A Mavs túldobta a Lakerst, simán nyert a Bucks

Jusuf Nurkic visszatért, jól mozgott a Blazers kezdője - Victor Oladipo is játszott - a Suns legyőzte a Jazzt - ez történt az orlandói előszezon második napján. 

Milwaukee Bucks - San Antonio Spurs 113-92

Egyértelmű meccs volt, a Bucks abszolút jó formát mutatott úgy is, hogy Donte DiVincenzo volt a kezdő irányító és hogy igazából nem célzott túl pontosan a gárda - Giannis Antetokounmpo (22 pont, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés, 9/13 mezőnyből, 1/5 tripla, 3/8 büntető) 21 perc alatt is megszórta magát, Brook Lopez elöl-hátul villogott (17 pont, 6/7 mezőnyből, 3/3 tripla, 2-2 labdaszerzés és blokk), ők ketten pedig megadták az alapot. A Spurs az első negyedben még tartotta magát, sőt, többször vezetett is, de aztán a folytatásban már nem volt kérdés, a két középső negyedet 18 ponttal nyerte a Milwaukee - a texasiaknál a White-Murray-Walker trió próbálkozott leginkább, de hasznos volt a Pöltl-DeRozan páros is, viszont utóbbi a gyűrűre nem nagyon nézett rá, úgyhogy támadásban hiányzott belőlük az átütőerő.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 22/3, B. Lopez 17/9, Middleton 16/3
A Spurs legjobb dobói: Walker IV 14/6, Murray 13/3, White 11/3, Johnson 11/3

Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 91-88

A meccs első félideje még inkább a Portland kezdőiről szólt, akiknél ugyan Damian Lillard csak egyetlen mezőnykosarat jegyzett és az irányításra figyelt (7 gólpassz), viszont Jusuf Nurkic a szezonban először léphetett pályára és rögtön egy 14 pontos, 8 lepattanós teljesítménnyel debütált - valami ilyesmit vártak tőle a csapatnál. Voltak biztató megmozdulásai a szintén nagyon régóta sérült és most visszatérő Zach Collinsnak is, úgyhogy a gárda kilenc ponttal nyerte az első negyedet, vezetett tizeneggyel is, majd a nagyszünet után, a cserékkel ezt szépen leadta - hiába szórt 15 pontot Mario Hezonja, ott már jobb volt a Pacers. Az Indynél egyébként kezdett és 8 ponttal, 6 lepattanóval zárt Victor Oladipo, akivel kapcsolatban egyelőre kérdés, hogy játszik-e a tétmeccseken is - ki kell emelnünk a 4/6 triplás Justin Holidayt és a 6 gólpasszos TJ McConnellt is, a cserepadról többen is remekül szálltak be náluk.

A Pacers legjobb dobói: J. Holiday 16/12, A. Holiday 13/6, Brogdon 11/9
A Trail Blazers legjobb dobói: Hezonja 15/6, Nurkic 14, Trent Jr. 12/3

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 104-108

Ez a meccs nem a védekezésről szólt, mindkét csapat jó támadójátékot mutatott be, de a Lakers dobóformája nem tartott ki a végéig - az első negyedet még hét ponttal nyerte Frank Vogel alakulata, a nagyszünetben 11-gyel vezetett, ám a fordulás után változott a képlet. Elfogytak a kaliforniai triplák, végül mindössze 6/22-vvel zártak csapatként, igazából sem LeBron James (12 pont, 5 gólpassz), sem Anthony Davis (12 pont, 1 lepattanó) nem szakadt meg, JaVale McGee és Quinn Cook igyekezett hozzátenni, de végül szoros küzdelemben jobbnak bizonyult a Dallas. A texasiakat egyébként is jó volt nézni, ugyan Kristaps Porzingis visszafogta magát, de Luka Doncicnak voltak szép jelenetei (14 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz nem egészen 17 perc alatt) és akadt két halálos fegyverük is: a palánk alatt Boban Marjanovics (17 pont, 13 lepattanó, 2 blokk), a periméteren pedig Seth Curry (23 pont, 6/6 tripla) jelentett megoldhatatlan feladatot a Lakersnek. Doncicék a 14-gyel nyert harmadik negyed után már kontrollálták az eseményeket, a záró etapban fokozatosan elléptek, volt 12 pontos előnyük is, a végeredmény már inkább a LAL-ra nézve hízelgő.

A Lakers legjobb dobói: McGee 13, Cook 13, James 12, Davis 12/3
A Mavericks legjobb dobói: Curry 23/18, Marjanovics 17/3, Doncic 14/3

Utah Jazz - Phoenix Suns 88-101

Az első perceket leszámítva végig a Suns vezetett, az első negyedet már kilenc ponttal nyerte a gárda és ennél közelebb csak egyszer, a harmadik játékrészben tudott tartósan feljönni a Jazz - azt is kimozogta a Phoenix és összességében egyértelmű győzelmet aratott. Szépen megoszlottak náluk a terhek, a gyenge triplázás ellenére 50% feletti mezőnymutatót produkáltak, végül hatan is elérték náluk a tízpontos határt és a tíz pályára lépő játékosból kilenc legalább nyolc egységet hozzá tutott tenni. A Jazz nem működött ilyen jól, ugyan 40% felett tripláztak, de a festékben megverték őket Aytonék, hiába volt jó Donovan Mitchell (17 pont, 4 gólpassz, 3/4 tripla), nem volt bennük elég tűzerő a mostani Suns legyőzéséhez.

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 17/9, Clarkson 14/9, Conley 12
A Suns legjobb dobói: Bridges 14/3, Ayton 13/3, Booker 13

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus