A Cleveland Washingtonban, a Toronto Detroitban bukott

James és Lowry is hiányzott csapatának - Joe Johnson bemutatkozott a Heatnél - gálázott a Dallas - 130-at dobott az Orlando

A Washington végig vezetve aratott magabiztos győzelmet a LeBron Jamest nélkülöző Cleveland ellen az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, de a Cavs riválisa, a Toronto is bukott, miután Kyle Lowry nélkül szenvedett vereséget Detroitban. A Hawks remek védekezéssel hozta a győzelmet a Charlotte ellen, a Heatnél győzelemmel mutatkozott be Joe Johnson, a Dallas percek alatt kiütötte a Minnesotát, a Philly viszont majdnem felzárkózott mínusz harmincról Orlandóban. A Portland ellenben megállíthatatlan, Damian Lillard újabb remek meccsével Indianában is győzni tudott a gárda.

Visszajátszás: Damian Lillard - több, mint All-Star

Washington Wizards – Cleveland Cavaliers 113-99

Tükörsima Wizards-győzelem. Bár LeBron James hiányzott, így is meglepő volt, hogy mennyire esélytelennek bizonyult a Cleveland, a Washington már az első negyed végén elszakadt kicsit, a második játékrészben tíz pont fölé nőtt a különbség, a fordulás után pedig egy 8-0-s futással gyakorlatilag el is dőlt a derbi – volt már közte harminc is, mielőtt a záró etapban kozmetikáztak volna a vendégek. John Wall (21 pont, 8/11 mezőnyből, 13 gólpassz) nagyon jól szervezte csapata játékát és a védekezésük is nagyon rendben volt, így értékes győzelemmel zárkóztak tovább a playoff-helyek felé.

Szimplán gyenge volt a Cleveland. LeBron Jamest pihentette ma Tyronn Lue, nélküle azonban elöl-hátul jóval gyengébben játszott a keleti listavezető, mint ahogy azt megszokhattuk tőle. Kyrie Irving ugyan beszórt 28 pontot, de nem tudta irányítani és a hátára venni csapatát, csak 40%-kal dobtak mezőnyből, eközben pedig a Wizards játékával sem tudtak mit kezdeni – keveset járt a labda és nem találták a helyüket védekezésben, így sima vereséget szenvedtek.

A Wizards legjobb dobói: Wall 21/3, Dudley 21/12, Beal 17/6
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 28/12, Shumpert 12/3, Love 12

Atlanta Hawks – Charlotte Hornets 87-76

Hamar meglépett a Hawks. Már az első negyedben megadta az alaphangot a hazai csapat, hiszen a Hornets mindent mellédobott, Teague-ék ellenben jó ritmusban kosaraztak és 25-9-re nyerték a nyitó játékrészt. A folytatásban a már húsz pont feletti előny fokozatosan olvadt, az Atlanta is egyre gyengébben játszott, a Charlotte pedig javult, így a negyedik negyedben egészen egy kosárnyira csökkent a távolság. Itt azonban ismét sebességet váltottak a hazaiak és hamar eldöntötték a meccset, összességében jó védekezéssel arattak nagyon fontos győzelmet Horfordék.

Nagyon pontatlan volt a Charlotte. Az első negyedben az üres helyzeteket is sorra elhibázták a vendégek, de bár később természetesen javultak, összességében így is pocsék estét zártak: a 33%-os mezőnymutató és a 22%-os triplázás jelzi, hogy miért kaptak ki. Csak az agresszív Lin és a kintről egyedüliként hatékony Marvin Williams jelentett veszélyt, ezért nem is tudtak fordítani – ahogy összekapta magát a Hawks, pillanatok alatt eldőlt a meccs. Fájó vereség ez a Hornets számára, így elég nagy a tülekedés a keleti playoff-helyek végén…

A Hawks legjobb dobói: Bazemore 14/6, Millsap 13/3, Horford 13/3
A Hornets legjobb dobói: Williams 16/12, Lin 15/3, Lee 9/3, Lamb 9/3, Walker 9

Detroit Pistons – Toronto Raptors 114-101

Nagy formában a Detroit. Az utóbbi időben több nagy győzelmet aratott a Pistons, ezúttal a keleti második Torontót verte meg. Az első félidőben még inkább a Raptors vezetett, de Reggie Jacksonék a harmadik negyedben lerohanták ellenfelüket – 37-20-ra nyerték ezt a játékrészt, a magabiztos előnyt pedig nem adták már ki a kezükből. Félelmetesen hatékonyan dolgoztak a hazaiak, hiszen 57,7%-kal (!) dobtak mezőnyből és 52,2%-kal tripláztak, ezzel pedig nem tudott mit kezdeni a Kyle Lowry-t nélkülöző Toronto – a Detroit ezzel a sikerrel utolérte a Chicagót és a Charlotte-ot a keleti 7-9. helyen és csak fél meccsre van a 6. Indiana.

Irányítógondok. Kyle Lowry ezúttal pihenőt kapott, így Cory Joseph kezdett egyesben, de ő is kevesebb, mint húsz percet töltött pályán – nem igazán volt karmestere a Torontónak. DeRozanra nagyon figyelt a Pistons, így ő most nem volt hatékony (20 pont 21 dobásból), a tökéletesen működő hazai kezdőötöst pedig nem tudta ellensúlyozni a 27 pontos Terrence Ross – a félrecsúszott harmadik negyed után nem volt meg bennük az erő a fordításhoz.

A Pistons legjobb dobói: Jackson 19/3, Caldwell-Pope 16/3, Drummond 15
A Raptors legjobb dobói: Ross 27/12, DeRozan 20, Wright 13/6

Indiana Pacers – Portland Trail Blazers 102-111

Lillard és a Portland tovább zakatol. A Blazers irányítója az utóbbi nyolc meccséből hetedszer jutott harminc pont fölé, ráadásul már az első negyedben beszórt húszat – itt meg is alapozta sikerét a vendégcsapat. Ugyan a második félidőben felzárkózott a Pacers, a harmadik negyed végétől ismét elhúzott a Portland, miután Meyers Leonard három triplát is elsüllyesztett – Lillard mellett őt és Hendersont is (19 pont, 8/9 mezőnyből) is meg kell említenünk. A gárda így az utóbbi nyolc meccséből hetedszer, az elmúlt 15 találkozójából pedig 13-adszor aratott győzelmet.

Hiányzott egy jó George. Amíg az egyik oldalon villogott a fővezér, a másikon terített betli volt – Paul George mindössze 11 pontot tudott szerezni 15 dobásból és nagy szerepe volt abban, hogy kikapjon csapata. Monta Ellis sem dolgozott hatékonyan és senki más nem tudott a gárda élére állni, csapatszinten csak három triplát tudtak értékesíteni, kész csoda, hogy egyáltalán szorossá tették a meccset a harmadik negyedben – azonban ahogy ismét sebességet váltott a Portland, nem tudták tartani a lépést. Nagyon kellett volna nekik a győzelem, így viszont csak fél meccsel előzik meg a 9. helyezett Detroitot…

A Pacers legjobb dobói: Ellis 18/3, J. Hill 15, G. Hill 14/3
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 33/15, McCollum 19/6, Henderson 19/3

Orlando Magic – Philadelphia 76ers 130-116

Belealudt, de behúzta a Magic. Az első félidőben azt csináltak a hazaiak, amit akartak, félelmetes hatékonysággal termeltek – a nagyszünetig 77 pontot szórtak be és közel harminc egységgel vezettek. A fordulás után azonban érthető módon visszavettek, a Sixers pedig az utolsó percekben tíz pont alá zárkózott fel, ám ennél közelebb már nem engedte ellenfelét a Magic és pár szép kosárral lezárta a találkozót. Oladipo és Vucsevics is 28-28 pontig jutott, de érdemes kiemelni a 22 pontos, 2/2 triplát elsüllyesztő, elöl-hátul hasznos Aaron Gordont, aki lubickol, mióta bekerült a kezdőbe Harris és Frye távozása óta.

Sosem adja fel a Philly. A vendégcsapat már több mérkőzésen dolgozott le hatalmas hátrányt és jó párszor bizonyította, hogy nincs számára elveszett helyzet – ezúttal is hihetetlen feltámadást produkáltak Smith-ék. A 26 pontig jutó Okafor nagyon hatékonyan dolgozott a palánk alatt, de rajta kívül még hatan érték el a tízpontos határt és úgy jutott 116 egységig a gárda, hogy összesen öt triplát süllyesztett el – nyerni azonban így sem tudtak Covingtonék.

A Magic legjobb dobói: Vucsevics 28, Oladipo 28/6, Gordon 22/6
A 76ers legjobb dobói: Okafor 26, Canaan 18/9, Smith 17/3

Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 128-101

Nem adott esélyt a Dallas. Halálos iramban kezdte a találkozót a Mavericks, már pár perc után tíz, az első negyed hajrájában pedig húsz (!) pont volt a különbség, pillanatok alatt földbe döngölték ellenfelüket Nowitzkiék. A harmadik játékrészben a harmincat is elkerülte a hazai előny, a remeklő Parsons (29 pont, 4/7 tripla) mellett David Lee (13 pont, 9 lepattanó, 22 perc) is nagyon jól dolgozott, 27 percnél többet pedig végül senki nem töltött pályán – „pihentető” győzelmet arattak a texasiak.

Lenullázott Minnesota. A New Orleans elleni győzelem másnapján nagyon enervált volt a Wolves, pontatlanul játszottak elöl, hátul pedig mintha pályán sem lettek volna. Karl-Anthony Towns (6/9 mezőnyből, 11 lepattanó), valamint a padról 24 pontot szállító Muhammad dicsérhető, de összességében bőven 40% alatt tüzeltek mezőnyből és kis túlzással már a feldobáskor eldőlt, hogy ezúttal nem arathatnak győzelmet.

A Mavericks legjobb dobói: Parsons 29/12, Matthews 15/9, Lee 13
A Timberwolves legjobb dobói: Muhammad 24/6, Wiggins 15, Rubio 14/3

New York Knicks – Miami Heat 81-98

Joe Johnson kezdett, Wade villogott. A Heat új igazolása, a veterán Joe Johnson azonnal a kezdőben kapott helyet és 5/10-es mezőnymutatóval, 12 ponttal zárt – szerzett fontos kosarat a negyedik negyedben és védekezésben sem volt elveszett. A tempót azonban Dwyane Wade diktálta, aki 26 pontig jutott hét lepattanóval és hat gólpasszal megspékelve, ráadásul a hajrában is döntő jelentőségű duplákat süllyesztett el – ugyan a hamar megszerzett előnyét leadta a Miami, végül tetemes különbségű győzelmet aratott.

Gyengén dobott a Knicks. Mindössze 36,8%-kal céloztak mezőnyből az Afflalót nélkülöző hazaiak, így nem tudták kihasználni, hogy a Heat csapatszinten egyetlen hármast süllyesztett el – azt éppen Joe Johnson. A palánk alatt nem tudtak mit kezdeni Whiteside-dal, Porzingis támadásban eltűnt (9 pont, 8 lepattanó, 4 blokk) és Carmelo Anthony is 24 dobásból szedte össze 25 pontját. Ennek ellenére a harmadik negyedben egy jobb periódussal fel tudtak zárkózni, de az utolsó percekben már nem volt esélyük a sikerre.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 25/3, Lopez 14, Thomas 12/6
A Heat legjobb dobói: Wade 26, Whiteside 16, Deng 15


 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus