A Miami, vagy a Lakers szériája szakad meg?

Otthon játszik a Sixers és a Jazz, idegenben a Bucks, a Clippers és a Rockets - mutatjuk a programot és a meccsek felvezetőit.

Philadelphia 76ers - New Orleans Pelicans 01:00

A Sixers back-to-backet játszik a szép bostoni győzelem után és most otthon mindenképpen szeretne erre rátenni még egy lapáttal, hiszen saját közönsége előtt még veretlen és back-to-back ide vagy oda, nem a liga aljához tartozó Pelicans ellen kéne megtörni ezt a szép szériát. A b2b azért hatással lehet rájuk, amúgy is hajlamosak hátradőlni és bár 14-ből 12 meccset megnyertek, de a "takarékláng" jellemző rájuk, ráadásul Al Horford sérüléssel bajlódik és Embiid is ritkán szokott b2b-et (jól) lehozni. A Pelicans sorozatban tíz vereség után érkezik és bár valamivel pihentebb, de olyan rossz passzban van, hogy nehéz elképzelni egy bravúrgyőzelmet Brandon Ingramék részéről - ez a meccs a Philly kezében van, ha Simmonsék lazán állnak hozzá, akkor bajba kerülhetnek (a New Orleansban tűzerő azért van), egyébként kötelező lenne hozniuk a győzelmet még fáradtabban is.

Orlando Magic - Houston Rockets 01:00

A Magicet komolyan kell venni, egy jó széria után a Buckstól és a Lakerstől kapott ki egymás után, vagyis a liga jelenleg két messze legjobb csapatától és mindkettőhöz képest tíz ponton belül tudott maradni, úgyhogy az erősen akadozó Rockets közel sem mehet biztosra. A texasiak legutóbb James Harden 55 pontjával tudták hozni a kötelezőt Clevelandben, továbbra sincsenek rendben sem elöl, sem hátul és bár Hardenben természetesen mindig lehet bízni, de valamit csapatszinten is virítani kellene ahhoz, hogy esélyesként kezelhessük a gárdát. Persze vannak azért olyan meccseik, amikor bizonyítják, hogy miért vannak ott, ahol, de ha az Orlando a megszokott védekezést tudja hozni és valahogy limitálja Hardent, akkor lehet esélye - a vendégeknél a régóta sérült Gordon és Green mellett Rivers és Chandler sem fog játszani, míg a hazaiaknál Vucsevicsen kívül Fultz játéka is valószínűtlen.

Miami Heat - Los Angeles Lakers 01:00

A Heat azon két csapat egyike, amely még veretlen hazai pályán ebben a szezonban, ezt a floridaiak mellett a Sixers mondhatja még el magáról, úgyhogy egyáltalán nem lehet leírni Jimmy Butleréket annak ellenére, hogy az utóbbi két kötelező meccs során nagyon rezgett már a léc és hogy a sérülések nem kímélik őket - sőt, most egy betegség is végigsöpört rajtuk, szinte mindenkinek kérdéses a játéka. A Lakers ugyanakkor a liga egyik legjobb formában lévő csapata, zsinórban ötöt nyert, a Staples Centeren kívül pedig idén minden meccsét behúzta, bár hivatalosan egy "idegenbelit" elvesztett még az első játéknapon a csarnoktárs Clippers "vendégeként". A Los Angeles jelenleg mindenképpen esélyesebb még a Heat sérülései/betegségei nélkül is, a ligaelit védekezés mellé nagyon jól működő támadójáték társul, LeBron James és Anthony Davis is rendszeresen hozza a klasszisteljesítményt, a kiegyensúlyozottság pedig eddig nagyon kifizetődő - Rondo és Kuzma játéka mondjuk náluk is kérdéses, ez okozhat kisebb gondokat. A két csapat idei első meccsét otthon a Lakers nyerte 95-80-ra, most nagyon szeretnének visszavágni Butlerék. 

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 01:30

A Hawks érdekes most, a hárommeccses idegenbeli túra első állomását megnyerte Charlotte-ban, aztán hosszabbítást vesztett Miamiban, majd ennek másnapján, hullafáradtan kikapott Chicagóban - most viszont otthon, kicsit pihentebben több keresnivalója lehet. A Pacers viszont alapvetően természetesen sokkal jobb csapat, legutóbb ráadásul a Bostont is megverte hazai pályán, sérültje nincs és igazából egy kötelező mérkőzésre utazik - a papírforma nyilvánvalóan vendégsikert jósol, de azért ha az Atlanta a jobbik arcát veszi elő, akkor otthon akár okozhat is meleg pillanatokat ellenfelének.

Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 02:00

Itt természetesen abszolút favorit a Bucks, zsinórban 16 győzelem után nincs az a pálya, ahol ne lenne esélyes Mike Budenholzer csapata, amely legutóbb Giannis Antetokounmpo nélkül is oktatott - a görög játéka most sem biztos egyébként, lehet, hogy ezt a meccset is kihagyja. A Memphisre érdemes azért figyelni, az előző két meccsét megnyerte idegenben, legutóbb Phoenixben tudott győzni, de hiába egészült ki legutóbb a keret, most sem Ja Morant, sem Brandon Clarke nem fog játszani ismét, így pedig azért megint erősen limitáltak a lehetőségeik. Még Giannis nélkül is csak elrontani tudja ezt a meccset a Milwaukee és továbbra is ott tartunk, hogy csak az "egyszer minden sorozatnak vége" örök közhely szól a vendégcsapat ellen.

Chicago Bulls - Charlotte Hornets 02:00

Legutóbb mindkét együttes szép győzelmet aratott, a Hornets Brooklynban nyert, a Bulls pedig az Atlantát szedte szét, úgyhogy mindkét oldal növekvő önbizalommal tekint erre a mérkőzésre. A két csapat idén 1-1-re áll egymással, de mindkét meccset Charlotte-ban játszották, most otthon javíthat a Chicago, amely ha playoffba akar jutni, akkor az ilyen, verhető rivális elleni hazai meccseket be kellene húznia. Mindkét oldalon komoly ágyúk vannak, a LaVine-White és a Rozier-Graham duó is képes hatalmas dobófesztivált rendezni, érdekes lehet az ő párharcuk, de mindkét csapatnál vannak még bőven fegyverek, amelyek élesen halálosak lehetnek. A vendégeknél Batum és Marvin Williams nem fog játszani, a hazaiaknál pedig többen bajlódnak kisebb sérüléssel, vagy betegséggel, de elvileg a megszokott rotáció bevethető lesz. 

Utah Jazz - Golden State Warriors 03:00

Kötelező győzelem a Utah számára, Rudy Gobert-ék nincsenek jó passzban és bár legutóbb nyertek Minnesotában, de ez még kevés ahhoz, hogy elhiggyük róluk, amit a szezon előtt gondoltunk - egyelőre messze vannak a jó csapattól, de a Warriors elleni hazai még a kevésbé jók számára is "must win" idén. A GSW az előző meccsén kikapott a New Yorktól, idegenben 3-12-re áll és talán felesleges is magyarázni, hogy milyen szinten van a kerete, illetve hogy milye játékerőt képvisel a Jazzhez képest - Mike Conley ugyan most sem játszhat, de ez nem módosít az előzetes erőviszonyokon.

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 03:30

A Clippers a Milwaukee-ban kapott komoly pofon óta mindhárom meccsét megnyerte az idegenbeli túráján, a Pacers és a Raptors legyőzése amúgy is szép teljesítmény, úgyhogy jó formában, abszolút esélyesként érkezhet meg Minnesotába akkor is, ha a kirándulás ötödik állomásához érkezik. A Wolves ugyanis pocsék formában van, zsinórban hatszor kapott ki, elöl-hátul csak keresi a helyes irányt a gárda, de főleg a védekezéssel vannak problémák, márpedig ha nem nehezítik meg a LAC dolgát, akkor nem sok keresnivalójuk lesz most sem. A vendégeknél a sztárok elvileg játszani fognak, Pat Beverley az, aki biztosan kihagyja a meccset, a hazaiaknál pedig Jeff Teague pályára lépése kérdéses - az erőviszonyok egyértelműek, csak a fáradtság vethet gátat a Clippers sikerének. 

Sacramento Kings - New York Knicks 04:00

Itt a Kings számít toronymagas favoritnak, a Dallas, a Houston és az OKC legyőzése után a Knicks ellen nem lehet kérdés, hogy milyen esélyekkel megy bele a mérkőzésbe Luke Walton csapata. A vendégek legutóbb megverték a Warriorst, de összességében egyelőre még kérdéses, hogy valójában mekkora hatással volt náluk az edzőváltás, egy esetleges sacramentói siker már világosabbá tenné a képet - viszont jelen állás szerint ez azért komoly meglepetésnek és komoly bravúrnak számítana. A hazaiaknál Marvin Bagley már visszatért és fokozatosan vissza is építik a rotációba, míg a vendégeknél csak Wayne Ellington fog hiányozni, ott is közel teljes a keret.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus