A Cleveland Cavaliers az NBA Summer League idei bajnoka

Simán győzték le a Houstont Isaiah Mobley-ék, ezzel elhódították a bajnoki címet. 

NBA Summer League, döntő

Cleveland Cavaliers - Houston Rockets 99-78

Végig vezetve, megérdemelten és magabiztosan nyerte meg a döntőt a Cleveland: az ohióiak 28-14-re húzták be az első negyedet, amivel már ekkor megalapozták a sikerüket, és bár a második játékrészben a Rockets kicsit közelített, de a fordulás után ismét a gázra lépett a Cavs, meglett a közte húsz pont, onnan pedig már nem volt visszaút. A clevelandiek 49%-kal dobtak mezőnyből, 37%-kal tripláztak és 25 gólpasszukra 10 eladott labda jutott, míg a Rockets 38 és 30%-kal tüzelt, büntetőből is pontatlanabbnak bizonyult, és az egész játéka elmaradt a várakozásoktól.

A Cavsnél a szokásos nevek emelkedtek ki, az elődöntőben is csillogó, tavaly draftolt Isaiah Mobley 28 ponttal, 11 lepattanóval, 2 blokkal és 2 labdaszerzéssel állt a társaság élére, mellette Sam Merrill 27 pontot és 6/12 triplát süllyesztett el, a második körös újonc Emoni Bates 19 pontot, 5 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett, Craig Porter Jr. pedig 8 ponttal, 9 lepattanóval és 8 gólpasszal egy tripla-duplát közelített.

A Summer League kezdetéhez képest a Rockets kerete mostanra már erősen kiürült (Smith Jr., Eason és Amen Thompson sem játszik már egy ideje), Nate Hinton dupla-duplája pedig nem nyújtott elég vigaszt - az 1/20-as újonc Cam Whitmore is eltűnt most, csak 14 pontot szedett össze 17 dobásból, így pedig nem lehetett igazi esélyük.

Említsük meg, hogy Whitmore-t választották végül az egész Las Vegas-i nyári liga MVP-jének, a döntő MVP-címét viszont Mobley kapta.

A Cavaliers legjobb dobói: I. Mobley 28/3, Merrill 27/12, Bates 19/6
A Rockets legjobb dobói: Hinton 18/3, Whitmore 14/6, Hudgins 13/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus