A Chicago vagy a Detroit szedi össze magát?

A Dallast fogadja a Denver - Indianát is bevenné a Wizards - Oklahoma City-be látogat a Hawks - nyerni tud végre a Wolves?

 

Indiana Pacers – Washington Wizards 01:00

A Wizards egyértelműen elindult felfelé, az utóbbi hat meccsből ötöt nyerte, tegnap a Clipperst is megverték Bealék, így a back-to-back ellenére bizakodva léphetnek pályára a Pacers otthonában. Az Indiana nincs ilyen jó formában, de klasszikus 50%-os csapatként működik, otthon 10-4-re áll és idén már 12. alkalommal áll pontosan 50%-on – kettőnél több meccset sosem nyertek vagy veszítettek egymás után. A Wizardsnál a remek forma mellé hozzá kell tenni, hogy a back-to-backek második felén csak 1-4-re, idegenben összesen 2-8-ra áll a gárda, ami azért csökkenti Wallék esélyeit, de mindenképpen érdekes meccsre van kilátás.

Chicago Bulls – Detroit Pistons 02:00

Egyik csapat sincs jó passzban, a Bulls három, a Pistons két vereségből érkezik és a mutatott játék finoman szólva sem volt meggyőző, főleg, ami a támadásokat illeti. A hazaiak ráadásul az elmúlt nyolc meccsből hatot buktak, míg a Pistonsnál megbeszélést tartottak a játékosok, kérdés, hogy melyik fél tudja rendezni a sorait – alapvetően védekezésre építhetnek mindketten, de fontos lesz a palánk alatti harc. Mindez azonban másodlagos addig, amíg nem tudnak ismét felpörögni a csapatok – erre a hazai pálya miatt talán a Bullsnak van jobb esélye, de komoly gödörből kell kimászniuk Butleréknek.

Oklahoma City Thunder – Atlanta Hawks 02:00

A Hawks a Raptors legyőzése után újabb pofonba szaladt bele, míg a Thunder Russell Westbrook 26 pontos, 22 gólpasszos estéjével aratott győzelmet, így otthon most is feléjük billen a mérleg nyelve. A kulcs a védekezés lesz, amikor az működik, akkor sikeres a csapat és ebben nagy szerepe lesz Jerami Grantnek, aki kettestől ötösig mindent játszik már. Az Atlanta továbbra sem igazán találja a kiutat és bár papíron megnehezíthetik Westbrook dolgát, ha a pályán nem tudják valójában limitálni, lelassítani, rossz döntésekbe kergetni, akkor nem lesz sok esélyük – ehhez persze az irányító is sokat tehet hozzá, hajlamos saját magát túlpörgetni. A másik oldalon elsősorban Schrödernek kell bizonyítania, ha ő elkapja a ritmust, akkor működik a gépezet.

Minnesota Timberwolves – Phoenix Suns 02:00

Egyik csapat sincs könnyű helyzetben, a Minnesota egészen nevetséges leolvadást produkált a Houston ellen és elveszített egy megnyert meccset, ez pedig már a sokadik ilyen alkalom volt idén – képtelen úrrá lenni a problémán. A Suns védekezésben még harmatosabb és talán még kevesebb az átütőerő Bookerékben, de a szoros végjátékokban hatékonyabbak, így ha erre kerül a sor, már inkább a vendégekre fogadhatnánk. Nehéz jósolni, mindkét gárda képes meglepetésekre akár meccseken belül is, de nagyon fontos lenne számukra a győzelem – talán otthon a Minny-n nagyobb a teher.

Denver Nuggets – Dallas Mavericks 03:00

A Denver nagyon elkapta a fonalat az előző két találkozón, végre fel tudtak állni teljes kerettel, működött a játék és két ellenfelüket is alaposan megszórták – ezek után a back-to-backet játszó Dallas ellen is jó esélyekkel léphetnek pályára. A továbbra is tartalékos Mavs ugyan egyre inkább összekapja magát és tegnap parádés védekezéssel nyomták le a Sacramentót, de idegenben azért van még min javítani, másrészt óriási dolog lenne, ha két egymást követő napon is ilyen intenzitással tudnának dolgozni – főleg a Nuggets ellen. Alapvetően esélyesebb a Denver, de kérdés, hogy mennyire tudják megtartani ezt a formájukat, illetve érdemes megemlíteni, hogy korábban húsz ponttal kikaptak Dallasban…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus