A Clippershez látogat a Thunder

12 meccsel kerülünk ma közelebb az alapszakasz végéhez, ezekből kiemelkedik a nyugati második és harmadik csatája. A nyugati playoff-csapat közül fellép ma a Portland, a Houston és a Phoenix is, de a két keleti éllovas is megmutatja magát. Nézzük, mit várhatunk a találkozóktól!

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons (01:00)

A Cavs és a Pistons ezen az estén dönthet arról, hogy egy tankcsatát vagy egy amolyan "vígaszmeccset" vív egymással Clevelandben, ahol már mindkét gárda a fiatalokat nyomhatja az értelmetlen eredményhajszolás helyett. Ne várjunk túl jó hangulatot, de otthon Irvinggel a sorban azért favoritnak tekinthető a Brown-legénység.

Orlando Magic - Brooklyn Nets (01:00)

A Magic akár el is kaphatja a Miamiból back-to-back érkező Brooklynt, mely már Garnettel és talán Blatche-csal áll fel, viszont így sem lesz túlzottan friss és igazán már nincs is győzelmi kényszerben Jason Kidd alakulata. Amennyiben viszont védekezésben egységes lesz a Nets, aligha éri meglepetés a kisebbik floridai gárda otthonában.

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers (01:00)

Torontóban kötelező ma könnyedén nyernie a Raptorsnak, ami elengedhetetlen a kanadaiak harmadik pozíciójához, de itt amúgy is hatalmas meglepetés lenne, ha akár csak fel tudná venni a kesztyűt a Philadelphia.

Washington Wizards - Charlotte Bobcats (01:00)

A Wizards se nagyon mozdul már se előre, se hátra, ha ma megveri az egy meccsel mögötte álló Charlotte-ot, de Bobcatsnek pedig ez a nagy esélye arra, hogy akár előzhessen is még, ez által elkerülve az első körben a Miami - Indiana duót. Nenével a palánk alatt esélyes is a Washington, de Al Jeffersonnál nincsen jobb formában senki sem a két oldalon,

Atlanta Hawks - Boston Celtics (01:30)

A Hawks is back-to-back lép fel, ráadásul tegnap kikaptak Korverék otthon a Bostonhoz hasonló erőt képviselő Detroittól, tehát ma nem igazán érezzük stabilnak ezt a párosítást, de meglepő lenne, ha most is esélyesként kapitulálna otthon a Teague irányította Atlanta, ezzel visszaadva az esélyt a New Yorknak.

Memphis Grizzlies - Miami Heat (02:00)

A Heat és a Grizzlies számára is nagy a tét, sőt, ha most sem nyer a Memphis, akkor minden bizonnyal lemarad a PO-ról is, a Miami kudarca esetén pedig elvészne a címvédő fórja a Keleti Konferencia élén. A back-to-back sokat nem használ a Wade nélküli bajnoknak, de otthon elvárás a diadal Jamesékkel szemben.

Milwaukee Bucks – Indiana Pacers (02:00)

A Heat vereségével megnyílt az út az Indiana előtt, és mivel a címvédő Memphisbe látogat ma, akár vissza is szerezhetik az első helyet a pénteki csúcsderbi előtt. Ugyan nagyon mélyen vannak most a Vogel-legények, a ligautolsó otthonában kötelező a győzelem - talán még úgy is, hogy a kezdőötös minden tagját pihenteti a vezetőedző.

Minnesota Timberwolves – Chicago Bulls (02:00)

A Wolves, mióta elszálltak a playoff-esélyek, több nagycsapatot is két vállra tudott fektetni és hasonló terveik vannak a keleti harmadik helyért küzdő Bulls ellen is. Ugyan továbbra is hiányozni fog Kevin Martin és Nik Pekovics, ez eddig sem zavarta őket, bár Noah kemény feladat lesz Love számára, a remeklő DJ Augustin pedig szintén nagy párharcot vívhat Rubióval.

New Orleans Pelicans – Phoenix Suns (02:00)

A nyugati bejutó helyeken továbbra is centik döntenek, így a hátával bajlódó Davist maximum csak limitáltan bevető Pelicans otthonában nem hibázhat a Phoenix. A Dragic-Bledsoe-Green trió szárnyal az utóbbi időben, ráadásul idén mindhárom alkalommal megverték a New Orleanst. Eric Gordon idén már nem játszik többet, így a Suns-backcourt könnyen eldöntheti a találkozót.

Denver Nuggets – Houston Rockets (03:00)

Vasárnap találkoztak a felek, akkor a pontesőből a Rockets jött ki jobban, ráadásul ezúttal úgy néz ki, hogy Dwight Howard is pályára léphet. Mindenesetre nélküle és Beverley nélkül is 116 pontot átlagol a Houston, de a védekezésen azért meglátszik az All-Star center hiánya. A Denvernél sorakoznak a sérültek, Nate Robinson mellett Ty Lawson, JJ Hickson és Wilson Chandler sem lehet ma ott a csapattal, de a korábbi Houston-hátvéd, Aaron Brooks 24 pontos, 15 gólpasszos dupla-duplát szállított legutóbb.

Portland Trail Blazers – Sacramento Kings (04:00)

A  Kingsnél Thomas mellett Gay és Evans is kihagyta a tegnapi meccset, ezúttal sem valószínű, hogy pályára lépnek – nélkülük pedig hiába remekel Cousins, egyedül kevés. Ráadásul a túloldalon is egy klasszis magasember játszik, Aldridge visszatérése óta újra belendült a Portland. A hazaiak egy győzelemmel szinte bebiztosítanák a nyugati ötödik helyet.

Los Angeles Clippers – Oklahoma City Thunder (04:30)

A nap rangadóját Los Angelesben vívják, hazai győzelem esetén még nyílt marad a nyugati második helyezett kiléte. Russell Westbrookot pihentette Scott Brooks, hogy száz százalékos legyen ezen a meccsen, ráadásul Sefolosha is visszatért sérüléséből. Legutóbb február végén emlékezetes meccsen nyert a Clippers, ráadásul most hazai pályán lesznek, ahol az egész szezonban összesen hatszor kaptak ki.

 

Élőképes streamek itt! KATT

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus