A Dallast fogadja az OKC, pályán a nyugati alsóház

Izgalmasnak ígérkezik a Nuggets-Suns derbi - kötelező előtt a Thunder és a Jazz - mire megy a Minnesota?

 

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 02:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik és győzelemből érkezik, de a különbség azért egyértelmű, az OKC jó formában van, Westbrook tarthatatlan, míg a Mavs ugyan nyert kettőt zsinórban, de elég sok sérülttel számolhat. Jelenleg Bogut mellett Nowitzki, Matthews, Barea és Deron Williams is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, a back-to-back miatt aligha fogja mindegyiküket erőltetni Rick Carlisle, ráadásul a palánk alatt egyébként is nagy fölényben lehet a Thunder - Westbrook betörései mellett az Adams-Kanter páros bárki ellen képes dominálni, pláne a center nélküli Mavs ellen. Kérdés persze, hogy a back-to-back második felén melyik arcukat mutatják a hazaiak, mert ha nem koncentrálnak, szörnyű meccsekre is képesek, de most nagy meglepetés lenne, ha nyerni tudna a Dallas.

Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 02:00

Ellenétes utat járnak be a csapatok, a Pacers három meccsel ezelőtt elveszítette a fonalat, azóta csak kikaptak Paul George-ék, ellenben a Minnesota most mintha rátalált volna valamire - hetek óta jók egy-két megingást leszámítva, és éppen sorozatban három győzelemből érkeznek. Karl-Anthony Towns most is feladhatja a leckét, és kérdés, hogy mihez kezd vele Myles Turner, Wiggins védekezésben sem tűnik rossz opciónak George-ra, egyes poszton pedig Ricky Rubio szívhatja Jeff Teague vérét - az Indiana korábban remek támadójátéka egyébként is eléggé megakadt mostanában, kérdés, hogy mennyire tudják ezt összeszedni a vendégek. 

Denver Nuggets - Phoenix Suns 03:00

Jelenleg a Denver van a legjobb formában Nyugaton a hetedik helytől lefelé, de a Blazers tegnapi sikere után most nekik is nyerniük kell - a Suns nem lesz könnyű falat, ők sincsenek rossz állapotban. A Nuggetsnél továbbra is a támadójáték dominál, de főleg erre épít a Phoenix is, érdekes csata lesz Jokics és Chandler között, hiszen utóbbi jó teljesítménye nagyon kell mostanság csapatának a palánk alatt - Jokics viszont két elit center ellen is bizonyított legutóbb, a liga egyik legjobb formában lévő magasembere jelenleg. A periméteren más a helyzet, a Booker-Bledsoe páros is jó szériát fut, bármikor képesek megőrülni és folyamatos nyomás alatt tartani az ellenfél védelmét, míg a Denver ezen a poszton mostanában kevésbé erős - összességében otthon azért Gallinariék az esélyesebbek, de okozhat meglepetést a Suns.

Utah Jazz - Los Angeles Lakers 04:30

A Lakers tegnap is kikapott, back-to-backet játszik és továbbra is nyugati utolsó, a Jazz pedig a két veresége ellenére ötödik a konferenciában, zongorázni lehet köztük a különbséget. A hazaiaknál azért nem megy minden flottul, az előző meccsük nagyon nem sikerült, de otthon természetesen kötelező nekik ez a győzelem - a kulcs talán most a támadójátékuk lehet, ezzel voltak gondjaik az utóbbi időben. Gobert most is úr lehet a palánk alatt, a periméterről pedig a Hill-Hayward kettősnek kell termelnie a pontokat, egyikükre sincs igazán jó védő, utóbbin talán Deng teljesíthet szolgálatot - a Favors-Randle csata viszont mindenképpen jónak ígérkezik.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus