A Cavs skalpját is kitűzné a Mavericks

A Spurs után a bajnokkal meccsel a Dallas - Philadelphiába látogat a Kings - otthon nyerne a Boston - folytatja a Miami?

 

Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 00:00

A Sixers back-to-backet játszik, és sorozatban két vereség után javítana, de a Kings is hasonló helyzetben van - ők ugyan nyertek legutóbb, de az elmúlt öt napban játszottak három meccset, ebből kettő hosszabbítással végződött. A vendégek nyolcmeccses túrája a végéhez közelít, DeMarcus Cousins nagy formában viszi a hátán övéit, de kérdés, hogy látjuk-e Joel Embiid ellen, aki előző este pihenőt kapott sérült térde miatt. Ha játszik a Philly centere, akkor ötös poszton óriási csatára számíthatunk, és ha a hazai cserék is összeszedik magukat, akkor jó esélye lesz a Sixersnek. A két csapat egyébként egyszer már találkozott, akkor Cousins jött ki győztesen 30 ponttal és egy clutch blokkal Embiiden, így ha játszik az újonc, van miért visszavágnia - ezt az összecsapást egyébként még november 30-áról halasztottak el idáig.

Miami Heat - Brooklyn Nets 01:30

A Sixers-csoda kezd elmúlni, de van helyette Heat-csoda, hiszen a floridaiak sorozatban hét győzelemnél tartanak, és ezen a meccsen is kötelező számukra a győzelem - igaz, a keretük továbbra sem túl erős, kérdés, hogy meddig lehet nyújtani egy ilyen szériát. Mindenesetre a ligautolsó ellen otthon nem kérdés, hogy nyerniük kell Waiterséknek, ha hozzák a megszokott védekezésüket, akkor a még magához képest is gödörben lévő Nets nem okozhat gondot - a vendégeknél Kenny Atkinson szerint gondok vannak az akarattal és főleg a védekezéssel jó ideje, lehet, hogy át is alakítja a rotációt.

Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 02:00

Nagyon kellene ez a siker mindkét félnek, a Magic előző este bravúros győzelmet aratott Torontóban, de kérdés, hogy abból mit tudnak átmenteni erre a meccsre, illetve hogy a back-to-back mennyit vesz ki a jelenleg elég szűk keretből. Karl-Anthony Towns óriási formában van a Wolvesnál, vele nagyon megszenvedhetnek Vucsevicsék, de összességében csapatként is összeállni látszik a Minnesota - az előző öt találkozóból négyet megnyertek Wigginsék és megindították a felzárkózást. Az nem kérdés, hogy jobbak a hazaiak, az sem, hogy pihentebbek, és a motivációval sem lehet gond, de érdekes matchopok azért lehetnek, és a Magic periméter-gyengeségeit nem biztos, hogy ki tudják aknázni LaVine-ék.

Boston Celtics - Detroit Pistons 02:00

A Celtics végre utolérte, sőt, meg is előzte a Raptorst, most hazai pályán pedig növelheti is előnyét a keleti második helyen. A találkozó nagy kérdése, hogy a Detroit védekezése (az előző három meccsen 112, 109 és 116 kapott pont) mihez kezd majd Isaiah Thomassal (29,1 pontos átlag) és a remeklő bostoni támadójátékkal, amely az előző öt meccsből három alkalommal elérte a 120 pontot, még egyszer a 110-et és egyszer a 108-at. Andre Drummondban bízhatnak a palánk alatt, Horford lepattanózásával nincs jó helyzetben a Celtics, de egyrészt a hazai center kihúzódva ezt ellensúlyozhatja támadásban, másrészt a Detroitban nincs olyan tűzerő, hogy egy Drummond-extra elég legyen a sikerhez. Leírni azért nem kell a vendégeket, hiszen a szezon során egyszer már nyertek ebben a csarnokban, akkor 121 pontot dobtak, és ha most is elkapják a fonalat Reggie Jacksonék kintről, akkor lehet keresnivalójuk.

Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 02:30

Mindkét csapat back-to-backet játszik és mindkettő győzelemből érkezik, ami plusz energiát adhat ilyen esetben. A Cavs jól játszva megverte az OKC-t, és úgy fest, hogy kijött a gödörből, de cserébe elveszítette Kevin Love-ot, aki valószínűleg most nem játszik - a Mavs nagy meglepetésre San Antonióban tudott nyerni, náluk viszont lehet, hogy Dirk Nowitzki kap pihenőt. A sérültlistán Williams és Smith szerepel elsősorban, de Tyronn Lue már belengette, hogy ezeken a meccseken pihentetni fog, elképzelhető, hogy akár James, akár Irving szabadnapot kap - ebben az esetben jó esélyeik lehetnek a hazaiaknak, feltéve persze, hogy ők nem B-csapattal állnak ki a back-to-back miatt. A texasiak mindenesetre jó formában vannak, a Spurs ellen ült a small-ball, ráadásul a 38 pontos clevelandi vereségért is illene visszavágni a bajnoknak.

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 04:30

A Memphis jó játékkal nyerte meg a Jazz elleni rangadót, most pedig kötelező a győzelem Gasolék számára, hiszen a Suns továbbra is Nyugat egyik leggyengébb csapatának számít. Ezzel együtt a támadópotenciálját megmutatta a Phoenix az utóbbi időben, Bledsoe és Booker is nagy formában van, melléjük Chandler, Chriss vagy Warren is fel szokott lépni, tűzerőben jól állnak - a kérdés a védekezés, illetve hogy Bledsoe-ék mennyire tudnak villogni a Grizzlies perimétere ellen. A palánk alatt is érdekes harc lehet, hiszen Gasol és Randolph legutóbb dominált a Utah ellen, ha most leveszik Chandlert, és ezúttal is ők fogják irányítani a vendégek támadásait, akkor megint kontrollálhatják a játékot.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus