A Chicago Bulls továbbra is a Brooklyn Nets mumusa

Két összecsapást rendeztek ma az NBA-ben, amelyek a szezon menetrendjének összeállításakor még rangadónak számítottak - végül a sok sérült ellenére sem okoztak csalódást a mérkőzések. A Bulls végig koncentrálva verte meg a Brooklynt, és egyre inkább remegő lábakkal várhatják Joe Johnsonék a Chicago elleni meccseket. Los Angelesben a nyolc emberrel kiálló Lakers majdnem megviccelte a Thundert, a végén azonban nem borult a papírforma - és Kevin Durant is újabb 40 pont feletti előadáson van túl. 

 

Chicago Bulls - Brooklyn Nets 92-76

Megy a dobás, jön a győzelem. Idén még csak nyolcadik alkalommal érte el mezőnyből az 50 százalékot a Bulls (sorozatban egyébként második meccsükön dobnak remekül), és a nyolcadik ilyen mérkőzésüket is behúzták. A visszatérő Carlos Boozer (15 pont, 10 lepattanó) és Joakim Noah (14 pont, 13 lepattanó, 7 gólpassz) is dupla-duplázott, utóbbinak majdnem összejött pár napon belül egy újabb tripla-dupla is - ráadásul cseréjük, Taj Gibson sem akart lemaradni, csapata legeredményesebbjeként tündökölt (16 pont, 5 lepattanó, 2 blokk). A remekül védekező Jimmy Butler ezúttal kiválóan is dobott (14 pont, 6/8 mezőnyből, 5 pattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés, 2 blokk), a két irányító, Kirk Hinrich és DJ Augustin pedig 12 gólpasszt osztott ki a társaknak. Mindezek mellé brutális védekezés is társult - ma nem volt gyenge pontja a Chicagónak. 

Szétszedték a Brooklyn játékát. Egyre jobb formában van a Nets, lassan feledtetik a szezon eleji borzalmas játékot – ma viszont ízelítőt kaptak a ligaelit védekezésből. Shaun Livingston például csapata első hét pontját szerezte – a hátralévő bő 40 percben hármat tudott ehhez hozzátenni. Andrej Kirilenkón kívül (8 pont, 3/3 mezőnyből) gyakorlatilag senki nem tudta elkapni a fonalat támadóoldalon, az orosz pedig nem 30 pontos meccseiről ismert. 39 százalék alatt maradtak mezőnyből, 30 alatt a triplavonalon túlról, ráadásul a büntetőket is borzasztóan (19/28) dobták – a Bulls pedig végig irányította a játékot. 

Repkedtek a technikaik. Joe Johnson lekönyökölte Jimmy Butlert egy szabad labdáért folyó küzdelemben, amit Butler sem hagyott szó nélkül, Johnson pedig megpöckölte ellenfele fejét is – mindketten technikait kaptak. Rajtuk kívül Noah és Paul Pierce számára is ki kellett osztani egy-egy figyelmeztetést. 

A Nets mumusa. Az előző alapszakaszból átnyúlóan sorozatban negyedszer verte el a Bulls a Netset, és ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a 2013-as playoff első köréből pályahátránnyal is kiütötte a Brooklynt az ezer sebből vérző, Jimmy Butlert nem ritkán 48 percekre bevető Chicago. Jason Kiddék március 3-án vághatnak vissza hazai pályán. 

A Bulls legjobb dobói: Gibson 16, Boozer 15, Dunleavy 14/9, Noah, Butler 14-14.
A Nets legjobb dobói: Pierce 15/6, Williams 13, Johnson 11.

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 103-107

Majdnem csoda. Továbbra is csak nyolc bevethető játékosa van Mike D’Antoninak (Steve Nash még mindig játékképtelen), ennek ellenére tobzódtak a remek egyéni teljesítményekben – az első három negyedben. Mind az öt kezdőjátékos elérte a 10 egységet, a háromszemélyes kispadról 23 pont érkezett. Chris Kaman végül 19 pontig, 10 lepattanóig és 6 gólpasszig jutott, a játékmester Kendall Marshall pedig 14 pontja mellé 17 (!) gólpasszt osztott ki, mindössze 3 labdaeladás mellett. Az utolsó játékrészig Serge Ibakát gyakorlatilag teljesen kivették a játékból, Reggie Jackson pedig a szokottnál egy szinttel haloványabb volt. 

A végén elfogyott a Lakers. Az MVP-jelölt Durant 43 pontot szórt be a Lakersnek, ebből 16 egységet a záró játékrészben. 82-72-es Lakers-vezetéssel zárult a harmadik negyed, a negyedik elején Ryan Kelly hármasa tovább növelte a különbséget – ekkor azonban Durant és Jeremy Lamb (11 pont) jó játékával 12-0-s futást csinált a Thunder, majd az egykori Lakers-ikon, Derek Fisher hármasával utol is érte ellenfelét. A Lakers a végjátékig tartotta magát, de ott már nem volt esélyük – többek között azért, mert Steve Blake az utolsó másodpercekben nagyon fontos büntetőt rontott el. 

Kevin Durant felemás estéje. Maradéktalanul dicsérhető az OKC kiscsatára a 43 pont, 12 lepattanó és 7 gólpassz miatt, de hiába dobott 27 pontot az első három negyedben, nem igazán volt hatással a mérkőzés alakulására, gyakorlatilag a Lakers kifulladása miatt tudott nyerni csapata. Hat labdát szórt el, 3/13-mal dobott a tripláról, utóbbival tevékenyen hozzájárult a Thunder 28%-os kinti mutatójához és ezzel együtt ahhoz, hogy a Lakers védőoldalon megszállhatta a festéket. 

A Lakers legjobb dobói: Johnson 19/3, Kaman 19, Williams 15/9.
A Thunder legjobb dobói: Durant 43/9, Jackson 16, Fisher 12/6.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus