A Clippers meg tudja állítani Russell Westbrookot?

Találkozik a két veretlen nyugati csapat - visszavághat a Chicagónak a Boston - pályán a Rockets és a Raptors is.

 

Washington Wizards – Toronto Raptors 00:00

DeMar DeRozan hatalmas formában kezdte a szezont, és eddig mindhárom meccsen elérte a harmincpontos határt, ráadásul legutóbb már Kyle Lowry is elkapta a fonalat – eddig remekel a Raptors, így idegenben is esélyesnek számít a Wizards ellen. John Wallék gépezete eddig eléggé akadozik, még nem nyertek meccset, védekezésben és lepattanózásban is komoly gondjaik voltak – ebben mindenképpen előrébb tart a Toronto, ráadásul a húzóembereik is jobb formában vannak, mint a fővárosiak sztárjai.

Charlotte Hornets – Philadelphia 76ers 00:00

Egyik csapat sem a legnyugodtabban készül erre a meccsre, a Sixers tegnap komoly előnyt adott le, és az utolsó fél percben eladott két labda miatt végül vereséget szenvedett – a Hornets ugyan nem back-to-backet játszik, de Roy Hibbert valószínűleg így sem léphet pályára. A Philly-nél nem fog játszani Embiid, kérdés, hogy nélküle mennyire lesz egyben a támadójáték, körülötte a Magic ellen már jól nézett ki a társaság, de első opciójuk nélkül azért lehet gondjuk Rodiguezéknek. A Hornets játéka kiforrottabb, és bár Walkerék nincsenek nagy formában, így is esélyesebbnek számítanak otthon.

Brooklyn Nets – Detroit Pistons 00:30

Remek formában van a Pistons, sorozatban három meccset nyert a társaság, jól védekezik, és támadásban is megteszik, amit kell – a Nets ellenben a biztató kezdés után legutóbb komoly verést kapott a Bullstól. Linék már hét olyan negyedet produkáltak, amikor 30 pont felett kaptak, összességében 110 felett kapnak átlagban, támadásban pedig Foye és Vasquez sérülése miatt komoly gondban vannak akkor, amikor az irányító pihen. A Detroit jelenleg jóval jobb csapat, de az idegenbeli back-to-back azért befolyásolhatja a játékukat.

New York Knicks – Houston Rockets 00:30

A Knicks tegnap a Detroittól, a Houston pedig a Clevelandtől kapott ki – utóbbi együttes viszont kifejezetten jó játékkal maradt alul az extrán dobó bajnok otthonában. Egyértelműen Hardenék tartanak előrébb, letisztultabb és hatékonyabb a támadójátékuk, a védekezés más kérdés, de ezen a téren is láttunk már tőlük erős produkciókat. Kérdés, hogy kiből mit hoz ki a back-to-back és az előző találkozó, de amíg Harden 32 pontot és 12 gólpasszt átlagol, a Rockets bárhol esélyes lehet – ráadásul Hornacek szerint fáradtak a Knicks-játékosok, ami egy back-to-backnél különösen nem jó jel.

Atlanta Hawks – Los Angeles Lakers 00:30

A Hawks még veretlen, Dwight Howard a három meccs alatt kiosztott tíz blokkot és leszedett átlagosan 12 lepattanót, a hazaiak pedig most is esélyesnek számítanak – letisztult, hatékony támadójátékuk, valamint szervezettebb védekezésük most is győzelmet érhet. A Lakers ráadásul back-to-backet játszik, tegnap a Pacerstől kapott ki a gárda, és egy négymeccses túrát zár le Luke Walton együttese. Leírni nem lehet a vendégeket, a korábbi évekhez képest jóval masszívabb a társaság, tegnap a kispad is jól termelt, és nem is játszatta túl játékosait a tréner, képesek lehetnek a bravúrra.

Memphis Grizzlies – New Orleans Pelicans 01:00

A Memphis tulajdonképpen feladta a tegnapi meccset Minnesotában, hogy pihentessék Mike Conley-t és Marc Gasol, ráadásul Vince Carter vagy éppen Zach Randolph sem fáradt el nagyon – ezúttal hazai pályán valószínűleg teljes kerettel fognak felállni, kivéve persze Chandler Parsonst. A Pelicans nem hogy pihentetni nem tudott, de újabb vereséget szenvedett el, és már 0-4-nél tart, hiába Anthony Davis űrszámai, borzalmasan védekeznek, ez pedig most sem fog beleférni – ráadásul Gasolék ellen Davisnek sem lesz könnyű dolga. A Grizzlies eddig azért elég ingadozó teljesítményt nyújtott, de a tegnapi „feladott” meccs után nagy blama lenne, ha nem vernék meg a New Orleanst.

Boston Celtics – Chicago Bulls 01:00

A két csapat találkozott már Chicagóban, akkor némi meglepetésre Dwyane Wade vezérletével győzni tudott a Bulls, de az azóta látottak alapján már közel sem számít meglepetésnek az az eredmény. A Chicago 3-0-lal áll, remekül lepattanózik, agresszíven védekezik és lendületesen támad, ráadásul eddig összességében a kinti dobásokkal sincs gond – igaz, a Celtics is nyerte a másik két találkozóját, viszonylag jó játékkal. Érdekes meccs lesz, Bostonban bizonyára másképp alakul majd a képlet (Marcus Smart is pályára léphet, Al Horford viszont nem lesz), és az előző találkozón Wade által bemutatott kézmozdulat (amiért pénzbüntetést is kapott) is felpaprikázhatja a hangulatot…

Utah Jazz – Dallas Mavericks 02:00

A Jazz tegnap kőkemény védekezéssel és George Hill vezérletével győzni tudott San Antonióban, ezzel a lendülettel pedig a Dallast is megvernék – ezúttal saját közönségük előtt léphetnek pályára. A Dallas továbbra is nyeretlen, de szoros meccseket veszített el a gárda, és háromból kétszer nem volt Nowitzki, most viszont játszhat a német klasszis, vele valószínűleg másképp fog kinézni a társaság. A Jazz 90 pontot sem kapott átlagban, támadásban pedig a 20 pontot és 5 gólpasszt átlagoló Hillre építve kulturált, kontrollált játékot hoznak – a Mavsnél ez nincs így, ők leginkább a kinti dobásokra hagyatkoztak eddig.

Phoenix Suns – Portland Trail Blazers 03:00

A Blazers back-to-backet játszik, tegnap Steph Curry nagy harmadik negyede miatt kikaptak a Warriorstól, de most még így is esélyesnek számítanak annak ellenére, hogy idegenbe utaznak. Damian Lillardot idén még senki nem tudta megfogni, a Suns pedig a periméter-védekezést tekintve továbbra is eléggé harmatos, igaz, ebben a tekintetben egyelőre a Blazersnek is van hova javulnia. A Suns azonban még nyeretlen, ők ütik be a legtöbb faultot (29,3-at átlagban), és rengeteg labdát adnak el, ráadásul Devon Booker játéka is kérdéses – egyelőre túl szétszórtak és túl sokat hibáznak.

Los Angeles Clippers – Oklahoma City Thunder 03:30

Ez rangadónak számít, a Clipperstől semmi váratlan nem láttunk eddig, keményen és fizikálisan védekeznek, elöl pedig a Paul-Griffin-Jordan trióra építve hozzák, amit kell, így 3-0-s mérleggel állnak. Szintén veretlen még az OKC is, ahol viszont embertelen produkciók kellettek Russell Westbrooktól, hogy ezt elmondhassák magukról, igaz, védekezésben ők sem néznek ki rosszul. Kérdés, hogy a két irányító mire megy egymással, illetve hogy mi történik majd a palánk alatt, most valószínűleg jóval nehezebb dolguk lesz Pauléknak hátul…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus