A Dallas eddigi legnagyobb győzelme - Portlandben!

Mára virradóra kilenc mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, melyek közül kettőn is óriási izgalmak után dőlt csak el a győzelem sorsa. A Dallas Monta Ellis győztes kosarával túlélte a Portland hajráját, a Sacramento pedig csak hosszabbítás után tudta legyűrni a Utah-t. A liga eddigi két legjobb csapata, a San Antonio Spurs és az Indiana Pacers is megmérkőzött egymással ezen a játéknapon, a Memphis és a Golden State rangadója viszont unalomba fulladt. A Clippers újabb kínos vereséget szenvedett Keleten, ugyanakkor a Detroit erősen feljövőben van, hasonlóan a végre nagy skalpot begyűjtő Clevelanddel egyetemben.  Jöjjön az összefoglaló!

A nap legfontosabb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg.

Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 92 - 103

Vissza a helyes útra. A Nuggets kiválóan kezdte keleti túráját, majd a minap zsinórban másodszor bukott, Bostonban ráadásul elég simán kapott ki Brian Shaw Gallinari nélküli legénysége. Philadelphiában viszont sikerült javítani a 20-at szóró Nate Robinson főszereplésével, pedig most Ty Lawson sem öltözött be a denverieknél.

Michael Carter-Williams nélkül nem megy. A Sixers a kiváló újonc távolléte esetén a legritkább esetben nyer csak meccset, így ma hiába dobott 20-at a helyén kezdő Tony Wroten, nem sok sansza volt a sikerre a 14 pontos, 8 lepattanós, 2 blokkos Spencer Hawes fémjelezte vendéglátónak.

A 76ers legjobb dobói: Wroten 20, Hawes 14/4, T. Young 14

A Nuggets legjobb dobói: N. Robinson 20/3, J. Hamilton 13/9, Foye 13/3

 

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers 88 - 82

Irving 20-szal többet dobott, mint legutóbb. A Cleveland fiatal irányítója élete legrosszabb, nulla pontos produkciója után most vállaira vette a Brown-legénységet és egy 20 pontos, 6 gólpasszos performansszal nem csak megnyerte a Chris Paul (13 pont, 7 lepattanó, 15 gólpassz, 3 szerzett labda) elleni dobópárbajt, de győzelemre is vezette a még mindig pocsékul álló hazaiakat.

Nem megy a Clippersnek a keletiek ellen. Ebben a szezonban egész elképesztő módon dominálnak a nyugati csapatok a keletiek ellen, viszont a JJ Redick távollétében nagyon gyengén teljesítő Los Angeles-i alakulat négy próbálkozásából még egyszer sem nyert az ellentétes konferencia gárdái ellen...

Andrew Bynum újra formában. Talán nem elhamarkodott kijelentés, hogy a Lakers korábbi all-starja újra meghatározó játékos képes lenni, ma is 18 ponttal, illetve 6 lepattanóval bizonyította, hogy érdemes volt belé energiát és időt fektetnie a clevelandi stábnak.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 20/3, T. Thompson 20, Bynum 18

A Clippers legjobb dobói: Ja. Crawford 19/6, Paul 13/3, Jordan 12

 

Chicago Bulls - Detroit Pistons 75 - 92

Óriási chicagói hullámzás. Derrick Rose kiesése óta óriási amplitudóval játszik a Bulls, mely legutóbb verte a bajnok Miamit, majd most hagyta magával feltörölni a padlót saját közönsége ellen a 33 pontos Brandon Jennings irányította Detroittal szemben.

Rose, Butler és Deng hiánya már sok volt. Azért persze érthető indoka is volt a Thibodeau-tanítványok összeomlásának, hiszen ezen a találkozón már Luol Dengre sem számíthatott a hazai gárda a korábban kieső két kezdő mellett, igaz a Pistons eddigi elsőszámú csere-pontszerzőjét, Rodney Stuckey-t vesztette el menet közben.

Már 50 százalékon a Detroit. Elég döcögősen indult a szezon a nyáron nagyon megerősödő Pistonsnak, de az utóbbi hetekben ritmust váltott Mo Cheeks csapata és újabb komoly fegyverténynek számító idegenbeli diadalt aratott a 36 lepattanót szerző Drummond, Monroe, Smith belső trió fémjelezte Detroit.

A Bulls legjobb dobói: T. Gibson 21, Dunleavy 16/6, Boozer 13

A Pistons legjobb dobói: Jennings 33/15, Singler 12/6, Harrellson 10/6

 

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 82 - 108

Már negatív tartományban a Memphis. Úgy fest, nagyon nem jön ki jól a Grizzlies a Marc Gasol nélküli időszakból, ráadásul most már napok óta nincs Tony Allen sem, a védelem két oszlopának kiesésével pedig nem ugyanaz a csapat az egyébként sem túl produktív cseresorral rendelkező tavalyi Főcsoport-döntősnél.

Curry és Thompson megint elintézték. A Splash Brothers újra lecsapott és összesen öt triplát értékesítve, valamint 52 pontot a közösbe téve vezette diadalra a GSW-t a ma megállíthatatlan hátvédsor, ráadásul David Lee (23 pont, 11 lepattanó) is dupla duplázott.

A Grizzlies legjobb dobói: M. Miller 16/6, Leuer, Z. Randolph 15-15

A Warriors legjobb dobói: K. Thompson 30/9, D. Lee 23, Curry 22/6

 

Minnesota Timberwolves - Miami Heat 82 - 103

Ennyit számít Kevin Love?! A Minnesota vezére szomorú családi okok miatt nem volt jelen, távollétében pedig óriási verést kapott otthon a Minnesota a 21 pontos, 14 lepattanós, 8 gólpasszos LeBron James húzta Miamitól, amiben nem kis szerepe volt Ricky Rubio (1 pont, 6 gólpassz) gyengélkedésének is.

Wade megint megsérült. A Heat második számú vezére újra pályán volt, de most is megfájdult a lába, ám vissza tudott térni és a maga 19 pontjával, 5 lepattanójával és 4 asszisztjával kulcsemberként tündökölt.

A Timberwolves legjobb dobói: Kev. Martin 19/3, Pekovics 18, C. Brewer 13/6

A Heat legjobb dobói: L. James 21, Wade 19, R. Allen 11

 

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 82 - 90

Brook Lopez alapozta meg a sikert. A Nets centere egyre jobb formába lendül sérülése után, és a Bucks ellen ez már elég volt a győzelemhez. Az első félidőben csapata 39 pontjából 20-at szerzett, majd a 3. negyedben felzárkózott mellé Joe Johnson és Alan Anderson is, az ekkor megszerzett pár pontos előnnyel már jól gazdálkodott a Brooklyn. Lopez végül 32 pontig (11/13 mezőnyből, 10/11 büntető), 7 lepattanóig, 4 gólpasszig és 2 blokkig jutott.

A Bucksban nem volt átütő erő. Palánk alatt John Henson magára hagyatva küzdött a vele nem egy súlycsoportban lévő Lopezzel, Larry Sanders és Zaza Pachulia hiányában nem volt más alternatívája a csapatnak – így viszont felborult a Milwaukee támadójátékának amúgy is törékeny egyensúlya, és a kulcspillanatokban nagyon kiszámíthatóvá vált a gárda: vagy OJ Mayo, vagy Brandon Knight próbálta megoldani a nehéz helyzeteket, egyre gyengülő hatékonysággal.

A Bucks legjobb dobói: Mayo 22/6, Henson 18, Knight 10/6.
A Nets legjobb dobói: Lopez 32, Johnson 15/6, Anderson 13/6.

 

San Antonio Spurs – Indiana Pacers 100-111

Nem volt szoros. A két élcsapat randevúja végül nem hozta a várt kiélezett csatát, a Pacers Paul George nagyszerű dobóformájára (28 pont, 9/14 mezőnyből, 4/4 tripla) és a palánk alatti fölényre (West 20 pont, Hibbert 12, Scola 12) építve a két középső negyedet 67-37-re nyerte meg, a végén csak a kozmetikázásra volt lehetősége a Spursnek. Az Indyben hét játékos ért el legalább 10 pontot, ezúttal is nagyon kiegyensúlyozott volt a gárda.

Gondban a Spurs. A brazil center, Tiago Splitter a vádlijával bajlódik már egy ideje, és a sérült testrész ma alig 8 perces bevetést engedélyezett a palánk alatti védekezés alapjának. Kiválása nagyban meghatározta a mérkőzés alakulását, hiányában a San Antonio védekezése szó szerint összeomlott.

Tim Duncan keserédes mérföldköve. A San Antonio legendája csak 10 pontig jutott ma, de átlépte a 24 000 pontos határt – 21. játékosként a liga történetében. A győzelem nem sikerült, többek között azért nem, mert a Spurs összesen hat büntetőt harcolt ki – ebből négyet a veterán nagyember. Ugyanez az adat a túloldalon: 28 kísérlet, 26 bedobott büntető.

A Spurs legjobb dobói: Leonard 18/6, Ginobili 16/12, Parker 13/3.
A Pacers legjobb dobói: George 28/12, West 20, Stephenson 15/6.

 

Utah Jazz - Sacramento Kings 102 - 112 - hosszabbítás után

Majdnem meglett az ötödik. A Jazz Derrick Favors nélkül is tisztességesen tartotta magát, de az újonc Ben McLemore beverte az egyenlítő triplát, így jöhetett a ráadás, melyben a 26 pontos Thomas éa a 28-cal jelentkező Cousins már bevitték a célba a Kingst.

A tandem most elég volt. A Sacramento mostanság két emberre támaszkodik támadásban, s ahogy feljebb említettük, a csereként folyamatosan extrákat hozó Thomas megint megszórta magát, Cousins pedig stabilitást adott bent (7 lepattanó, 3 blokk), így McLemore kulcsfontosságú triplájával együtt mindene megvolt a sikerhez a vendég együttesnek.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 22/6, Burke 19/6, Burks 19/3

A Kings legjobb dobói: Cousins 28, I. Thomas 26/3, McLemore 15/3

 

Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 106 - 108

Micsoda végjáték! A Nowitzki (28 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) húzta Dallas úgy festett, le tudja zárni a meccset a hajrában, de fél perc alatt eltüntette hat egységnyi hátrányát a Lillard (32 pont, 5 gólpassz) irányította Blazers a másodéves irányító triplája után, így Monta Ellisre maradt a döntés. A 22-őt szóró hátvéd nehéz helyzetben el is vállalta a döntő dobást és a dudaszó pillanatában megnyerte a meccset a Mavs-nek!

Most nem jöttek a triplák. A tegnapi, fantasztikus triplamutató (23-ból 17) után ma csupán 30-ból 9-szer talált be a hazai gárda kintről, amivel persze így is majdnem győzött, de távolról 50 százalékkalm célzó texasiak most jobbak voltak ebben a kategóriában.

A Blazers legjobb dobói: Lillard 32/15, Batum 22/12, Aldridge 19

A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 28/9, Ellis 22/6, Blair, Calderon 12-12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus