A Kings nyerte az idei nyári ligát

A Sacramento simán győzte le a döntőben a Bostont, Louis King lett az MVP. 

Lezárult az idei "rendes" nyári liga Las Vegasban, a döntőt pedig a Sacramento Kings összességében nagyon simán, 100-67-re nyerte meg a Boston Celticsszel szemben. Az első félidő még szorosabban alakult, a nagyszünetben csak nyolc pont volt közte, aztán a fordulás után elkezdett szétnyílni az olló és végül kiütötte ellenfelét a Sacto - a döntő MVP-jének pedig a 21 pontos, 4/8 triplás, 5 labdaszerzéses Louis Kinget választották. Rajta kívül a 16 pontos Ramsey, a hatékony Terry (9 pont, 15 lepattanó, 5 labdaszerzés) és a 6/6 dobással 14 pontig jutó Coleman III emelhető ki náluk, míg bostoni oldalon csak Edwards (15 pont 16 dobásból) és Nesmith (12 pont) érte el a tízpontos határt - hiába tért vissza Pritchard, 0/6 triplával és 8 gólpasszal nem tudott eleget segíteni.

 

A New Orleans is nagyon simán nyert a Minnesotával szemben, ez pedig azt jelenti, hogy a Pels is veretlenül zárta a nyári ligát, de így sem jutott döntőbe - ahogy egyébként eddig a Wolves is hibátlan volt, most azonban nem kapott esélyt. A Pelsnél öten is elérték a tízpontos határt, Daulton Hommes 17-tel és 3/4 triplával bizonyult a legjobb dobónak, míg a Minnynél csak Isaiah Miller jutott tízig - már a nagyszünetben is jelentős volt a különbség, végül 87-59-re nyert a NOP.

A Lakers 17 pontos hátrányból állt fel és fordított a Warriors ellen, végül 84-76-ra meg is nyerte a meccset Trevelin Queen remeklésével: ő 21 pontot szórt 3/5 triplával és 4 labdaszerzéssel. A GSW oldalán Kuminga nem játszott, Jessup 18 pontot szórt 4/7 triplával, Kyle Guy 16-7-5-tel jelentkezett, Mosey Moody pedig 50%-os hatékonysággal jutott el 14 egységig.

A Brooklyn az utolsó meccsen már nem vetette be a nyári liga egyik legnagyobb sztárját, Cam Thomast, nélküle pedig nem is volt sok esélye a Toronto ellen - a kanadaiak 86-72-es győzelemmel zárták a tornát, igaz, náluk sem játszott Scottie Barnes és Precious Achiuwa. Matt Morgan viszont beszórt 24 pontot 5 gólpasszal és 4/6 triplával, Jalen Adams 14 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát jegyzett, Justin Champagnie 11 pontig és 11 lepattanóig jutott, míg a Netsnél a 15 pontos Brandon Knight lett a legjobb dobó.

Játszottak azért szorosabb meccseket is, a Rockets például 95-92-re gyűrte le a Portlandet három kiváló egyéni teljesítmények köszönhetően. Az újonc Josh Cristopher 20 pontot, 5 lepattanót és 5 gólpasszt tett a közösbe, Justin Anderson 19 egységig jutott, Armoni Brooks pedig ihletett napot fogott ki: 30 pontjába 9/17 (!) tripla fért bele, szétdobta a portlandi perimétert. A Blazersnél egyébként összesen hét játékos lépett pályára, közülük Antonio Blakeney (23 pont, 7 lepattanó) emelhető ki leginkább, de a veteránok közül Michael Beasley és Emmanuel Mudiay is hozta a jó formát - az utolsó negyedet azonban tíz ponttal elvitte a Houston, negyven másodpercnél Brooks beverte a kilencedik hármasát is 90-90-nél, onnantól pedig már behúzta a derbit a texasi alakulat.

A Phillynél ugyan Maxey és Joe sem játszott, de Paul Reed 17 ponttal, 10 lepattanóval és 3 labdaszerzéssel most is bizonyított, rajta kívül pedig 21 pontot szórt Jaden Springer, 17-et Aaron Henry (7/10 mezőnyből), Frank Mason III pedig 15-4-5-tel segített be - ez elég is lett ahhoz, hogy 103-98-ra legyűrjék a Jazz csapatát. A Utah-nál hárman emelkedtek ki, Jarell Martin 23 ponttal, 12 lepattanóval, 4 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel remekelt, Dakota Mathias 22 pontot és 4/9 triplát jegyzett, MaCio Teague pedig 12 gólpasszt osztott szét a 17 pontja mellett.

Végül szóljunk a Mavs-Heatről, amelyet 12 másodperccel a vége előtt döntött el a 10 pontos Feron Hunt, aki visszatett egy támadópattanót és ezzel 83-82-re megnyerte a meccset a texasi csapatnak. Carlik Jones (21 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) volt a Dallas legjobbja, de Robert Franks is dobott 18, Devontae Shuler 16 pontot, a Miami oldalán pedig ezúttal pihentek a húzóemberek, vagyis Strus és Yürtseven - KZ Okpala 16 ponttal és 4/5 triplával lett a legjobb dobó, Micah Potter (15 pont, 10 lepattanó, 5 blokk) és DeJon Jarreau is dupla-duplázott, de ez nem lett elég a győzelemhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus