A Clippershez látogat a Jazz, a Miamit fogadja a GSW

Íme a hajnali NBA-játéknap beharangozója. 

 

Orlando Magic - New York Knicks 01:00

A csapatok előző meccse meglehetősen pontszegényre sikerült, azt 91-84-re nyerte a Knicks és a realitás most is valami hasonlót mutat - mindkét gárda a legrosszabb hét csapat között van a támadójátékokat tekintve. A különbség annyi, hogy a New Yorknál van egy All-Star kaliber Julius Randle révén, aki stabilan tudja húzni a gárdát és körülötte jobban összeállt a gépezet, mint a szintén nagy estékre képes Nik Vucsevics körül - ebben persze erősen benne van az is, hogy a Magicnél rengeteg a sérült. Mivel viszont ezen a fronton nagy változás most sem várható, így az lehet a döntő, hogy ki fog ki jobb dobóformát, kinél lesz olyan extra, amivel egy kis pluszhoz juthat támadásban - a Randle-Vucsevics csatát persze külön is érdemes lesz figyelni. 

Boston Celtics - Atlanta Hawks 01:30

A Boston back-to-backet játszik a Denver legyőzése után, amire már nagy szüksége volt a csapatnak, mert előtte tízből hétszer is kikapott, de a Nuggets ellen jól nézett ki a védekezés és lebontották a tartalékos ellenfél játékát. Az Atlantánál is egyértelműen jobbak lehetnek, a kérdés itt a b2b: Kemba Walker jó eséllyel pihenőt kap, őt főleg Jeff Teague-nek kellene pótolni, de Jayson Tatum sincs még tökéletes fizikai állapotban. Az Atlanta pihentebb, viszont pocsékul néz ki, sorozatban négyszer kapott ki és mindegyik meccsen engedett legalább 118 pontot, úgyhogy ha van csapat, amelyet felír az orvos egy back-to-back második felére, akkor az a mostani Hawks, általában nem nagyon kell ellenük szenvedni. Meglátjuk, a Bostonnál a kiegyensúlyozottsággal voltak eddig gondok, ha most is rossz estét fognak ki, akkor lehet esélyük Trae Youngéknak. 

Philadelphia 76ers - Houston Rockets 01:30

Itt most kötelező a győzelem a Sixers számára, a keleti listavezető sorozatban háromszor kapott ki és bár ezek a nyugati túra végén, bombaformában lévő csapatok ellen születtek, ettől még most már ideje lenne lezárni a szériát. A legutóbb pihenő Joel Embiid a hírek szerint már játszhat, csak Shake Miltonra nem számíthatnak, de hát a visszatérő Embiiddel és a nagy formában lévő Ben Simmonsszal nyerniük kell, főleg úgy, hogy a Rockets sorozatban hat vereségből érkezik. A vendégek nagyon szétestek, a sérülések is megviselték őket, most abszolút a padlón vannak, hacsak nem éppen ezen a meccsen táltosodnak meg, akkor nem nagyon látni, hogy egy átlagos Phillyt hogyan vernének meg - ráadásul Oladipo és Gordon is játéka is valószínűtlen, Tuckeré pedig kérdéses. 

Washington Wizards - Denver Nuggets 02:00

A Wizards az idei első back-to-back győzelmei után, magabiztosabban léphet pályára, míg a sok sérülttel küzdő Denver a bostoni vereség másnapján próbálna meg javítani. A vendégeknél Millsap, Barton, Harris és Morris is hiányzott legutóbb, állítólag egyikük sem térhet vissza még, úgyhogy most is tartalékosak lesznek és minden Nikola Jokicson fog múlni - az a kérdés, hogy a bostonival ellentétben most lesz-e annyi a periméterben, hogy támogassák. A Wizards azért kérdéses a két győzelem ellenére, meglátjuk, hogy tud-e tartósan eredményes lenni a társaság, mindenesetre Bradley Bealéknél nincs új sérült, bevethetőek a megszokott emberek, mindenki motivált és bizakodó, kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki ebből. 

Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 02:00

A Wolves back-to-backet játszik a Lakers elleni hazai vereség után, kiderül, hogy mennyi erő maradt bennük, de azért nagy csodákat nem kell tőlül várni, egy-egy jobb meccs ellenére továbbra is a mezőny legalján van a helyük. A Pacers azért nem ez a kategória, a keleti 4-5. helyért csatázik az együttes és bár nincs a legjobb formában, legutóbb pedig a Bullstól is kikapott, de most még idegenben is jobb esélyei vannak, mint a Minnynek. A vendégeknél Doug McDermott játéka kérdéses, egy könnyített edzésen részt tudott venni, de bizonytalan, hogy pályára tud-e lépni - akárhogy is, a Brogdon-Sabonis-Turner trió elég lehet ahhoz, hogy a Towns-Edwards-Beasley hármast lebirkózza. 

Chicago Bulls - Detroit Pistons 02:00

A Chicago az utóbbi öt meccséből hármat is megnyert, továbbra sem kiegyensúlyozott, de vannak jó estéi, míg a Detroit szintén kicsit belendült, négyből hármat nyert, megfogta a Brooklynt, a Bostont, majd a New Orleanst is. Ezek alapján ebből akár egy kifejezetten jó mérkőzés is lehet, ugyan alapvetően alsóházi csapatokról beszélünk, de a Bulls menne a playoffért és otthon az ilyen találkozókat be kellene húznia, míg a Pistonsnál nincs teher, nincs elvárás, aminek az elmúlt mérkőzéseken abszolút jó hatása volt a játékosokra. A LaVine-White páros dobóformáján nagyon sok fog múlni, a túloldalon pedig szintén megvan az a néhány kulcsjátékos, aki eldöntheti a mérkőzést - akármelyik irányba...

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 03:00

Két back-to-backes csapat lép pályára, a Pelicans 144 pontos szezoncsúcsot dobott Memphisben, míg a Blazers Damian Lillard újabb remeklésével verte az OKC-t, ezek után feszülnek egymásnak. Alapvetően a Portland azért jóval előrébb tart, jobb csapat, jobb formában van a Nurkic-McCollum páros hiánya ellenére, míg a New Orleanstól egy-egy ilyen "dühöngést" láttunk már, de huzamosabb ideig nem játszott jól a társaság - az a nagy kérdés, hogy back-to-back tudnak-e hasonlóan jól támadni Williamsonék. Ez már csak azért is kérdés, mert a védekezés igazából most sem volt jó, márpedig Lillardék ellen anélkül elég nehéz nyerni: sok a shooter, működik a rendszer, a kiegészítők is képesek nagy meccsekre, nehéz őket megállítani. A hazaiaknál egyébként Steven Adams játéka kérdéses, elszenvedett egy kisebb sérülést előző este, nem biztos, hogy most erőltetni fogják. 

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 03:00

Mindkét gárda back-to-backet játszik, bár mindkettő vereséget szenvedett - a Memphis nagyon simán kapott ki az ihletett formában játszó New Orleanstól, míg a Thunder Damian Lillard és a Blazers ellen maradt alul úgy, hogy előtte 20+ pontos hátrányból állt fel. Most nyilván az a lényeg, hogy melyik együttes hogyan reagál arra, hogy ismét játszani kell, melyik fél lesz frissebb, energikusabb - mindkét oldalon vannak sérültek, hiányzók, az OKC-nél Gilgeous-Alexander még nem játszhat, úgyhogy érdekes lesz azért a helyzet. A Grizzlies azért még harcolna a PO-ért, hiszen ott billeg a vonalon, a Thunder viszont becsületből, dacból is képes óriási teljesítményekre, meglátjuk, hogy ki tud jobban érvényesülni.

Golden State Warriors - Miami Heat 04:00

A Heat négy győzelem után kikapott kétszer, továbbra sem játszik jól annak ellenére, hogy Jimmy Butler parádés formát fut és Bam Adebayóra sem lehet panasz - valahogy csapatszinten nem gördülékeny a játékuk, nagyon hiányzik nekik Goran Dragic. A Warriors jobb formában van, Steph Curry foghatatlan, a védekezésük is egyben van, a small-ball is működik, négyből hármat nyertek, csak a Netstől kaptak ki ebben a szériában. Emiatt otthon azért jó esélyeik lehetnek a Miami ellen is, főleg hogy a vendégeknél Dragic továbbra sem bevethető - viszont a Heatnek nagyon kellene valami pozitív töltet ebben a hosszú és nehéz nyugati túrában, meglátjuk, hogy mire lesznek képesek. 

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 04:00

Alapvetően ez most kiemelt csúcsrangadónak számít két bajnokesélyes között, de a Clippers nincs könnyű helyzetben: legutóbb konkrétan négy kezdőjátékos hiányzott a csapatból, közülük pedig George és Batum biztosan nem térhet még vissza - Leonard állapota kérdésesre "javult", míg Beverley-ről nem tudni semmit. A LAC összességében a liga legjobb támadójátékával bír és a rendszer hatékonyságát az utóbbi időben az is bizonyította, hogy George nélkül is hozták ezt a szintet, meglátjuk, hogy az elöl-hátul top ötös ligaelső ellen ez mire lesz elég. Az biztos, hogy a hazaiaknak bármennyi esélyük csak akkor lesz, ha Leonard játszik, a mostani Jazz ellen nem lehet nyerni kiegészítők alkotta rendszerrel, vezér nélkül - a vendégeknél egyébként Mike Conley állapota is kérdéses, úgy fest, hogy az ő visszatérésére is van esély. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus