A Denvert fogadja az OKC, a Memphist a Lakers

Megnézhetjük a Torontót, a Bostont, a Jazzt és a Dallast is, míg a Pelicans a Lillard nélküli Portlandhez látogat. Íme a játéknap felvezetője.

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 01:00

A Wizards még menne a playoffért, az All-Star előtt ehhez képest vállalható formában is volt, a Cavs elleni hazait így most is hoznia kellene - három meccs a hátránya a keleti nyolcadik helyhez képest, úgyhogy az ilyen meccseken nem nagyon szabad hibáznia. A Clevelandnél közben edzőváltás történt, nem mondhatnánk, hogy minden rendben van a csapatnál, de egy ilyen esemény persze rövid távon hozhat előnyöket, ha most nagyon felpörögnek, Andre Drummond pusztít, a fiatal mezőnyemberek jól dobnak, akkor lehet keresnivalójuk, de dobópárbajban azért Bertansék mindenképpen esélyesebbek, főleg hazai pályán.

Orlando Magic - Dallas Mavericks 01:00

A Magic az a csapat, amelyik a Wizards célkeresztjében van keleti nyolcadikként, Vucsevicsék viszont most stabilizálták magukat és megnyerték az előző két meccsüket, most pedig otthon újfent erre készülnek. Könnyű dolguk nem lesz, a Dallas egyértelműen jobb csapat náluk, Luka Doncic visszatért, Kristaps Porzingis remek formában volt az All-Star előtt, ráadásul a texasiak eddig valamilyen rejtélyes okból idegenben voltak eredményesebbek, úgyhogy ez se akkora faktor - mármint a részükről, mert a Magic igenis sokkal jobb otthon, mint vendégként. A vendégek most rendben is vannak egészségügyileg, a hazaiaknál pedig Augustin már edzett, elvileg ő is visszatérhet.

Toronto Raptors - Phoenix Suns 01:30

Sorozatban 15 győzelem után szenvedett vereséget az All-Star előtt a Raptors, elképesztő szériában voltak Kyle Lowryék és most hazai pályán megint ők az esélyesek. A Sunsnak voltak jobb meccsei februárban, legutóbb a GSW-t verte meg, de azért messze nincs a Toronto szintjén, ráadásul Ayton, Saric és Baynes sem 100%-os, bár mindannyian edzettek már. A sérülések a Raptors dolgát is nehezítik, sőt, Gasol és Powell még mindig nem játszhat, úgyhogy ezúttal is lesznek fontos hiányzóik, de ezt eddig is jól menedzselték a szezon során, otthon most sem lehet ez egyértelmű kifogás.

New York Knicks - Indiana Pacers 01:30

A Pacers a szünet előtt a Bucks legyőzésével törte meg vereségszériáját, most pedig erre építve szeretne tovább haladni előre, hiszen már kicsit leszakadt a keleti riválisaitól a hatodik helyen - a túloldalon pedig az a Knicks az ellenfél, amely egy győzelmi széria után két vereséggel ment pihenőre. Nem rosszak Randle-ék, főleg otthon veszélyesek, úgyhogy komolyan kell őket venni, ráadásul idén egyszer már a Pacerst is elkapták, ha összeáll a védekezésük, akkor most is okozhatnak meglepetést - mert azért a tabella alapján kisebb meglepetés lenne, ha kikapna az Indy. Náluk nem nagyon működött a csapat Oladipo visszatérése óta, ha ezen tudtak dolgozni, akkor meg kell indulniuk felfelé. 

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 02:00

Ez mindenképpen rangadó lesz, hiszen két jó csapatról beszélünk, a Nuggets ugyan egy szép sikersorozat után legutóbb otthon elbukta a Lakers elleni rangadót, de ettől még nyugati második, míg az OKC két váratlan vereség után javított a Pelicans legyőzésével. Idei első meccsüket otthon a Denver nyerte, de most nagyon nehéz jósolni, vendégként azért kicsit vékonyabbak Jokicsék is, míg a Thunder képes egészen kiváló teljesítményekre, főleg ami a szoros mérkőzéseket illeti. Nyilván döntő lesz, hogy Adams mihez kezd Jokiccsal és hogy a two-way játékosok mire mennek egymással a periméteren: Paul-Murray, SGA-Harris, vagy éppen Gallinari-Millsap csatákat is nézhetünk majd. A Thundernél nincs sérült, a Nuggetsnél pedig Plumlee és Porter felépült, Barton játéka viszont még kérdéses.

Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 02:00

A houstoni vereség után a Clippers elleni rangadót már megnyerte a Boston, most pedig Minnesotában egyértelmű favoritnak számít és próbálja nyomás alatt tartani a keleti második Torontót. A Timberwolvesnak volt egy szép győzelme, azóta megint semmi, Towns csuklója pedig megsérült, ő kidőlt, most sem számíthatnak rá, úgyhogy így még nehezebb helyzetben van az egyébként is eléggé kiürített keret. D'Angelo Russelltől egy személyben azért ne várjunk csodát, ez a Boston pedig sokkal komplettebb, élesebb, jobb csapat jelenleg, ráadásul idegenben is 15-11-re áll, azért ott is hozza, amit kell - egy hiányzójuk viszont nekik is lesz, Kemba Walker nem fog játszani, úgyhogy még többet lehet a labda Smartnál, Tatumnél, vagy Haywardnál. 

Utah Jazz - San Antonio Spurs 03:00

Az All-Star előtt zsinórban négyet nyert, magára talált a Utah és bár a back-to-back első felét most Mike Conley kihagyja, ettől még ez egy erős, pihent, jó keret, amelynek otthon nyernie kellene az ilyen meccseket. A Spurs most teljesíti az idei Rodeo Tripjét, amikor hetekig nem játszhatnak otthon, egy hosszú vereségszéria össze is jött már ezen a túrán, de legutóbb némi meglepetésre nyertek Oklahoma Cityben, ezzel azért javítottak - kérdés, hogy ez csak véletlen volt, vagy tényleg kijönnek a gödörből. Az esélyek azért nem mellettük szólnak, bár DeMar DeRozan felépült és játszhat, de ez a Jazz még Conley nélkül is egyértelműen előttük van, ráadásul ők idegenben csak 9-19-et hoztak eddig, az sem túl biztató.

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 04:30

A csapatok idén már háromszor találkoztak egymással és mindháromszor a New Orleans nyert, ebben a csarnokban is győzött már Alvin Gentry legénysége, legutóbb hazai pályán pedig 21 pontot vert a Blazersre, úgyhogy a mostani hazaiaknak bőven lenne miért visszavágni. Egyébként is szoros csatában vannak a playoffért, jelenleg a Portland másfél meccsel tart előrébb a nyugati kilencedik helyen, úgyhogy mindkét félnek nagyon kellene ez a siker, de az All-Star előtt azért inkább a Pels volt jobb formában, a Blazers négyből háromszor kikapott, igaz, ezek a vereségek azért idegenben érkeztek. Ami viszont baj a hazaiak számára, az Lillard sérülése, aki nem tudott még edzeni és biztos, hogy három-négy meccset ki kell hagynia, így nélküle kellene megoldaniuk a feladatot, pedig amikor jó formában voltak, az gyakorlatilag csak az irányító földöntúli teljesítményének volt köszönhető. Ez a Pels dolgát segíti, náluk Brandon Ingram visszatérhet, jó passzban vannak, idegenben is nyeregetnek, jó esélyük lehet arra, hogy tovább kapaszkodjanak a rájátszás felé.

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 04:30

A Grizzlies back-to-backet játszik egy fárasztó sacramentói fellépés után, ahol végig kapaszkodnia kellett a gárdának és komoly energiát kellett befektetnie a győzelemért, ami végül így sem jött össze. A pihentebb, otthon játszó Lakers így mindenképpen jobb helyzetben van, az arany-liláknál nincs sérült, Anthony Davis szokás szerint ott van ugyan a jelentésben, de ismét "valószínű", hogy játszik és bár voltak döccenőik az All-Star előtt, azért csak nyertek hatból ötöt, a denveri sikerük pedig különösen értékesnek számít. Gyakorlatilag minden mellettük szól, de azért a Memphis jó csapat, amely nagyon erős a festékben, ott, ahol egyébként a Lakers is az - a fő kérdés az, hogy mennyi erő maradt Jacksonékban erre az estére, ha maradt, akkor okozhatnak kellemetlenséget LeBron Jameséknek.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus