A nagy formában lévő Magic ellen ülne vissza a lóra a Sixers

Pályán a Portland, a Utah és az Oklahoma City is, nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 00:00

A Magic egy négyes győzelmi szériából érkezik, mind a négyet otthon nyerte és az első három során 100 pont alatt tartotta ellenfeleit, majd legutóbb a Memphis ellen csak hosszabbításban tudott nyerni - közben a Sixers egy hatos sorozatot tört meg azzal, hogy legutóbb az utolsó pillanatban kikapott Atlantában. Meglátjuk, hogy melyik csapat mennyire lesz tűzben, a Phillynél ez hiányzott az utolsó meccsen, de elég érzékenyen érintette őket az a vereség, ha kellően felhúzták magukat, akkor tehetségből nekik áll a zászló még idegenben is, de a tét alapvetően az Orlando számára nagyobb - a hazaiak a playoffért hajtanak és minden győzelemre szükségük van, míg a Sixers szezonja úgy alakult, hogy nagyjából bebetonozta magát a keleti harmadik helyre. Idén már háromszor találkoztak a felek, mindig az aktuális hazai csapat nyert, de a Philly az elmúlt meccseken talán idei legjobb formáját mutatta és a hírek szerint maximum James Ennist nélkülözheti.

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 1:00

Nagyon kellene ez a győzelem a Thundernek, Paul George-ék a Torontóban aratott bravúrsikerrel megtörték a jeget, meglátjuk, hogy sikerült-e rátalálniuk a korábbi játékukra, ahogy azt Dennis Schröder ígérte, vagy most megint visszasüllyednek a legutóbbi győzelem előtti szintjükre. A Grizzlies nem nagyon engedi el a meccseket, de a játékerőt tekintve nincs az OKC szemmagasságában, ráadásul fáradtabb is, mert az elmúlt öt napban két hosszabbítást is játszott, plusz egy nappal egyébként is kevesebbet pihenhetett, mint a Thunder. A tartós sérültek mellett Noah és Bradley (most már ő is tartós sérült lesz lassan) sem fog játszani a hazaiaknál, meglátjuk, hogy Conley és Valanciunas vezetésével fel tudják-e venni a kesztyűt Westbrookékkal szemben. 

Utah Jazz - Phoenix Suns 2:00

Kötelező meccs a Utah számára, a hazaiak ott vannak a nyugati közelharcban az 5-8. hely között, a konferencia tökutolsója ellen, otthon értelemszerűen nem férhet bele egy hiba Mitchellék számára. A Jazz jó formában is van, Atlantában ugyan belefutott egy vereségbe, de azóta már javított és összességében hozza, amit kell, egészséges, végre hazatérhetett az idegenbeli túráról, úgyhogy minden mellette szól. A Phoenixnél továbbra is vannak sérültek, hiányzók a fontosabb játékosok közül, a Booker-Ayton tandem pedig nem valószínű, hogy elég egy motivált Jazz ellen, idegenben - az előző meccseiken egyébként gyengébb csapatok ellen sem volt sok esélyük.

Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets 3:00

Fontos meccs mindkét csapat számára, a Portland próbálja üldözni a Houstont és győzelem esetén fél meccsre meg is közelítené ismét, míg a Brooklyn a keleti playoffba szeretne bejutni, amely harcban jelenleg 2,5 meccs az előnye az Orlandóval szemben. D'Angelo Russellék az előző két meccsüket megnyerték az idegenbeli túrájukon, amelyen most már a hatodik állomáshoz érkeztek, úgyhogy kellően fáradtak lehetnek, bár most kaptak két teljes napot ez előtt a meccs előtt, meglátjuk, hogy ez mire volt elég. Túl nagy teher azért nincs rajtuk, komoly bravúr lenne tőlük a győzelem, hiszen a Blazers remek formában van, CJ McCollum kidőlése sem törte meg a lendületet, Damian Lillard kicsit feljebb kapcsolt, a kiegészítők is többet tesznek hozzá és otthon sorra nyerik a meccseiket - ezt szeretnék folytatni most is.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus