A Lakerst fogadja a Houston, a Memphist a GSW

Tizenkét találkozót rendeznek hajnalban az NBA-ben, nézzük, hogy mit érdemes tudnunk előttük! 

 

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 01:00

A Hornets legutóbb megverte a New Yorkot, és nagy kérdés, hogy vajon ebből erőt merítve elindulnak-e felfelé Kemba Walkerék, vagy a Raptors idegenben is képes lesz bedarálni ellenfelét. DeRozanék vendégként azért kevésbé meggyőzek, az ő igazi erejük eddig a hazai pályában rejlik, de a Charlotte is csak otthon remélhet bármit, ahol 9-8-ra áll. Érdekes csata lehet ebből, sok múlhat azon, hogy a Toronto képes-e hozni a megszokott támadójátékot, mert ha igen, akkor aligha tudja tartani a lépést a Hornets - igaz, a Knicks ellen legutóbb azért jól néztek ki Howardék elöl is, de ennyire még nem biztos, hogy lehet alapozni. Torontóban idén egyszer már 126-113-ra nyert a Raptors, meglátjuk, hogy mire lesznek most képesek Lowryék, Serge Ibaka játéka pedig kérdéses, továbbra is fáj a térde. 

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 01:30

Az Atlanta legutóbb nyerni tudott, sikerült potens támadójátékot bemutatniuk Schröderéknek, és megverniük a Miamit, kérdés, hogy az Indianával mihez kezdenek most. Oladipóék leverték a Brooklynt, majd egy félig már megnyert meccset buktak el a Boston ellen, de most kötelező számukra a győzelem, hiszen a ligautolsó ellen nem hibázhatnak, főleg úgy, hogy az utóbbi meccseken azért többet is botlottak. Sérült nincs, ez nem fogja hátráltani a vendégeket, akik idegenben eddig 7-7-et hoztak, de elvileg a Hawksnál is csak Muscala maródi, előzetesen ez nem tűnik döntő faktornak. 

Boston Celtics - Miami Heat 01:30

A Heat két szoros győzelem után kikapott Atlantában, így nem tud elmozdulni az 50%-ról, ráadásul nem csak Whiteside, de Winslow és James Johnson is sérült, elég foghíjas kerettel utaznak el Bostonba - főleg, hogy még Dragic sem 100%-os jelenleg. A Celticsnél ilyen problémák csak Marcus Morrisszal vannak, ő most sem léphet pályára, illetve Daniel Theis sérült még, de ő nem igazán befolyásoló tényező. Az Irving-Horford páros viszont annál inkább az, nagy kérdés, hogy velük mire mennek a vendégek, képesek lesznek-e limitálni őket, és hogy a csapatvédekezés hogyan áll össze Whiteside, illetve Johnson nélkül - jóval esélyesebb a Boston, bár a keleti listavezető azért nem brillírozik már annyira mostanában. 

Brooklyn Nets - Sacramento Kings 01:30

A Kings back-to-backet játszik, így kérdés, hogy ki lesz ott a pályán a vendégcsapatnál, Zach Randolph például elég nagyot harcolt előző este, meglátjuk, hogy kap-e pihenőt erre a meccsre vagy sem. George Hill viszont a tervek szerint ott lesz, de De'Aaron Fox játéka megint kérdéses, tegnap ugyanis ismét megsérült. A Nets nincs jó passzban, otthon is sorra veszíti el a meccseket, most éppen zsinórban hármat, és a korábban erősségnek számító támadójátékkal is gondok vannak, így pedig most is nehéz lesz nyerni, a Sacramento jelenleg jobb formában van. Különösebb tétje persze nincs a találkozónak, két olyan csapatról beszélünk, amelynek nem célja a rájátszás, a Kings fáradtabb, de erősebb jelen pillanatban, a Brooklyn viszont pihentebb és a hazai pálya előnyét is élvezheti. 

Chicago Bulls - Orlando Magic 02:00

Nehéz mit mondani a Chicagóról, egyelőre várjuk, hogy hova futja ki magát ez a csapat - zsinórban hat győzelem után nem nagyon lehet mást írni, mint hogy a Magic ellen otthon most már kötelező nyújtani a szériát. Az Orlandóban jelenleg sokkal kevesebb a fantázia, zsinórban öt vereségnél járnak Vucsevicsék, Fournier, Ross és Afflalo most sem lesz ott a pályán, de a hírek szerint Aaron Gordon sem tudja vállalni a játékot. Nélkülük ez minden téren gyenge csapat, a mentálisan sokkal jobb állapotban lévő, elöl-hátul összerakott Bulls viszont egyáltalán nem az. 

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 02:00

Kis híján megszakadt a Rockets győzelmi szériája, de végül egy óriási negyedik negyeddel a Jazzt is elintézték Hardenék, így zsinórban 14 sikerrel a hátuk mögött, ligaelsőként készülhetnek erre a derbire. Otthon így természetesen masszív favoritnak számítanak annak ellenére, hogy a rotációjuk egyáltalán nem bő, és még abból a kevésből is vannak hiányzók, Mbah a Moute mellett most Nené játéka kérdéses. A Lakers elég balszerencsés mostanában, a Knicks ellen hosszabbítást bukott a gárda, majd megszorította a Clevelandet, legutóbb pedig egyetlen jó játékra volt attól, hogy megverje a Golden State-et, de túlórában végül akkor is alulmaradt. Ez jelzi, hogy a nagycsapatokkal is abszolút partiban tudnak lenni Ingramék, Lonzo Ball egyre inkább megszokja az NBA-t, a védekezésük nagyon le tudja bontani mindenki játékát, de nyerni egyelőre nem nagyon tudnak. Kérdés, hogy a Houston mennyire lesz most éles, egy gyengébb dobóforma esetén a LAL azért okozhat meglepetést még úgy is, hogy Brook Lopez nem lesz ott a pályán, Caldwell-Pope pedig nem hagyhatja el Kalifornia államot, így ő sem. 

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 02:00

Tagadhatatlanul elindult felfelé a Thunder, az utóbbi mérkőzéseken már sikerül kiaknázni a ligaelit védekezést és erre építve hozni a győzelmeket, ezt az előző tíz meccsből produkált 7-3 is bizonyítja, otthon ráadásul 10-4-re áll a társaság, van miben bíznia. A Jazz kőkemény idegenbeli túrán vesz részt, ahol a bostoni bravúr óta megint kikapott kétszer, de legutóbb sokáig szorongatta a Houstont is, kérdés, hogy az OKC ellen mennyi erő maradt még a brigádban. Donovan Mitchelltől mindenképpen jó este kell, de másnak is fel kell lépnie támadásban, illetve az is nagyon fontos lesz, hogy Udoh-ék hogyan védik a festéket - ha sikerül limitálniuk Westbrook betöréseinek hatékonyságát, lehet keresnivalójuk. Derrick Favors játéka kérdéses a vendégeknél, Steven Adams pedig valószínűleg ezúttal sem lehet majd ott a hazaiaknál, de ha haladnak tovább a megkezdett úton, akkor hazai pályán ők számítanak favoritnak. 

Dallas Mavericks - Detroit Pistons 02:30

A Mavsnek még mindig azzal van gondja, hogy nem tudja lezárni a találkozókat, bár legutóbb a Suns elleni hazai meccsen már korábban is hátrányba került, amiért összességében az erőtlen támadójáték okolható - a védekezés ligaelit, de nincs mit szépíteni, alig-alig érik el a száz dobott pontot. Ez a Pistons ellen is kevés lesz, bár a vendégek sem arról híresek, hogy szétdobják ellenfeleiket, de most éppen zsinórban három győzelemből, lendületből érkeznek, idegenben is bizonyítottak, ráadásul ők is kiválóan védekeznek. Érdekes lehet, hogy Andre Drummonddal mihez kezd az ezen a poszton korlátolt Dallas, Avery Bradley viszont nem lesz ott majd a Detroit keretében. 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 03:00

Jelenleg másfél meccs választja el egymástól a két csoportriválist, ezért is számít sokat, hogy hogyan alakul majd ez a találkozó. A Nuggets alapvetően elég ingadozó teljesítményt nyújt, de hazai pályán 11-2-re áll, az tekintélyt parancsoló, míg a Wolves 7-7-et hozott idegenben, ráadásul több váratlan pofont is begyűjtött - igaz, legutóbb otthon le tudta gyűrni a Portlandet. Sérültek mindkét oldalon vannak, a hazaiaknál Mudiay és Harris, a vendégeknél Jimmy Butler nem egészséges, de utóbbi minden bizonnyal most is ott lesz a parketten, így ezen a téren a Denver áll rosszabbul, ahol még Paul Millsap sem bevethető. Nagyon sok múlhat most Jamal Murray és Will Barton dobóformáján, ha ők ketten elkapják a fonalat, akkor bármire képes lehet a Nuggets, de ha nem, akkor nem nagyon lesz más, aki pótolja a kieső pontokat - Jokics jót csatázhat belül Townsszal, de ő egymaga nem fogja hozni nekik a győzelmet. 

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 04:00

Érdekes meccs lehet, mert bár a Spurs megnyerte az előző két összecsapását, idegenben csak 6-8-ra áll, Popovich előszeretettel ad pihenőt játékosainak vendégként, így nehéz esélyesként kezelni csapatát. A Portland három győzelem után kapott ki egy ponttal Minnesotában, de így is 3-2-vel hozta le idegenbeli túráját, ami után mondhatnánk, hogy végre hazatérhet, és otthon "ide nekem az oroszlánt is", de saját közönsége előtt csak 7-8-at tud eddig a gárda, egyáltalán nem biztosíték nála, hogy a hazai környezet majd győzelmet fog eredményezni. A San Antoniónál továbbra is Kawhi Leonard beépítése a fő feladat, de ezúttal sem ő, sem Tony Parker nem lesz ott a parketten, és Danny Green játéka is kérdéses, meglátjuk, hogy hogyan áll ehhez a találkozóhoz a vendégcsapat. 

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 04:30

Hiába a rengeteg sérülés, egyelőre nem hibázik a címvédő, ugyan a Lakers ellen nagyon rezgett a léc, de végül azt is megugrották Kevin Duranték, most pedig hazai pályán a Memphis ellen megszerezheti sorozatban tizedik győzelmét a társaság. Curry biztosan, Green és Pachulia valószínáleg most sem lesz ott a pályán, Livingston játéka kérdéses, de persze sérültekkel a Grizzlies sem áll jól, hiszen Conley mellett Parsons sem bevethető, Selden pedig már hetek óta nincs. A tudásbeli különbség egyértelmű, a hazai pálya is a Warriors mellett szól, a vendégek Conley kiesése óta a liga leggyengébb csapatának számítanak, úgyhogy óriási meglepetés lenne, ha meg tudnák szorítani ellenfelüket még a vázolt körülmények között is. 

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 04:30

Eddig sikeres idegenbeli túrán van a Suns, 2-0-ra állnak Warrenék a Minnesotában és Dallasban aratott győzelmek után, így önbizalommal telve, de teher nélkül érkezhetnek meg Los Angelesbe. A Clippers 1-3-mal zárta le saját túráját, de úgy, hogy az utolsó három meccsen nem tudta átlépni a 91 pontot, ez pedig most is elég komoly problémákat jelenthet: Gallinari ezúttal sem lesz ott, Griffin és Beverley szokásosan hiányzik, igaz, Lou Williams legalább valószínűleg tudja vállalni a játékot. Ezek után azért pontesőben ne nagyon reménykedjünk, de Williamsszel együtt otthon a LAC képes lehet a győzelemre, a Phoenix ugyan mentálisan jobb állapotban van most, de szakmailag ők se túl veretesek, ráadásul nincs most olyan vezér náluk, mint a túloldalon Williams. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus