A Clippersszel találkozik Blake Griffin, Wade visszatér Miamiba

Több kiemelt és pikáns találkozót rendeznek hajnalban, de pályára lép jó pár élcsapat is - nézzük, hogy mit kell tudnunk előtte!

 

Detroit Pistons - Los Angeles Clippers 01:00

A játéknap talán legnagyobb sztorija ez lesz, hiszen Blake Griffint némileg váratlanul cserélte Detroitba a Clippers és a szupersztár most először találkozik korábbi csapatával, amelynél eddigi teljes NBA-pályafutását töltötte - a túloldalon Tobias Harris volt már egy ideje a Pistonsnál, de még ő sem hasonlítható ehhez. Ráadásul a Detroit még veretlen a csere óta, jelenleg egy ötös győzelmi szériában van a gárda, de a Clippers sincs rossz passzban, az előző öt összecsapásából hármat megnyert - otthon most mégis inkább a Pistons felé billenhez a mérleg nyelve. Nyilván kiemelten érdekes lesz, hogy Griffin mire megy volt csapatával, sok mindent meghatározhat a Drummond-Jordan csata a palánk alatt és persze az is, hogy egy esetleges szoros végjátékban ki talál megoldást - Griffint azért elég jól ismerik Doc Riversék, márpedig ő a clutch játékos most Detroitban. Nehezítő körülmény, hogy Drummond nem 100%-os, a túloldalon pedig Lou Williams nem az, az alapvetően hiányzó Reggie Jackson, illetve Austin Rivers mellett. 

Philadelphia 76ers - New Orleans Pelicans 01:00

Itt döntő lehet a hazai pálya, mert az utóbbi időben a Sixersnél nagyon szétválik, hogy otthon, vagy idegenben játszik, ráadásul a Super Bowl-győzelem után a közönség is egészen fantasztikus hangulatot teremtett - ha most is hasonlót produkálnak a szurkolók, mindenképpen előnyben lesz a Philly. A Pelicans egyébként is nehéz helyzetben van, Cousins kiesése óta 1-4-et ment a társaság, védekezésben abszolút nem találják magukat Rondóék és támadásban sem akar igazán összeállni a gépezet - kérdés, hogy most idegenben képesek-e javulni. Anthony Davisnek nem lesz könnyű dolga Joel Embiiddel, de ez fordítva is igaz, amelyik csapat itt érvényesülni tud, az fölényben lehet, illetve persze azon is sok múlik, hogy mondjuk Simmons, Redick, Holiday és Rondo között mi történik, tud-e valaki extra teljesítményt hozni. 

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 01:30

A Cleveland elég aktív volt a deadline-nál, elpostázott három playmakert (Rose, Wade, Thomas) és három hasznos kiegészítőt (Crowder, Shumpert, Frye) is, az érkezők pedig még nem bevethetők, Love sérült, tehát erre az estére össze kellene gereblyézni öt bevethető játékost. Emellett is botrányos dolgaik voltak most már jó ideje, amin egyáltalán nem biztos, hogy változtatott a legutóbbi nagy győzelmük, mert ott egyrészt LeBron James parádézott, másrészt akkor is pocsékul védekeztek, ezen a téren nem látszott javulás. Persze a keleti sereghajtó ellen azért illene nyerni még idegenben is, főleg úgy, hogy a Hawks back-to-backet játszik, előző este Orlandóban kapott ki - ezzel együtt hogy a jelenlegi Cavs-keretből ki fog pontot dobni James mellett, az kérdés, arra pedig kár számítani, hogy majd 80 ponton tartják az ellenfelet...

Boston Celtics - Indiana Pacers 01:30

Ezen a meccsen frissességben lehet nagy különbség a csapatok között, a Celtics ugyanis két nappal ezelőtt egy hosszabbításos csatát nyert meg, előtte Torontóban járt, míg az Indiana három pihenőnap után utazott el Bostonba. Alapvetően jobb csapat a Celtics, de ez bizony faktor lehet, főleg hogy a sérültjelentés szerint Irvingnek, Brownnak és a frissen bemutatkozott Monroe-nak is van egy kisebb sérülése, de a vendégeknél is akadnak gondok, Collison nincs és Oladipo sem teljesen egészséges. Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből, az mindenesetre tény, hogy eddig kétszer találkoztak a felek a szezon során, mindkétszer Indianában és mindkétszer a Celtics győzött. 

Miami Heat - Milwaukee Bucks 02:00

A Heatnél a következő időszak mindenképpen a klubikon Dwyane Wade visszatéréséről fog szólni és a hírek szerint már most, a Bucks ellen is pályára léphet, ami biztos, hogy lökést fog adni a floridai alakulatnak - nem feltétlenül a játéka, inkább a jelenléte miatt. Kérdés, hogy ez mire lesz elég, mert a Miami most azért nagyon komoly mélyrepülésben és egy ötös vereségszériában van, ezzel szemben a Milwaukee egy 7-1-es periódusban, amely során csak Minnesotában maradt alul - most nem kérdés, hogy jobb csapatot alkotnak a vendégek. A Heatnél hiányzik az az agresszivitás, amelynek a sikereiket köszönhették és ha ezzez nem találnak vissza, akkor mindegy, hogy mit csinál Dragic, hogy mit csinál esetleg Wade, vagy hogy hogyan ülnek a triplák, még az is, hogy Whiteside mennyire fog dominálni centerben, úgy nem fognak tudni nyerni. 

Houston Rockets - Denver Nuggets 02:00

Ez látványos és pontgazdag meccsnek ígérkezik, a Rockets kőkeményen támadja a Warriorst és a ligaelső helyet, nyert zsinórban hat, az elmúlt tizenötből pedig tizenhárom meccset, de a Nuggets sincs rossz passzban, az előző három találkozójukat Jokicsék is megnyerték. Kérdés, hogy ez mire lesz elég Texasban, mert ők azért elsősorban otthon hatékonyak, idegenben csak 7-18-ra állnak, azon van mit javítani, ráadásul hiányzóik is vannak: Millsap és Plumlee mellett Devin Harris sem bevethető még, akit Mudiay elcserélésekor szereztek. Persze a Houston sem teljesen egészséges, Ariza biztosan, Gordon és Anderson lehet, hogy nem játszik, de a Harden-Paul párossal, védekezésben pedig Capelával, Tuckerrel és Mbah a Moute-val így is minden esélyük megvan arra, hogy tovább nyújtsák a sikerszériát. 

Utah Jazz - Charlotte Hornets 03:00

Itt a Jazz helyzete igazán érdekes, hiszen a bombaformában lévő gárda egy jelentősebb cserét húzott meg és elboltolta egyik legjobb pontszerzőjét, Rodney Hoodot, megkapta viszont Jae Crowdert és Derrick Rose-t - ők ketten még nem bevethetők, de így is kötelező a győzelem az együttes számára. Zsinórban hét vereség után hazai pályán most már elvárás lett a siker és ha Rubio tartja mostani formáját, akkor erre minden esélyük meg is lesz, hiszen a Hornets idegenbeli back-to-backet játszik, ráadásul úgy, hogy előző este hosszabbítást vívott, kellően fáradt a társaság. Érdekes lesz, hogy ebben az állapotban Walker és Howard mire megy Rubio és Gobert ellen, de az biztos, hogy a mostanában elég ingadozó Donovan Mitchelltől a jobbik arca kell így Hood nélkül, mert nincs igazi alternatívája. 

Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 03:30

A mérkőzés apropója nyilván a két csapat közötti "átjárás", hiszen Tom Thibodeau, Jimmy Butler és Taj Gibson is korábbi állomáshelyére tér vissza vendégként, méghozzá abszolút favoritként, eközben a túloldalon Zach LaVine próbál majd meg bizonyítani annak a csapatnak, amelynek nem kellett. Az esélyes persze egyértelműen a Minny, több kategóriával jobb csapat, a liga legszűkebb elitjébe tartozik, míg a teljesen szétesett, Dunnt és Markkanent továbbra is nélkülöző Chicago zsinórban hét vereségnél tart - az egyetlen "csillag" a kötelező vendégsiker mellett az, hogy idegenben botrányosan gyengék Townsék most már hetek óta. Persze ha itt nem nyernek, akkor sehol...

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 04:30

A Portland back-to-backet játszik, pedig nagyon kellene ez győzelem is Lillardéknak, hiszen bár otthon nyerni tudtak előző este, idegenben nagyon megzuhantak mostanában, emiat pedig nem tudnak feljebb kapaszkodni a tabellán. A fáradtság most komoly faktor lehet, hiszen a back-to-back "nehezített", csak hosszabbításban gyűrték le a Charlotte-ot, így extrán kimerültek lehetnek, kérdés, hogy ezt ki tudja-e használni a Sacramento - George Hill és Malachi Richardson távozott, az érkezőkkel pedig valószínűleg nem igazán számolnak, ennyivel mindenképpen szűkebb a keretük. A fiatalság nem mellettük szól, a hazai pályájuk sem túl félelmetes, támadásban sokszor borzasztóan erőtlenek, de ha sikerül kihasználniuk azt, hogy jóval pihentebbek, akkor lehet esélyük. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus