A Chicago nem adott esélyt a Clevelandnek

Derrick Rose győzelemre vezette csapatát LeBron Jamesék ellen, így a Bulls mehet jobb mérleggel az All-Star szünetre

 

Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers 113-98

Rose vezérré lépett elő. A Bulls irányítója az első pillanattól kezdve agresszív volt, hamar beszórt 13 pontot és nem adta el a labdát – a harmadik negyedben folytatta ezt, folyamatosan támadta a festéket és szerezte a kosarakat. Végül 30 egységig jutott (12/24 mezőnyből, 6/6 büntető), kiosztott mellé hét gólpasszt és győzelemre vezette csapatát – rajta kívül a zsinórban 14. dupla-dupláját jegyző Gasol és az ismét remekül játszó (22 pont, 9/11 mezőnyből, 4/6 tripla) Snell emelhető ki, de Noah és Gibson is hozzátette, amit kellett.

James egyedül maradt. Kevin Love szemproblémái miatt nem léphetett pályára, Irvinget pedig megfogta Rose és a Bulls – az irányító végül 17 pontig jutott 6/18-as dobóteljesítménnyel. Smith-nek sem ment a dobás, Mozgov faultgondok miatt csak 26 percet játszhatott (igaz, ennyi idő alatt is dupla-duplázott), James pedig most nem tudta a hátára venni a Cavst – ugyan beszórt 31 pontot, de 12/26-ot dobott mezőnyből és eladott nyolc labdát.

Pontosabb volt a Bulls. Szinte végig a Chicago vezetett, a Cleveland próbált futni az eredmény után, de a hazaiak győzelméhez sok kétség nem fért – mind a négy negyedet Rose-ék nyerték és már a félidő után meglógtak 15 ponttal. A vendégek amellett, hogy csak 43%-kal dobtak és nem volt igazán átütőerő bennük, 16 labdát is eladtak (a Chicago nyolcat) – a hazaiak ráadásul 29 gólpasszt osztottak szét és a festékben is hatékonyabbak voltak, egyszerűen jobban játszott ma a Bulls.

Innen folytatjuk. Az All-Star hétvége előtt a Bulls a keleti harmadik, a Cavs pedig a keleti ötödik, közöttük másfél meccs és a Washington áll – Jamesék pont Wallékhoz látogatnak február 20-án, míg a Chicago Detroitba utazik ugyanakkor.

A Bulls legjobb dobói: Rose 30, Snell 22/12, Gasol 18
A Cavaliers legjobb dobói: James 31/6, Irving 17/3, Mozgov 13

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus