A Memphis nyerte az idei Summer League-et

Brandon Clarke győzelemre vezette csapatát, a Minnesota a döntőben szenvedte el első és egyetlen vereségét. 

 

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 92-95

Az első negyedet 12 ponttal nyerte a Grizzlies, a nagyszünetben 16-tal vezetett és bár a fordulás után rohamozott a Minnesota, a memphisi fór kitartott a végéig - a 30-16-ra elvesztett harmadik negyed után kiélezetté vált a helyzet, de át egyszer sem fordult a mérkőzés. Az egy-két pontos távolságnál persze minden labdabirtoklás számított, de aztán 83-84 után lefagyott a Wolves, közel négy percig nem szerzett pontot, a Memphis pedig itt egy 9-0-s futással eldöntötte a küzdelmet.

A győztesnél ismét villogott az idei 1/21-es Brandon Clarke, aki magas poszton 15 ponttal, 16 lepattanóval, 4 gólpasszal és 3 blokkal vezette övéit, mellette jól mozgott Bruno Caboclo (15 pont, 2 blokk), a padról szintén 15 ponttal és 3/4 triplával szállt be Dusty Hannahs, jó volt Keenan Evans (8 gólpassz) és Tyler Harvey (12 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz), a legeredményesebbnek pedig a tavaly draftolt Grayson Allen bizonyult a maga 17 egységével. A Wolves oldalán nem játszott Jarrett Culver és Jaylen Nowell, így idei draftolt nélkül léptek pályára, a tavalyi draftolatlan Kelan Martin 19 pontja az, ami igazán kiemelhető, valamint az idei draftolatlan Jordan Murphy 14 pontos, 8 lepattanós, 2 blokkos teljesítménye, a többiek felemásabb produkciót mutattak be.

Érdekesség, hogy a Timberwolves egészen eddig veretlen volt az idei nyári ligában, csak a döntőt veszítette el, Brandon Clarke-ot pedig megválasztották az egész nyári liga, illetve külön a döntő MVP-jének is.

A Timberwolves legjobb dobói: Martin 19/9, Murphy 14/3, Creek 13/3
A Grizzlies legjobb dobói: Allen 17, Clarke 15/3, Caboclo 15/9, Hannahs 15/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus