A Nuggets B is legyőzte a Sunst, jó volt a Sixers

Négy meccset rendeztek hajnalban, mutatjuk, hogy mi történt.

Charlotte Hornets - Washington Wizards 107-116

Most javult a Charlotte. Az előszezon elején borzalmas védekezéssel, rengeteg kapott ponttal szenvedett kiütéses vereségeket a Hornets, ahhoz képest most jóval stabilabbnak bizonyult a társaság annak ellenére, hogy az első negyedet most is elbukta 36-23-ra. Ezt követően viszont átvette az irányítást, a következő két játékrészt összesen 21 ponttal nyerte meg, majd a záró etapban esett szét ismét már a cseresorok összecsapásában, de a kezdők nagyjából egálra hozták az ügyet a Washingtonnal. Terry Rozier (24 pont, 8/13 mezőnyből) kifejezetten jól mozgott és Gordon Hayward is pályára került 12 perc erejéig (6 pontot dobott), míg a padról Thor és Richards szállt be remek játékkal, 10+ ponttal és jó lepattanózással. Ugyan csapatszinten csak öt triplát tudtak bedobni, de közelről hatékonyan dolgoztak és az utolsó negyedet leszámítva védekezésben is volt tartásuk, úgyhogy a vereség ellenére javultak a korábbiakhoz képest. Egy dolog miatt aggódhatnak: LaMelo Ball bokája kiment egy palánk alatti játéknál és nem tudott már visszatérni a pályára.

Porzingisre nem volt ellenszer. Bradley Beal nem állt a Wizards rendelkezésére, de Kristaps Porzingisnek nem is volt rá szüksége, így is csillogott a Charlotte magasai ellen: alig 16 perc alatt 20 pontot szórt, 3/4 triplát emelt be, elsüllyesztett 7/7 büntetőt, abszolút nem tudtak vele mit kezdeni. Kyle Kuzma és a padról érkező Rui Hachimura sem mozgott rosszul, Will Barton hat gólpasszt osztott szét, Monte Morris viszont mind a nyolc dobását elrontotta, bár ő is eljutott hét asszisztig. Voltak azért hullámvölgyeik, lepattanózásban és büntetőzésben alulmaradtak, de végül sikerült a maguk javára eldönteniük a küzdelmet, ezzel megszerezték első győzelmüket az előszezon során. Egy negatívum viszont náluk is feljegyzendő: éppen a remeklő Porzingis lépett rá ellenfele lábára egy betörésnél és kiment a bokája.

A Hornets legjobb dobói: Rozier 24/9, Richards 15, Thor 12/6
A Wizards legjobb dobói: Porzingis 20/9, Kuzma 15/9, Hachimura 15

 

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 97-113

Jobb volt a Sixers. Joel Embiid és Montrezl Harrell nem lépett pályára a Phillynél, de az előszezonhoz képest így is letisztult, stabil játékot mutatott be a gárda, amely 33-20-ra nyerte az első negyedet és onnantól kézben tartotta az összecsapást. A továbbra is jó formát mutató Tyrese Maxey (19 pont, 3/5 tripla) mellett James Harden, Tobias Harris, a padról pedig Danuel House Jr. és Shake Milton is elérte a tízpontos határt, PJ Tucker is bevert két triplát, a kezdőben, harmadik hátvédként szerepet kapó De'Anthony Melton öt gólpasszt jegyzett, de Matisse Thybulle három triplája is említést érdemel. Csapatszinten 40% feletti hatékonysággal köszöntek be 17-szer távolról, volt 12 labdaszerzésük, koncentráltan büntetőztek, összességében most is elégedettek lehetnek - egyelőre 3-0-val állnak az előszezonban.

Részsikerek a Cavsnél. Az ohióiak 37-18-ra nyerték a kiharcolt büntetők meccsét, csak éppen 13-szor is hibáztak a vonalról, illetve 54-40-re győztek a festékből, viszont összesen öt hármast tudtak bedobni, így végül vereséget szenvedtek - voltak 21 pontos hátrányban is, végig alulról küzdöttek most. A sérült Mobley-Rubio páros mellett Kevin Love sem lépett pályára, és Donovan Mitchell sem váltotta meg a világot (11 pont, 3/9 mezőnyből, 3 gólpasszra 4 eladott labda), hatékonyabb volt viszont Caris LeVert, míg Jarrett Allen (19 pont, 12 lepattanó) és Darius Garland (17 pont, 7 gólpassz) próbálta a hátára venni a társaságot. Az első negyed után voltak időszakok, amikor ez sikerült, bár tegyük hozzá, hogy ők ketten és Mitchell 28-34 percet töltöttek a parketten, így annyira azért nem jó, hogy az Embiid nélküli Phillyt sem tudták igazán megszorítani, de a hibák egyértelműek, van még idő dolgozni rajtuk. 

A Cavaliers legjobb dobói: Allen 19, Garland 17/3, LeVert 13/3
A 76ers legjobb dobói: Maxey 19/9, Harris 12/6, Harden 11/6

 

Miami Heat - Houston Rockets 118-110

Jovics, Strus és a Heat B. Lowry, Butler, Herro, Martin, Adebayo és Yürtseven sem lépett pályára a Miamiban, így a B keret hozta le ezt a meccset, de ezzel együtt is voltak biztató teljesítmények a floridaiaknál. Max Strus jelezte, hogy ő inkább az A kerethez tartozik (24 pont, 5/10 tripla), Duncan Robinson 4 gólpasszt és 4/10 triplát tett a közösbe, Dru Smith és Jamal Cain 15-15 pontot jegyzett, de a szakmai stáb alighanem az első körben draftolt Nikola Jovicsnak örült legjobban: a sokoldalú csatár 15 ponttal, 12 lepattanóval, 4 gólpasszal és 2 labdaszerzéssel vétette észre magát 23 játékperce alatt. A 11 ponttal elvesztett első negyed után át is vették az irányítást és a 40%-os mezőnymutató ellenére 20 bedobott triplával a maguk javára is fordították az estét, a nagyszünetben már ők vezettek, a korábbi 16 egységnyi hátrányból 16 egységnyi előnyt kovácsoltak, a motivált cseresor kifejezetten jól játszott most. 

Túl sokat hibázott a Rockets. 25 labdát adtak el a texasiak és ezekből 34 pontot kaptak, ezen felül tízzel kevesebb büntetőt küldtek a helyére, mint a Heat, valamint kilenccel több faultot ütöttek - ezek nem fértek bele, hiába nyertek 46-30-ra a festékben. Egyénileg a két kezdő playmaker hozta magát, Jalen Green 25 ponttal, 5 gólpasszal és 5/10 triplával, Kevin Porter Jr. pedig 21 ponttal, 7 lepattanóval és 6 gólpasszal állt a társaság élére, az idei 1/17-es Tari Eason is jelezte, hogy számoljanak vele (17 pont, 12 lepattanó, 8/11 mezőnyből), úgyhogy igazából nem lehetnek elégedetlenek ők sem - nekik is voltak bőven hiányzóik, de a fontosabb játékosaik jó formát mutattak.

A Heat legjobb dobói: Strus 24/15, Jovics 15/6, Cain 15/3, Smith 15/6
A Rockets legjobb dobói: Green 25/15, Porter Jr. 21/9, Eason 17/3

 

Denver Nuggets - Phoenix Suns 107-105

Homlokráncolós Suns. Eddig finoman szólva sem játszik jól a Phoenix, az Adelaide elleni vereség mellett sem túl biztató a játék és erre ez a meccs is ráerősített: a tartalékos Denvertől is sikerült kikapni úgy, hogy a fontosabb játékosok masszív perceket kaptak náluk. Devin Booker (20 pont, 5/17 mezőnyből), Chris Paul (6 pont, 8 gólpassz), Deandre Ayton (19 pont, 11 lepattanó, 3 labdaszerzés) és Mikal Bridges (14 pont, 4 gólpassz, 3/5 tripla) is 27-29 percet játszott, de velük a parketten sem tudtak dominálni, minimális pluszban voltak csak a Denverrel szemben, a cseresor pedig végül el is vesztette a meccset, igaz, onnan azért már többen is hiányoztak: Shamet, Payne, Biyombo, Saric és Johnson sem volt ott a parketten. Kilenc pont volt a legnagyobb előnyük, egy percig sem tudták érvényesíteni a várt tudáskülönbséget, úgyhogy egyelőre három meccs alapján kissé aggasztó formában várják az alapszakaszt.

Semmi extra a Nuggetstől. Jokics, Murray, Gordon és Caldwell-Pope, tehát négy kezdő, meghatározó játékos hiányzott a Denvernél, ráadásul a "megmaradó" Michael Porter Jr. is csak a mezt vitte ki a pályára, 23 perc alatt 2/11-et erőlködött össze mezőnyből. Olyanok vitték a prímet, mint Ish Smith (17 pont, 7 gólpassz), vagy a 16 pontos Bones Hyland, a kezdőként szerepet kapó DeAndre Jordan 10 lepattanót húzott le, de összességében semmilyen szempontból nem hoztak extrát - ráadásul elrontottak 14 büntetőt, amivel tovább csökkentették az esélyeiket. A negyedik negyedben aztán egy kicsit rákapcsoltak, majd az utolsó negyven másodpercben Smith megnyerte nekik a meccset: 102-105 után előbb Vlatko Cancar dobott be egy büntetőt, majd Smith két clutch tempóval egyenlített és átvette a vezetést, miközben a Suns az utolsó három mezőnykísérletét elhibázta - Smith 8,9 másodpercnél verte be a győztes dobást, így különösen szép lett számukra a vége.

A Nuggets legjobb dobói: Smith 17/3, Hyland 16/6, Brown 12/6
A Suns legjobb dobói: Booker 20/6, Ayton 19, Bridges 14/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus