A jó formában lévő Bostonhoz látogat a szárnyaló GSW

Éjféltől Pelicans-Spurs a Sport TV-n - nehéz helyzetben a Philly - kötelező előtt a Portland - mire képes a Pacers Oladipo sérülése után? - íme a játéknap felvezetője.

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 00:00 (Sport 1)

Nehéz helyzetben van a New Orleans, mert megint tele van sérülttel a csapat, Anthony Davis aligha tud még pályára lépni, Nikola Mirotic biztosan nem játszhat, Julius Randle játéka is erősen kérdéses, igaz, E'Twaun Moore elvileg ott lehet a parketten - legutóbb a keretnek megfelelően gyenge játékkal kikaptak a Pistonstól, most pedig egy erősebb csapat ellen kellene helytállniuk. A Spurs sincs kirobbanó formában, az előző két meccsét elvesztette és idegenben csak 9-15-re áll, ráadásul DeMar DeRozan térde olyan rossz állapotban van, hogy ezen a találkozón biztosan nem léphet majd pályára - sőt, LaMarcus Aldridge is sérült, a csuklójával van gond és az ő játéka is kérdéses. Így nagyon negéz megjósolni, hogy mire számíthatunk, ha a sérültjelentés beigazolódik, akkor mindkét fél nagyon messze lesz valós önmagától. 

Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 2:00

A Grizzlies back-to-backet játszik úgy, hogy előző este megint kikapott, most már 15-ből 14 vereségnél tart az együttes, úgyhogy hiába játszhatnak otthon, fáradtabban, jelen helyzetben túl sok jóra nem számíthatnak Mike Conley-ék. A Pacers helyzete persze érdekes, mert legutóbb egy szörnyű sérüléssel az egész szezonra elvesztette Victor Oladipót és bár eddig idén nélküle is jók voltak Evansék, azért fejben kicsit megboríthatja a társaságot az a hír, hogy majd csak jövőre számíthatnak újra a vezérükre. Meglátjuk, mindenesetre a vendégek így is masszív favoritnak számítanak, más sérültjük nincs, a védekezésük így is remek, ha jól jár majd a labda és koncentráltak tudnak lenni, akkor idegenben is egyértelműen nekik áll a zászló.

Boston Celtics - Golden State Warriors 2:30

Ez lesz a játéknap egyik kiemelt rangadója, hiszen a jó formába lendült (zsinórban öt győzelem) Boston fogadja az idei legjobb időszakát élő, nagy lendüetben lévő (sorozatban kilenc siker) Golden State-et. A GSW oldalán nagyon összeálltak a dolgok, Cousins beépítése is halad, most szinte teljesen egészséges a keret, míg a Celtics részén Kyrie Irving parádéja alapozta meg a jelenlegi győzelmi szériát, de legutóbb nélküle és Al Horford nélkül is nyertek, szóval a két alapember kicsit rápihenhetett erre a derbire. Nehéz mit jósolni, a Warriors azért jelen állapotában jobb csapat, de a bostoni hazai pálya, Baynesék védekezése és egy esetleges újabb Irving-show elég lehet ahhoz, hogy a Celtics megállítsa a címvédőt. Vagy nem, ha Curryék közül valaki megőrül kintről, esetleg Cousins dominálni tud a palánk alatt...

Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 3:00

Ez pedig a nap másik rangadójának tűnik, de a Philadelphia elég nehéz helyzetben van és jelen állapotában komoly bravúr lenne a győzelme, ugyanis Jimmy Butler a csuklója miatt nem lép pályára, Joel Embiid pedig pihenőt kap most a stábtól, úgyhogy két legjobb játékosa nélkül kénytelen kiállni a gárda. Ráadásul egy harmadik kezdő, Wilson Chandler is sérült és ő is biztosan kihagyja a találkozót, ez a rotáció pedig annyira nem mély, hogy Ben Simmons és JJ Redick a cseresorral megverje ezt a Denvert - a Nuggets otthon szenzációs eddig ebben a szezonban és bár back-to-backet játszik, de Nikola Jokics kihagyta ezt a meccset és a többiek is elég pihenősre vehették a figurát. Jokiccsal egyébként is komoly matchup-előnyük lehet a hazaiaknak az Embiid nélküli Philly ellen, úgyhogy back-to-back ide vagy oda, ez most szinte kötelezőnek tűnik a Denver számára.

Portland Trail Blazers - Atlanta Hawks 4:00

Ez pedig nemcsak tűnik, hanem valójában kötelező is a Portland számára, hiszen bár az Atlantának vannak egészen kiváló meccsei, főleg támadásban, azért az otthon meggyőző Blazers egy ilyen találkozót nem ronthat el a jelenleg is nagyon szoros nyugati playoff-harcban. Damian Lillardék jól állnak a sérülésekkel, azok sem hátráltatják őket és az előző 11 meccsükből 8-at megnyertek, jó formában vannak - a Hawks azért más szint jelenleg még akkor is, hogy ha ellazázzák az estét Nurkicék, akkor könnyen bajba kerülhetnek. A vendégek elsősorban a gyors játékkal, a sok labda nélküli mozgással tudnak eredményesek lenni, de ha odafigyel a Portland, akkor ezt a feladatot meg kell oldania.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus