 19 pontig, Jordan Nwora (15 pont, 10 lepattanó) pocsékul dobott, ugyanakkor T.J. McConnell (16 pont, 5 gólpassz, 7/8 mezőnyből) vezetésével 41-21-re nyerték a kispadok csatáját, a második soruknak köszönhetően tudtak egyáltalán meccsben maradni.

A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 40/9, Garland 20/6, LeVert 15/6, Allen 15
A Pacers legjobb dobói: Mathurin 19/3, McConnell 16, Nwora 15/6

 

Milwaukee Bucks – Philadlephia 76ers 117-104

Hamar meglépett, végig irányított a Bucks. A kiemelt keleti csapatok csúcsrangadóján nagyon hamar megadta az alaphangot a Milwaukee, hiszen a ligaelső 41-26-ra nyerte az első negyedet, 8/8-cal és 12/13-mal kezdett mezőnyből, felkészült, motivált, agresszív, tudatos játékkal nyitotta az estét. Onnantól pedig végig kontrollálta is a találkozót a vendéglátó, a Sixers egyszer sem tudott közel kerülni, folyamatosan kétszámjegyű volt a különbség, volt közte 22 egység is, a tudatos, jó védekezés mellett az egész mérkőzés ritmusa a Bucks szájíze szerint alakult, a Philly nem tudott ebbe érdemben beleszólni. Giannis Antetokounmpo (33 pont, 14 lepattanó, 6 gólpassz, 3 blokk) MVP-teljesítménye mellett Khris Middleton (19 pont, 9 gólpassz), Jrue Holiday (18 pont, 4 labdaszerzés), Brook Lopez (21 pont, 9/13 mezőnyből) és a padról érkező Bobby Portis (18 pont, 8/11 mezőnyből) is kitett magáért, csapatként 57,5%-kal dobtak mezőnyből, vigyáztak a labdára, és remekül védték a festéket, egyúttal nagyszerűen bontották le a Philly alapjátékait is. A magabiztos győzelem nagyon kellett is a Boston elleni kiütéses vereség után, egyrészt így megmaradt a kétmeccses előnyük a tabella élén, másrészt az önbizalmuknak is jót tett - még négy mérkőzésük van, ha nem esnek össze, akkor övék lesz az első hely.

Kevés volt a Philly. Joel Embiid 28 ponttal, 9 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt, de csak öt büntetőt harcolt ki és alig 11/25-öt dobott mezőnyből, 1/7-et távolról, kitolták őt Lopezék a komfortzónájából, és nem tudta hozni a várt MVP-performanszt. Mellette James Harden pláne nem játszott jól, 11 ponttal, 6 gólpasszal, 9 mezőnykísérlettel és 5 eladott labdával ült le, őt teljességgel eltüntették Holidayék, így Tyrese Maxey 29 pontjára és 6/7 triplájára volt szükség ahhoz, hogy legalább a kiütést el tudják kerülni. Doc Rivers szerint a Milwaukee "szétrúgta a seggüket", felkészültebb, motiváltabb, agresszívabb csapat volt a hazai, ők pedig csak sodródtak és keresték önmagukat - jó lecke volt ez számukra, ebből kell tanulniuk és felállniuk a folytatásban.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 33, Lopez 21/3, Middleton 19/9
A 76ers legjobb dobói: Maxey 29/18, Embiid 28/3, Harden 11/3

 

Denver Nuggets – Golden State Warriors 112-110

Jokics nélkül nyert a Denver. Legjobbja nélkül állt ki a Nuggets, Nikola Jokics zsinórban harmadszor is pihent egy kisebb sérülés miatt, és csapata nem is kezdett jól: tíz ponttal vesztette el az első negyedet, a másodikban pedig már tizenöttel is égett. Aztán sikerült rendezni a védekezést, támadásban pedig ritmust fogni, hamar visszajöttek egálközelre, az utolsó negyedet pedig már ők kezdhették minimális előnyből. Ott aztán nagyon letisztult, tudatos, pontos játékkal (és a GSW borzasztó dobóformájával) meg is lógtak, két és fél perccel a vége előtt 11 ponttal vezettek, de a végén a szerencsére is szükségük volt: Klay Thompson nagy dobásaival 112-110-re jött fel a Warriors, majd Kevon Looney labdaszerzése után a győzelemért/egyenlítésért támadhattak a vendégek. Ismét Thompson kapta a labdát, azonban az ígéretes triplahelyetet ezúttal elrontotta, majd a támadópattanó után hiába került vissza hozzá a játékszert, abba a dobásba már beleblokkolt Jamal Murray, így végül kivédekezte és megnyerte a meccset a Nuggets. Murray 26 ponttal, 8 gólpasszal és hasznos védekezéssel a társaság egyik legjobbja volt, Michael Porter Jr. 29 pontal, 11 lepattanóval és 4/8 triplával csillogott, de Gordon, Brown és Green is megtette a magáét, úgyhogy nagyon elégedettek lehetnek a Jokics nélküli sikerükkel. Négy meccs van hátra, hárommal vezetnek, következőleg akár matematikailag is bebiztosíthatják a nyugati első helyüket.

Besült a Splash Brothers. Nem kellett volna sok a Warriors sikeréhez, egyszerűen csak a "normálishoz" valamivel közelebb lévő Curry-Thompson páros: a két dobógép ugyanis úgy szenvedett össze 46 pontot, hogy ehhez 17/56-os mezőnymutatóra (30%) és 7/30 triplára (23%) volt szüksége. Az ő téglagyártásuk behatárolta a GSW plafonját ezen a mérkőzésen, hiába játszott jól DiVincenzo vagy Looney, 40%-os mezőnyözéssel és 21%-os triplázással az a csoda, hogy volt reális esélyük a győzelemre idegenben. Tehetnek el pozitívumokat a meccsből, de a vereség azért bosszantó, mert iszonyatosan fontos lett volna ez a mérkőzés a playoff-harc szempontjából - most fogadják az OKC-t, majd egy Sacramento-Portland idegenbeli back-to-backkel zárják az alapszakaszt, és a playin elkerüléséhez könnyen lehet, hogy mindhármat nyerni kell...

A Nuggets legjobb dobói: Porter Jr. 29/12, Murray 26/9, Brown 14
A Warriors legjobb dobói: Thompson 25/15, Curry 21/6, DiVincenzo 18/3

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus