A Houston, a Detroit és a San Antonio is rangadót nyert

Mára virradóra igen sűrű meccsdömpinget bonyolítottak le az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, ahol 13 mérkőzést játszottak. A Bulls egy ex-milwaukee-i győztes triplájával vágott vissza a Bucks-nak idegenben, a Jazz pedig a nap meglepetését szerezte azzal, hogy Denverben verte a Nuggets-ot. A Houston a Golden State pályáján nyert rangadót, a Minnesotának nem volt elég Kevin Love élet egyik legjobb produkciója sem ahhoz, hogy bevegye San Antoniót, míg a Detroit megszakította a Brooklyn első idei valamire való győzelmi szériáját. Jöjjenek a részletek!

Indiana Pacers - Charlotte Bobcats 99 - 94

Nagy esélyt szalasztott el a Bobcats. A 21 pontos, 9 lepattanós, 2 blokkos Al Jefferson megmenthette volna a végig meccsben lévő Charlotte-ot, de hibázott a hajrában, így célba ért a megint sokoldalú Lance Stephenson (20 pont, 11 lepattanó, 7 gólpassz, 2 labdaszerzés) húzta ligaelső.

Hibbert egyre stabilabb. A Pacers centere megint dupla duplázott (18 pont, 11 lepattanó), ráadásul hosszú idő után újra nagyot alkotott blokkolásban is (3 sapka), mondani sem kell, hogy óriási szerepe volt abban, hogy nem égett meg otthon a hazai környezetben még veretlen Indiana.

Csalóka hullámvölgy. A Bobcats már három győzelemnyire az 50 százaléktól, ráadásul hármas kudarcszériában van a Clifford-legénység, de mostanság nagyon jó meccseket játszva kapott ki a meglepően masszív tavalyi sereghajtó, tehát pánikra semmi ok Charlotte-ban.

A Pacers legjobb dobói: Stephenson 20/3, Hibbert 18, Da. West 14

A Bobcats legjobb dobói: Al Jefferson 21, Sessions 13/6, Walker 13/3

 

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 100 - 109

36 pontos utolsó negyed a Clevelandtől. A vendégek sokáig nem bírtak a 26-ot szóró Oladipo húzta Orlandóval, ám a negyedik etapban Kyrie Irving (31 pont, 5 gólpassz) begyújtotta a rakétákat és kis túlzással egyedül lehajrázta a Magicet.

Anderson Varejao értelmetlen sérülése. Andrew Nicholson a nap bunkója címet kiérdemelte, miután fellökte a kosarat szerző brazil centert, akinek már korábban megsérült a térde, s így ki is dőlt, pedig már rég eldőlt a találkozó. Varejao ráadásul a maga 10 pontjával, 14 lepattanójával és 2 blokkjával megmutatta, hogy képes kulcsszerepet betölteni a feljövőben lévő Clevelandben, tehát érzékeny lehet a veszteség.

A Magic legjobb dobói: Oladipo 26/9, Nelson 17/9, Afflalo 17/3

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 31/6, Waiters 21/3, C. Miles, Varejao 10-10

 

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 108 - 100

Jól megy Gay nélkül. A Raptors franchise playere alig egy hete távozott csere útján, de a kanadai gárda nem hogy nem esett össze, de nyeri a meccseket az új felállásban. A távozó bedobó helyén kezdő Terrence Ross (24 pont, 5 lepattanó) gyakorlatilag hozta is Gay számait, Lowry 11 gólpasszt osztott ki, Valanciunas (12 pont, 13 lepattanó) dupla duplázott, míg DeRozan (27 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) egyértelmű első opcióként fickándozott.

Zuhanórepülésben a Philadelphia. A még mindig Michael Carter-Williams (és a Noel, Moultrie, Richardson trió) nélküli Sixers a meglepően jó start után már a liga legalsó régiójában tanyázik és mostani formáját tekintve kikövezett az útja az utolsó pozíciók felé, pedig Tony Wroten (23 pont, 5 gólpassz) és Evan Turner (21 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz) is tartják jó formájukat.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 27/6, Ross 24/12, A. Johnson 17/3

A 76ers legjobb dobói: Wroten 23/15, Turner 21/9, T. Young 18

 

Atlanta Hawks - Washington Wizards 101 - 99 - hosszabbítás után

Al Horford, a mindenes hős. Az Atlanta centere nem csak tarthatatlan volt (34 pont, 15 lepattanó), de a rendes játékidőben ő mentette meg a Hawks-t, majd a hosszabbítás végén ő értékesítette a győztes kosarat is!

Nené és Beal egyre jobban hiányoznak. A fővárosiak rossz rajtjuk után felküzdötték magukat a Keleti Konferencia harmadik helyére, majd két kezdőjük (és Al Harrington) kiesése miatt erősen visszacsúszóban vannak.

Trevor Booker bizonyít. Az első hónapban ignorált fiatal magasbedobó ma 24 pontos, 14 lepattanós dupla duplát tett le az asztalra, s egyre inkább érzi a játékot a körülötte újjáalakult Wittman-legénységgel, igaz, most ez sem jelentett sikert a Wizards számára.

A Hawks legjobb dobói: Horford 34, Korver 16/12, Millsap 16

A Wizards legjobb dobói: Booker 24, Webster 15, Wall 13/3

 

Boston Celtics - New York Knicks 90 - 86

A Boston otthon is kipipálta a New Yorkot. Miután a Nagy Almában 41 ponttal nyert a Celtics egy hete, most "csak" néggyel verte a Stevens-legénység Rondo nélkül a Chandler és Felton távollétében harmatgyenge Knicks-et.

Sullinger és Bradley, a nagy fordítók. A második félidő derekán befutónak tűnt a 26-ot szóró Anthony húzta Woodson-alakulat, ám a záró etapot nagyon megnyomta a csoport éllovasa és a 19-et dobó Sullinger, valamint a fontos triplákat jegyző Bradley főszereplésével fordított, majd célba is ért a házigazda.

A Celtics legjobb dobói: Sullinger 19, C. Lee 18/9, Bradley 13/6

A Knicks legjobb dobói: Anthony 26/9, Bargnani 22, Stoudemire 18

 

Detroit Pistons – Brooklyn Nets 103-99

Az új ikertornyok? Drummond és Monroe együtt 44 pontot és 24 lepattanót szereztek a Brook Lopez nélkül felálló Nets-magasok ellen. Drummond ráadásul magához képest pazarul büntetőzött (6/8), illetve megszerezte karrierje századik labdáját.

A második negyed döntött. Ebben a periódusban 38 pontot jegyzett a Pistons, ebből 30-at a Drummond-Stuckey kettős. A Nets 20-ig jutott ebben a játékrészben, és eladtak hat labdát is, így 61-44-es hazai előny alakult ki félidőre.

Garnett itt is a top10-ben. A Bostontól nyáron igazolt erőcsatár a harmadik negyedben leszedte 14.000 lepattanóját, amivel ő lett a tizedik ilyen játékos a liga történetében. Garnett ezen a meccsen nyolcig jutott, igaz ez mellé csupán négy pontot kapart össze.

A Pistons legjobb dobói: Drummond-Monroe 22-22, Stuckey 17

A Nets legjobb dobói: Williams 22/6, Blatche 20, Teletovic 17/15

 

New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 104 - 98

Már pozitív tartományban a Pelicans! A 25 pontos Eric Gordon és a 20 pontos, 12 gólpasszos dupla duplát produkáló Jrue Holiday szépen pótolták a sérült Anthony Davis és a meccs közben kidőlő Tyreke Evans kosarait is és idén először segítették pozitív mérleghez a Williams-legénységet.

A Memphis-nél óriási a baj. A Grizzlies hiába kapta vissza Tony Allent és Ed Davist, a még sokáig kényszerpihenőn lévő Pondexter és a szintén komoly sérülésből lábadozó Marc Gasol nélkül kisebb csoda lesz, ha ilyen játékkal egyáltalán 50 százalék körül tud maradni a nyáron a sikeredzőjét, Hollins mestert menesztő alakulat.

A Pelicans legjobb dobói: E. Gordon 25/9, Holiday 20/9, R. Anderson 18/6

A Grizzlies legjobb dobói: Leuer 19/3, Conley 18/6, Z. Randolph 13

 

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Lakers 122-97

Játszadozott a Thunder. A hazaiak azt csináltak ellenfelükkel, amit akartak, 59-41-re nyerték a lepattanócsatát, 34 gólpasszt osztottak ki, valamint az első negyedben (38), a félidőben (66) és a meccs végén (122) szerzett pontjaikkal is szezoncsúcsot döntöttek.

Bryant passzol. A sérülésből nemrég visszatérő szupersztár ezúttal irányítóként lépett pályára, ennek megfelelően mindössze négy pontot szerzett hat rádobásból, ellenben kiosztott 13 gólpasszt – és eladott 7 labdát. Nem rövid pályafutása alatt egyébként ez volt a hatodik alkalom, hogy kezdőként lépett pályára és legfeljebb négy pontot ért el.

Szárnyaló hazai sztárok. Durant már az első félidőben eljutott 22 pontig (végül 31-gyel zárt mindössze 13 dobásból), Westbrook zsinórban negyedszer maradt le a tripla-dupláról egy hajszállal, de dupla-duplázni tudott Ibaka is.

A Thunder legjobb dobói: Durant 31/9, Jackson 19/6, Westbrook 19/3, Ibaka 19
A Lakers legjobb dobói: Young 17/12, Henry 15, Gasol 14

 

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 90 - 91

Gary Neal elvesztette. Bár 17 pontot dobott és egy csapatsportágban sosem szerencsés egyetlen bűnbakot megnevezni, de amit a nyáron San Antonióból megszerzett veterán művelt az utolsó pillanatokban, arra nem sok mentség van. Előbb elvesztette a labdát két pontos előnynél, mert Joakim Noah feldobást harcolt ki vele szemben, amit nem meglepő módon elvesztett Neal, aztán védekezésben hibázott, aminek köszönhetően az ex-Buck, Mike Dunleavy beverte a győztes triplát, s végül ő szerette volna megmenteni a Milwaukee-t, de pocsék dobása nem ért célt.

Így kell visszavágni. A Rose, Deng páros nélkül, de már Noah-val (21 pont, 18 lepattanó, 5 gólpassz, 3 szerzett labda, 3 blokk)  és Butlerrel (16 pont, 3 szerzett labda) felálló Bulls a minap Chicagóban kapott ki a nem csak tartalékos (Sanders, Pachulia, Delfino, Butler és akkor még Neal nélküli), de kifejezetten gyengének tekinthető Bucks-tól, most viszont stílszerűen a tavaly még Milwaukee-ban pattogtató Dunleavy döntő triplájával vágott vissza Wisconsinban.

A Bucks legjobb dobói: Neal 17/6, Henson 15, Mayo 14/6

A Bulls legjobb dobói: Noah 21, J. Butler 16/3, Boozer 14

 

San Antonio Spurs – Minnesota Timberwolves 117-110

Love megőrült, mégsem nyert a Wolves. A vendégek erőcsatára magánkívül kosárlabdázott, 42 pontot és 14 lepattanót szerzett ezen az estén, méghozzá úgy, hogy 9 triplakísérletéből 8!!! sikeres volt, a harmadik negyedben ebből ötöt süllyesztett el.

Parker és Ginobili, mint régen. Love őrült negyede után kilencpontos hátránnyal érkezett a Spurs az utolsó játékrészre, itt azonban a két játékmester válaszolt, 28 pontot és 6 gólpasszt jegyeztek ebben az időszakban.

Csak a szokásos Spurs-játék. 32 gólpasszt jegyeztek Popovich fiai, a félidőben már 19-nél tartottak. A 32-ből egyébként 28-at a Parker-Ginobili-Duncan-Leonard kvartett osztott ki.

A Spurs legjobb dobói: Parker 29/6, Ginobili 20/6, Leonard 19/9
A Timberwolves legjobb dobói: Love 42/24, Pekovic 18, Rubio 15

 

Denver Nuggets - Utah Jazz 93 - 103

Mi történt a Utah-val?! A Jazz tegnap Sacramentóban nyert, most pedig a liga egyik legnehezebben bevehető csarnokában, Denverben ért célba a nyugati sereghajtóként érkező Utah, de a 10 pontos, 10 gólpasszos Trey Burke irányításával és a palánk alatt 19 ponttal, 6 lepattanóval és 4 blokkal jelentkező Derrick Favors hathatós segítségével.

A főszereplő Gordan Hayward volt. A Jazz ifjú hátvédje 30 ponttal, 13 lepattanóval és 5 gólpasszal végzett, messze messze élete meccsén van túl, ráadásul győzelemmel koronázta meg a kiváló performanszt.

Ty Lawson döcögős visszatérése. A Nuggets irányítója több meccset is kénytelen volt kihagyni kisebb sérülése miatt, de láthatóan nincs még rendben, csupán 4 gólpassz került fel ma a neve mellé, dobott pont nélkül, így az 57 egységnyit a közösbe tevő Nuggets simán kikapott otthon.

A Nuggets legjobb dobói: J. Hamilton 17/12, W. Chandler 17/6, Mozgov 17

A Jazz legjobb dobói: Hayward 30/3, Favors 19, R. Jefferson 14/9

 

Phoenix Suns - Sacramento Kings 116 - 107

Rudy Gay produktív, de eredménytelen bemutatkozása: Először játszott új klubjában a Kings-hez cserélt Rudy Gay, aki kezdőként 24 pontot termelt 12-ből 8-as mezőnymutatóval és 9-ből 8-as büntetőzéssel, de csapatának esélye sem volt Phoenixben.

Kis arányú, de megalázó vereség. Bár messze sem ütötte ki a 29 pontos Goran Dragic irányította Suns a 29-et szóró Isaiah Thomas irányította Sacramentót, de óriási blokkokkal szórakoztatta a közönséget a hazai gárda, Eric Bledsoe (28 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz, 3 szerzett labda, 2 blokk) élete legjobb estéjén még Cousinst (15 pont, 16 lepattanó, 5 gólpassz, 5 szerzett labda) is leblokkolta, de Miles Plumlee is adott egy szép sapkát az ifjonc centernek.

A Suns legjobb dobói: Dragic 29/12, Bledsoe 28/6, Mi. Plumlee 12

A Kings legjobb dobói: I. Thomas 29/9, Gay 24, Cousins 15


Golden State Warriors – Houston Rockets 112-116

Legyőzték a problémákat. A Rockets csütörtökön Portlandben szenvedett vereséget, péntek hajnalban már a Bay Areaban landoltak. Ez azonban nem volt elég, a csapat busza San Franciscóban dugóba keveredett, így nagyjából a kezdés előtt egy órával érkeztek meg a csarnokba.

Ha nem megy kintről, nincs győzelem. Idén már többször bebizonyosodott, hogy ha nem esnek a triplák a Warriorsnál, akkor nem képesek nyerni. Ezúttal Curry és Thompson 2/12-vel zártak kintről, így nem nyerhettek – még akkor sem, ha lepattanózásban 56-32-re múlták felül ellenfelüket.

Howard, a dobógép. A Houston gyenge büntetőzéséről (is) ismert centere ezúttal 7/7-tel zárt a vonalon túlról, ráadásul bevágott egy triplát is, így faultgondjai ellenére 18 ponttal és 11 lepattanóval zárt.

A vége szoros lett. 14 ponttal is vezetett a Rockets, ám egy 14-2-es futással feljöttek a hazaiak, és egészen az utolsó pillanatokig egál körül mozogtak a csapatok, ám a hajrát jobban bírta a Houston.

A Warriors legjobb dobói: Lee 23, Curry 20/3, Barnes 20/6
A Rockets legjobb dobói: Harden 26/9, Parsons 23/6, Howard 18/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus