A New Yorkot fogadja a Boston, Phoenixbe utazik a Dallas

Kötelező előtt áll a Brooklyn, a Cleveland és a Clippers is, elkerülné a hullámvölgyet a Boston, a Phoenix pedig a Dallast fogadja egy, a rájátszás szempontjából nagyon fontos mérkőzésen. Hat mérkőzéssel jelentkezik az NBA újabb játéknapja, mutatjuk, amit érdemes tudni róla.

Boston Celtics – New York Knicks 01:30

A keleti éllovas Boston két nem várt vereség után kell, hogy ismét talpra álljon, korábban volt már egy jelentősebb hullámvölgye a csapatnak, abból akkor remekül felállt a gárda. A Celtics összességében még mindig nagyon magabiztosan vezeti a Keleti Konferenciát, három meccs az előnye a 76ers előtt, komoly gödörről még nem beszélhetünk Tatumékkel kapcsolatban, de zsinórban nyolc győzelem után a Heat és a Magic elleni pofonok váratlanok voltak és külön aggasztó, hogy mindkét alkalommal 100 pont alatt maradt Mazzulla csapata. A Knicks ezzel szemben éppen egy hosszabb negatív szériát tört meg legutóbb, egymást követő négy zakó után tudott hozni egy szinte bravúrnak számító győzelmet a Cavs ellen és továbbra is a Miami után kapaszkodik a keleti hatodik helyért. A mérkőzés esélyesei most nem a vendégek, a listavezető ellen még talán belefér egy vereség viszont a rangadókat hozniuk kellene Randle-éknek, az elmúlt néhány meccsen a Hawkstól és a Raptorstól is kikaptak, akik hozzájuk hasonlóan szintén rájátszásról álmodoznak. Mindkét oldalon van fontos hiányzó, a Knicksnek Mitchell Robinson, a Celticsnek pedig Marcus Smart hiányát kell megoldania valahogyan. Legutóbb a felek novemberben találkoztak, akkor nagyon simán győzött a Boston, ma is hasonló végkimenetelre számítunk, még ha nem is feltétlenül nagy különbséggel.

 

Brooklyn Nets – Detroit Pistons 01:30

A Nets hiába van az utóbbi időben felemás formában és nélkülözi továbbra is Kevin Durantet, most kötelező előtt áll, ahol nem fér bele a botlás, ha továbbra is a közvetlen keleti élmezőnyhöz szeretne tartozni. A Brooklyn az utóbbi két meccsen rálépett a győztes útra, a zsinórban elszenvedett négy vereség után megszerezték első győzelmeiket vezérük nélkül, előbb Utah-ban, majd a Warriors otthonában tudtak győzni, alig egy napja azonban Phillyben kapituláltak egy szoros meccsen. A hazaiak tehát javuló formát mutatnak, KD sérülése óta Irving abszolút a hátára vette a csapatot, kérdés, hogy mennyire lesz ott a lábakban a tegnapi Sixers elleni szoros meccs. A Pistons nyolc alkalommal is kikapott az utóbbi tíz találkozóján és egyértelműen a liga két legrosszabb csapatának egyike. Azok után, hogy Bogdanovicék meglepetésre megverték a Minnesotát, négy vereségen vannak túl,  két napja hiába dobtak 130 pontot a Bucksnak, 150-et kaptak és belenéztek egy súlyos vereségbe. A Detroitnál Marvin Bagley III biztosan sérült, a Brooklynnál viszont elvileg nincs fontos hiányzó Duranten kívül. A hazaiak kötelező győzelem előtt állnak, az erőviszonyok alapján a fáradtságnak sem biztos, hogy olyan mértékben kellene beleszólnia ebbe az összecsapásba, hogy akár meglepetés szülessen.

 

Charlotte Hornets – Chicago Bulls 01:30

A Hornets a liga legnagyobb tankolói között van, csak a Pistons múlja őket alul eddig Keleten, utóbbi tíz pályára lépésen hétszer is alulmaradt a csapat, nem tudnak és nem is akarnak idén versenyképesek lenni. Ballék egy idegenbeli túra végére értek, Houstonban és meglepetésre Atlantában is győzni tudtak, ezt követően pedig a papírformának megfelelően kikaptak a Jazz és a Suns ellen is. A Bulls továbbra is nagy harcot vív a keleti playin helyeken, nem rég éppen a Hornets volt nagy segítségére volt a Hawks legyőzésével. A vendégek az utóbbi időben fontos győzelmeket szereztek például a GSW vagy a közvetlen rivális Atlanta ellen is, de zsinórban három siker után legutóbb becsúszott egy kellemetlen vereség a süllyedő Pacers ellen, az a győzelem is fontos lett volna egy playin-riválissal szemben. Most azonban minden adott a vendégsikerhez, a Hornets jóval alacsonyabb játékerőt képvisel, Oubre Jr. és Martin sérülése mellett Hayward és LaMelo Ball játéka is kérdéses. A Bullsnál továbbra is Lonzo Ball, Javonte Green és Goran Dragic része a sérültlistának. A Chicago számára nagyon fontos volna ezt a kötelezőt behúzni, hiszen van esély megelőzni az előttük gyengélkedő Indianát, viszont mögöttük úgy néz ki kezd magára találni a Wizards – nem engedhetik meg maguknak DeRozanék, hogy ilyen meccseket bukjanak, ha valóban a rájátszásra pályáznak.

 

Houston Rockets – Cleveland Cavaliers 02:00

A Cavs az utóbbi időben hullámvölgybe került, mindössze csak két meccsét nyerte meg a legutóbbi öt alkalomból, és bár nagy győzelmet szerzett a Bucks ellen, de legutóbb Donovan Mitchell visszatérése sem volt elég a Knicks elleni találkozón. A Bostontól már hat meccsnyi távolságra lemaradó Cleveland most viszont egy kötelező siker előtt áll, a Houston a liga leggyengébb mérlegével rendelkező csapata, a hazaiak tízből kilencszer kikaptak és teljesen más célok vezérlik őket, mint a többi csapatot általában. A néhány nappal ezelőtti Timberwolves elleni győzelmük talán még őket magukat is meglepte, alig 24 órája viszont egy szoros meccsen a Washington ellen maradtak alul, így ma back-to-back kellene bizonyítaniuk egy sokkal magasabban jegyzett csapat ellen. Bár Donovan Mitchell szereplése hivatalosan még mindig kérdéses, de a mai blamát semmiképp sem foghatnák Mitchell sérülésére, ha esetleg mégsem tudna pályára lépni a sztár. A Rockets egyetlen pozitívuma idén Sengün játéka, a török center egymás után hozza a tripla-duplákat és a jobbnál jobb meccseket, egyedül azonban ez nem elég a sikerhez, meglepődnénk ha ez ma máshogyan történne, már csak azért is, mert a liga legrosszabb támadójátékával bíró csapata fogadja a második legjobban védekező gárdát…

 

 Phoenix Suns – Dallas Mavericks 04:00

Ez egy komoly nyugati rangadó lesz a stabil playoff helyekért, a két csapat holtversenyben osztozik a hatodik-hetedik helyeken, a Dallas süllyedő-, a Suns pedig emelkedőfélben van jelenleg, így találkoznak most, közöttük a biztos rájátszást jelentő vonallal. A Suns az elmúlt meccseken visszakapta Chris Pault és Cam Johnsont is, viszont még így is vannak komoly hiányzóik Devin Booker, Cam Payne és Landry Shamet személyében. Jó hír viszont, hogy ma tovább nőhet a hazai visszatérők száma, DeAndre Ayton is minden bizonnyal játékra jelentkezik, így jó esélyük lehet folytatni a jó sorozatukat és zsinórban a negyedik után az ötödik sikert is megszerezni. A Dallas ezzel szemben komoly gödörbe került, az elmúlt tíz meccséből csak hármat, ötből csak egyet tudott megnyerni, legutóbb egy kiélezett meccsen maradt alul a Washington ellen. Christian Wood státusza kérdésesre javult, rá nagy szükség lenne, főleg, ha a túloldalon Ayton visszatér. Az esélyek a forma alapján a hazaiak oldalán vannak, viszont ne felejtsük, hogy ez a párosítás már-már ikonikus párharcokat hozott az utóbbi szezonban is (gondoljunk csak a rájátszásra), és mivel ismét a playoff a tét, parázs és a végletekig kiegyensúlyozott játékot is láthatunk. Ez persze nagyban függ attól is, hogy mennyire ihletett napot fog ki Luka Doncic.

 

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs 04:30

A Clippers egy kevésbé eredményes időszak után visszakapta Paul George-ot és úgy tűnik, hogy visszatért a helyes útra, most zsinórban három győzelemből érkezik meg és a nyugati ötödik helyen várja ezt a találkozót. A LAC az elmúlt héten egy idegenbeli túrát teljesített, és bár először kikapott Utah-ban, de ezt követően legyőzte a Spurst, a Dallast és a Lakerst is – nem rég tehát találkoztak már mai ellenfelükkel a hazaiak. A Spurs csupán két alkalommal nyert az elmúlt tíz találkozóján, most zsinórban háromszor kapitulált ellenfelei ellen, alig egy napja pedig a másik Los Angeles-i csapattól kapott ki, nem lesz tehát könnyű dolga Popovich csapatának és jóval nagyobb szintet jelentő, ráadásul egészséges csapat ellen pihenőnap nélkül. A Clippersnél Wall az egyetlen, aki biztosan kihagyni kényszerül a találkozót, de Kennard és Morris játéka is kérdéses, a vendégek pedig Romeo Langford és Devin Vassell hiányát kell, hogy kisakkozzák – a meccs egyértelmű esélyese a magára találó és idő közben felépülő Clippers, hatalmas kudarc lenne, ha pihentebben nem tudnák érvényesíteni a papírformát Leonardék.

 

A meccsekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus