A Denver ellen kezdene új szériába a Houston

Back-to-backet játszik a Lakers, pályán a Milwaukee, a Boston és a Spurs is - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt.

 

Detroit Pistons - San Antonio Spurs 1:00

A memphisi győzelem után legutóbb otthon kikapott a Jazztől a Detroit, úgyhogy igazán továbbra sem tudta elkapni a fonalat, ellentétben a San Antonióval, amely folyamatosan zárkózik felfelé és most éppen zsinórban négy győzelemnél tart, méghozzá jó csapatok ellen. A kérdés az, hogy DeRozanék tudják-e ezt hozni idegenben is, mert ugyan volt már erre példa (legutóbb a Clippers vendégeként győztek idegenben), de összességében csak 6-12-t hoztak eddig saját pályájuktól távol, amin lehetne még javítani. Az erőviszonyokat tekintve egyértelműen esélyesek a texasiak, sokkal ponterősebbek is, mint ellenfelük, sérültjeik sincsenek, jó formában vannak, úgyhogy igazából csak a hazai pálya szólhat Blake Griffinék mellett, meglátjuk, hogy az felülírja-e a többit.

Boston Celtics - Brooklyn Nets 1:30

Ez izgalmas keleti rangadó lehet, mert a Nets nagyszerű formában van, viszont back-to-backet játszik és emiatt természetesen fáradtabb - előző este Chicagóban játszott jól és aratott végül győzelmet a gárda. A Boston is felszívta magát és az előző két meccsét magabiztosan nyerte, otthon 13-5-re áll, ráadásul most Baynest leszámítva ki is egészülhet a kerete: a hírek szerint Kyrie Irving visszatérhet és Marcus Morris is teljes edzésmunkát tudott már végezni. Így azért hazai pályán, frissebben jó esélyei vannak Brad Stevens legénységének és a keleti élharc miatt nagyon fontos is lenne, hogy hozza a győzelmet, míg a Brooklynnál igazából nincs teher, különösebb elvárás nélkül játszhatnak Russellék - bravúr lenne tőlük, ha meg tudnák viccelni a Celticset.

Houston Rockets - Denver Nuggets 2:00

Kiemelt nyugati rangadó lesz ez, hiszen a nagy formában lévő konferenciaelső látogat a legutóbb komoly győzelmi szériáját megtörő Houstonhoz. A hazaiaknál továbbra is minden James Hardenről szól, legutóbb ugyan gyengébben játszott és emiatt kikaptak, de továbbra is képes lehet bármire, ráadásul ha a magasemberekhez kicsit többször jut el a labda jó helyzetben, akkor még veszélyesebb lehet a társaság. A Denvernél egyre jobban belelendülnek azok, akik sérülésből tértek vissza, úgyhogy remek formában érkeznek meg erre a meccsre és most ők az egészségesebbek, de vendégként azért kevésbé meggyőzőek eddig, igaz, mostanában idegenben is hozták a meccseiket. Meglátjuk, idén egyszer már kikaptak a Rocketstől, de ha ők tudják diktálni az iramot és Nikola Jokics dominálni tud a festékben, akkor a megszokott védekezésükkel visszavághatnak a Chris Pault és Eric Gordont továbbra is nélkülöző Houstonnak. 

Milwaukee Bucks - Utah Jazz 2:00

A Milwaukee-t alighanem kicsit visszarángatta a földre a Raptors elleni hazai vereség, előtte mindenkin átgázolt a Bundeholzer-legénység, ott viszont megmutatkozott, hogy nem sebezhetetlenek - otthon a Jazz ellen most muszáj lenne javítaniuk, mert közben a ligaelső helyüket el is vette tőlük a Toronto. Erre minden esélyük meg is van persze, Giannis Antetokounmpo félelmetes volt a Raptors ellen is, de azért kérdés, hogy a Rudy Gobert által védett festék mennyire lesz szabad a betöréseiknél - a Jazz képes lehet olyan védekezésre, ami megfoghatja a borzasztóan hatékony Bucks-támadójátékot, de majd meglátjuk, hogy ezt mennyire tudja megvalósíteni. Brook Lopez azért széthúzhatja a vendégeket hátul és ha az ő kinti dobásai ülnek, akkor bajban lehet a Utah - Mitchellék teljesítményét továbbra is lehetetlen megjósolni, hol parádéznak, hol betliznek, bár most mintha összeszedték volna magukat két idegenbeli győzelemmel. 

New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 2:00

Nagyon igyekszik elindulni felfelé a Pelicans, az utóbbi öt meccséből hármat megnyert a gárda, legutóbb 35 ponttal verte meg a Clevelandet, most pedig otthon, ahol 13-6-ra áll, mindenképpen nyernie kellene a Memphis ellen is. A vendégek továbbra is zuhannak lefelé, már zsinórban ötször kaptak ki, az előző három meccsükön nem jutottak száz pont fölé, rengeteg problémájuk van és ha a New Orleans képes lesz rohanni, a saját ritmusában játszani, akkor toronymagas favoritnak számít - ez a Grizzlies most magához képest is nagyon mélyen van és csúcsformában is csak kőkemény védekezéssel tudná lelassítani Anthony Daviséket. A hazaiaknál Mirotic nem bevethető még, illetve Moore is sérüléssel bajlódik, az ő játéka kérdéses. 

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 2:30

Back-to-backet játszik az egyre mélyebb gödörben lévő Lakers, amely előző este nagyon simán kapott ki Minnesotában, egy sor borzasztó jelenetet és pocsék támadójátékot produkálva - óriási kérdés, hogy mi lesz így a csapattal, hiszen James, Rondo (és lehet, hogy Kuzma) most sem lesz bevethető. A Dallas sincs jó passzban, de hazai pályán azért kifejezetten veszélyes, összesen háromszor kapott ki idén saját közönsége előtt, úgyhogy bár Los Angelesben idén már kétszer alulmaradt a Lakersszel szemben, az esélyek most Jordanék mellett szólnak. Meglátjuk, hogy a pihentebb Doncicék ezt érvényesíteni tudják-e, mindenesetre a vendégeknél Balltól és Ingramtől hatalmas javulás szükséges, hogy a következő meccseken ne csússzon ki a playoff-helyekről a LAL...

Portland Trail Blazers - New York Knicks 4:00

Itt természetesen egyértelmű favorit a Portland, ugyan a Knicks éppen legutóbb törte meg hosszú vereségszériáját, amikor megverte idegenben a Lakerst, ettől még a problémáik megvannak Kanteréknek, nem lettek jobbak az eddigieknél. A Blazers minden téren előrébb tart, ráadásul az OKC elleni vereség után Damian Lillardék megállították a Houstont, ebben a csarnokban több komoly csapatot is megfogtak már, a New Yorknak papíron nem nagyon lehet esélye - az egyetlen sanszuk Hardawayéknek az, ha a hazaiak lazán állnak hozzá az estéhez és nem pörögnek fel eléggé. Mo Harkless egyébként a hírek szerint visszatérhet a Portlandnél, sőt, a kisebb sérüléssel bajlódó Evan Turner is vállalni fogja a játékot. 

Sacramento Kings - Orlando Magic 4:00

Ez az a meccs, ahol a Kingsnek muszáj megtörnie rossz szériáját, ugyanis Foxék sorozatban négyszer kaptak ki, most már jó ideje komoly gondjaik vannak a védekezéssel és hiába van meg a kellő tűzerejük, a gyengeségeiket nem igazán tudják ellensúlyozni. A Magic viszont egyrészt limitált támadópotenciállal rendelkezik, másrészt egy idegenbeli back-to-back második felén lép pályára azok után, hogy az előző két meccsén egyaránt összezuhant a második félidőben - az idegenbeli túra ötödik állomásához érkeztek Augustinék, nincsenek túl jó állapotban. Ezek alapján Bogdanovicék most nem hibázhatnak, meg kell állítaniuk a zuhanást és érvényesíteni erőfölényüket, egyébként is a liga egyik leggyorsabb játékát játsszák, ami ellen borzasztó nehéz egy fáradtabb csapatnak helytállni.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus