A Lakershez látogat a Knicks, a Bostont fogadja az OKC

Minnesotában kell javítania a Golden State-nek - megkezdheti a szezont Nerlens Noel - visszatérhet Rose - Thomas nélkül meccsel a Celtics.

 

Detroit Pistons – Philadelphia 76ers 00:00

Andre Drummond hatalmas formában van és sorozatban két 20/20-as estéből érkezik, benne most is bízhat a Pistons – legutóbb remekül működött a játék, és a 8-3-as hazai mérleg is imponáló. A centerposzt tulajdonképpen el is döntheti a meccset, a vendégeknél ugyanis bár valószínűleg megkezdheti a szezont Nerlens Noel, Okafor játéka kérdéses és biztos, hogy nem lesz Joel Embiid – az ő hiányában a támadójáték is sokszor vérszegény. Kérdés, hogy Noel mennyire lesz rozsdás idei első meccsén, ha ő nem tud mit kezdeni elsőre Drummonddal, a small-ball megoldás lehet, Ilyasova és Saric is jó formában van, de nem biztos, hogy ezzel tudják ellensúlyozni a Detroit erőfölényét.

Oklahoma City Thunder – Boston Celtics 01:00

Az OKC nagy győzelmi sorozata a Houston ellen véget ért, de most hazai pályán mindenképpen javítani szeretne a gárda. A Celticsnél legutóbb hiányzott Isaiah Thomas, és az irányító most sem lesz majd ott a parketten, nélküle pedig elég nehéz dolga lesz a vendégcsapatnak, bár a Smart-Bradley kettős jó opciónak tűnik Westbrookra – minél több rossz döntésbe kell belehajszolniuk a tripla-duplát átlagoló hátvédet. Smart az ESPN kérdésére „állatnak” nevezte Westbrookot, és szerinte a többieket kell majd megfogniuk – nehéz jósolni, mert nem tudjuk, hogy mennyire lesz kontrollált a Thunder, és hogy melyik fél hogyan fog védekezni, papíron ebben is jóval hatékonyabbak a hazaiak.

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors 01:00

Tegnap komoly mélyütést kapott a GSW Memphisben,  és kérdés, hogy ez mit vált ki belőlük, de az biztos, hogy fáradtak – egy újabb back-to-backet játszanak, és sorozatban negyedszer lépnek pályára idegenben. Ezzel együtt most kötelező számukra a győzelem, a Minnesota rémesen gyenge formában van, Tom Thibodeau nem talál megoldást védekezésben, és egyébként is nagyon puhán játszik a csapat, ezeket pedig még Pachulia nélkül is ki kell használniuk a vendégeknek.

Phoenix Suns – New Orleans Pelicans 02:30

Nyugati alsóházi derbi, a Pelicans idegenbeli back-to-backet vív, és bár Anthony Davis tegnap pihent, így sem valószínű, hogy túl friss lesz a társaság. A Suns ebből a szempontból jobban áll, sérültjeik sincsenek, otthon lesznek, és legutóbb nyerni is tudtak három vereség után, de finoman szólva nem meggyőzőek és nem kiegyensúlyozottak ők sem. Mindkét félnek nagyon fontos lenne a győzelem, de jelenleg inkább a Phoenix számára kötelező ez a meccs, figyelembe véve a vendégek állapotát – az persze kérdés, hogy védekezésben mennyire tudnak elfogadhatót hozni, és hogy mit kezdenek Davisszel.

Los Angeles Lakers – New York Knicks 03:30

A Lakers komoly mélyrepülésben van, most már jó ideje hiányzik a kezdő hátvédsor, védekezésben maximum egy-egy periódusra tudnak összeállni és sorozatban öt vereségnél tartanak – többször belefutottak komoly pofonokba, nagyon hiányzik Russell és Young játéka. A Knicks viszont továbbra is felfelé halad, a Cavs elleni zakó előtt nyertek zsinórban négyet, és legutóbb is megverték a Sacramentót, most folytatják idegenbeli túrájukat. Ők is elsősorban a támadójátékra építenek, így sok pontra számíthatunk, de annak ellenére, hogy a Lakersben (és a bombaformában lévő Lou Williamsben) mindig benne van az extra, jelenleg jóval stabilabb csapat a New York. Idegenben azért még vannak gondjaik (bár a Kings ellen ez nem látszott), ez közbeszólhat, de most arra is van esély, hogy Derrick Rose visszatérjen, rá pedig nagy szükségük lenne.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus