A Bulls túldobta a Thundert, Matthews szezonjának vége

Westbrook 43 pontja nem ért győzelmet Chicagóban - drága sikert aratott a Portland: Matthews szezonjának vége

Russell Westbrook 43 pontos estéje egy újonc és egy váratlan nyerőember miatt nem ért győzelmet Chicagóban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) csütörtöki játéknapján, a Portland viszont nagy árat fizetett a Dallas elleni sikerért: Wesley Matthews-t elveszítették a szezon hátralévő részére. Íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jelenetei állandó videós rovatunkban megtekinthetők!

Chicago Bulls – Oklahoma City Thunder 108-105

Váratlan nyerőember. Egy perccel a vége előtt még négy ponttal vezetett a Thunder, sőt, a parádézó Mirotic (26 pont, 14 az utolsó negyedben) hármasára is felelni tudott még Westbrook. Öt másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt azonban homályt dobott az OKC egyese, így maradt még egy esélye a hazai csapatnak: az oldalbedobást Gasol kilőtte a sarokba, E’Twaun Moore pedig beemelte a triplát, amivel óriási hajrában nyerni tudott a Chicago. A semmiből előkerülő Moore 19 pontot szórt 9/10-es mezőnymutatóval, az utolsó negyedben pedig mind a hat dobását értékesítette.

Ez mind szép, de változtatni kell. Russell Westbrook ma is szétszedte az ellenfél védekezését, de a 43 pont ellenére nem ez a jó út – ezúttal is több, mint harminc dobást vállalt, az ő egyszemélyes előadása pedig nem kifizetődő. Ma Ibaka azért megkapta a dobásait, de amíg Westbrook úgy gondolja, hogy 30-34 rádobással kell dolgoznia, komoly csapatok ellen elkerüli a siker az együttest – a fontos kosarai mellett ma a végén egy homály és egy eladott labda került a neve mellé.

Mirotic kulcsember lett. Három alapembere nélkül kénytelen pályára lépni a Bulls már egy ideje, ennek ellenére 5-2-re hozták a hazai szériájukat – ebben nagy szerepe volt a spanyol erőcsatárnak. Mirotic ma is 26 pontot és 8 pattanót tett hozzá, 16 büntetőt harcolt ki és (utóbbit leszámítva) nagyjából ennyit átlagol Gibson kidőlése óta – a gárda egyik legfontosabb láncszeme jelenleg. Mi lesz, ha Gibson visszatér...

A Bulls legjobb dobói: Mirotic 26/6, Gasol 21, Dunleavy 21/9
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 43/9, Ibaka 25, Augustin 10/6

Portland Trail Blazers – Dallas Mavericks 94-75

Megvan az ötödik. Sorozatban az ötödik győzelmét aratta a Portland, amivel megelőzték a bukdácsoló riválisokat és újra felléptek a nyugati harmadik helyre. A palánk alatt egyértelműen fölényben voltak (56-41-re nyerték a lepattanózást), a védekezésük nagyon jól működött, alig volt jó dobóhelyzete a vendégcsapatnak – elöl pedig megoszlottak a terhek, Batum, Aldridge, Lillard és Lopez is hozzátette, amit kellett.

Pontatlan volt a Dallas. Nem ízlett a Blazers védekezése a vendégeknek, a Jefferson-Stoudemire pároson kívül még csak elfogadható dobóteljesítményt sem nyújtott senki – a Rondo-Ellis hátvédduó 10/33-as mezőnymutatójához Nowitzki és a visszatérő Chandler 6/17-et tudott hozzátenni. Az első negyedet leszámítva nem is voltak partiban, bár a Portland is sokat hibázott, Lillardék ezeket büntetőkkel kompenzálták (19/21, a Dallas 7/8) – ráadásul az sem a texasiak ügyét szolgálta, hogy összesen két (!) triplát tudtak elsüllyeszteni.

Matthews megsérült. Nagy árat fizethet a Portland a sorozatban ötödik győzelemért, ugyanis Wesley Matthews bal lába megsérült a harmadik negyedben – le kellett támogatni a pályáról és már nem tért vissza. A legfrissebb hírek szerint a hátvéd Achillese sérült meg és akár a szezon hátralévő részét is kihagyhatja.

 

A Trail Blazers legjobb dobói: Aldridge 17/3, Batum 15/6, Lillard 14/6
A Mavericks legjobb dobói: Ellis 12, Stoudemire 12, Rondo 10, Nowitzki 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus